Als je geen verbinding kunt maken met of niet kunt inloggen bij iCloud

Volg de onderstaande stappen als je je Apple Account hebt geconfigureerd en hulp nodig hebt bij het inloggen bij of het gebruik van iCloud.

Probeer eerst deze stappen

1. Kijk op de pagina Systeemstatus van Apple of er sprake is van gepland onderhoud of onderbrekingen die van invloed zijn op iCloud.

2. Controleer of je op al je apparaten met dezelfde Apple Account bent ingelogd. Ben je het e-mailadres of telefoonnummer van je Apple Account of het wachtwoord van je Apple Account vergeten?

3. Werk je iPhone of iPad bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS, je Apple Vision Pro naar de nieuwste versie van visionOS of je Mac naar de nieuwste versie van macOS. Raadpleeg de systeemvereisten voor iCloud voor meer informatie.

Probeer deze stappen als je nog steeds geen verbinding kunt maken of kunt inloggen

Als je het bericht krijgt dat je Apple Account is vergrendeld of is uitgeschakeld

Als jij of iemand anders je wachtwoord, beveiligingsvragen of andere accountinformatie te vaak onjuist invoert, wordt je Apple Account om veiligheidsredenen automatisch vergrendeld. Je kunt dan niet inloggen bij Apple services. Lees hoe je je Apple Account kunt ontgrendelen.

Als je niet kunt inloggen met alleen mobiele data

Zorg dat je iPhone, iPad of pc een sterke internetverbinding heeft en dat mobiele data op je iPhone of iPad is ingeschakeld door naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' of 'Mobiele data' te gaan. Als deze instelling is uitgeschakeld, heb je misschien geen toegang tot je Apple Account en iCloud wanneer je niet met een wifinetwerk bent verbonden.

Als je problemen hebt met het ontvangen van verificatiecodes of als je verificatiecode wordt afgewezen

Lees hoe je een verificatiecode krijgt en inlogt bij iCloud met twee-factor-authenticatie. Als iOS 8 of OS X Yosemite of ouder op je apparaat wordt uitgevoerd, log je in plaats daarvan in met twee-staps-verificatie.

Als je tijdens het aanmaken van een Apple Account of het configureren van iCloud een waarschuwing ziet

Misschien heb je het aantal nieuwe Apple Accounts dat je in één jaar met iCloud op één apparaat kunt configureren, overschreden. Probeer andere stappen om iCloud te configureren.

Andere wachtwoordprompts die je misschien ziet

Als je herhaaldelijk wordt gevraagd om het wachtwoord van je Apple Account in te voeren op je Apple apparaat

Als je wilt inloggen bij een app van derden, maar je wachtwoord wordt afgewezen

Als je vanuit een app van derden toegang wilt tot je iCloud-informatie, moet je een app-specifiek wachtwoord gebruiken. Op deze manier kun je veilig inloggen en zorg je dat je account wordt beschermd. Lees hoe je app-specifieke wachtwoorden kunt aanmaken en gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.