Inloggen bij apps met je Apple ID en met app-specifieke wachtwoorden

Met app-specifieke wachtwoorden kun je je Apple ID veilig gebruiken om in te loggen bij apps die zijn gemaakt door andere ontwikkelaars dan Apple.

Sommige apps die door andere ontwikkelaars dan Apple zijn gemaakt, vragen je om in te loggen met je Apple ID, zodat de app toegang heeft tot informatie zoals e-mailberichten, contacten en agenda's die worden bewaard in iCloud. Om ervoor te zorgen dat je Apple ID-wachtwoord niet kan worden bewaard of verzameld door de app, kun je ervoor kiezen een Apple ID-wachtwoord aan te maken dat je alleen voor die app gebruikt.

Dit app-specifieke wachtwoord gebruik je wanneer de app je vraagt om in te loggen met je Apple ID.

Om app-specifieke wachtwoorden te kunnen aanmaken en gebruiken, moet je Apple ID beveiligd zijn met twee-factor-authenticatie.

Een app-specifiek wachtwoord aanmaken

1. Log in bij appleid.apple.com.

2. Klik onder 'Login en beveiliging' op 'App-specifieke wachtwoorden'.

3. Selecteer 'Een app-specifiek wachtwoord genereren' of selecteer de knop 'Voeg toe'Blauw plustekensymbool. en volg vervolgens de stappen op het scherm.

4. Je kunt het app-specifieke wachtwoord invoeren of plakken in het wachtwoordveld van de app.

Een app-specifiek wachtwoord intrekken

Je kunt maximaal 25 actieve app-specifieke wachtwoorden hebben. Indien nodig kun je wachtwoorden afzonderlijk of allemaal tegelijk intrekken.

1. Log in bij appleid.apple.com.

2. Klik onder 'Login en beveiliging' op 'App-specifieke wachtwoorden'.

3. Selecteer de knop 'Verwijder'Een minteken in een cirkel. naast het wachtwoord dat je wilt verwijderen, of kies 'Alles intrekken'.

Wanneer je een wachtwoord intrekt, wordt de app die dat wachtwoord gebruikt, uitgelogd bij je account totdat je een nieuw wachtwoord aanmaakt en opnieuw inlogt.

Telkens als je het hoofdwachtwoord van je Apple ID wijzigt of opnieuw instelt, worden alle app-specifieke wachtwoorden automatisch ingetrokken om de beveiliging van je account te beschermen. Je moet dan nieuwe app-specifieke wachtwoorden genereren voor alle apps waarvoor je app-specifieke wachtwoorden wilt blijven gebruiken.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.