Over 'Privédoorgifte in iCloud'

'Privédoorgifte in iCloud', dat deel uitmaakt van een abonnement op iCloud+, helpt om je privacy te beschermen wanneer je op het internet surft in Safari.

Hoe 'Privédoorgifte' werkt

Wanneer je op het web surft, kan informatie in het webverkeer, zoals je DNS-records en IP-adres, normaal gesproken worden gezien door je netwerkaanbieder en de websites die je bezoekt. Deze informatie kan worden gebruikt om je identiteit vast te stellen en in de loop van de tijd een profiel op te stellen van je locatie en browsergeschiedenis.

'Privédoorgifte in iCloud' is ontworpen om je privacy te beschermen. Wanneer je in Safari het internet op gaat, wordt ervoor gezorgd dat niemand, inclusief Apple, kan zien wie je bent en welke sites je bezoekt.

Als 'Privédoorgifte' is ingeschakeld, worden je verzoeken verstuurd via twee afzonderlijke en veilige internetdoorgiften.

• Je IP-adres is zichtbaar voor je netwerkaanbieder en de eerste doorgifte, die door Apple wordt bediend. Je DNS-records worden versleuteld, zodat niemand het adres kan zien van de website die je probeert te bezoeken.

• Bij de tweede doorgifte, die wordt bediend door een externe aanbieder van materiaal, wordt een tijdelijk IP-adres gegenereerd, wordt de naam van de gevraagde website ontsleuteld en word je verbonden met de site.

Dit diagram laat zien hoe je webbrowsing-aanvragen via twee beveiligde internetdoorgiften worden verzonden om jouw surfgedrag privé te houden

Dit alles wordt gedaan met behulp van de nieuwste internetstandaarden om een hoogwaardige internetervaring te bieden en tegelijkertijd je privacy te beschermen.

Privédoorgifte in iCloud configureren op al je apparaten

'Privédoorgifte in iCloud' beheren voor specifieke websites, netwerken en systeeminstellingen

'Privé­doorgifte in iCloud' is niet in alle landen en regio's beschikbaar. Zonder toegang tot je IP-adres kunnen voor sommige websites extra stappen nodig zijn om in te loggen of toegang te krijgen tot materiaal.

'Privédoorgifte' en netwerksnelheidstests

'Privédoorgifte' gebruikt één afzonderlijke, beveiligde verbinding om de privacy en prestaties te waarborgen. Dit ontwerp kan van invloed zijn op de weergave van de doorvoer in netwerksnelheidstests waarbij meestal meerdere gelijktijdige verbindingen worden geopend om het hoogst mogelijke resultaat te bereiken. Hoewel de resultaten van sommige snelheidstests lager kunnen lijken als 'Privédoorgifte' is ingeschakeld, blijft de werkelijke surfervaring snel en privé.

Aanvullende informatiebronnen voor ontwikkelaars en netwerkbeheerders

Als je eigenaar bent van een website, of als je ontwikkelaar, netwerkbeheerder of app-ontwikkelaar bent, lees je hier hoe je een optimale ervaring kunt bieden voor gebruikers van Privédoorgifte op je netwerk.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.