Als Safari traag is, niet meer reageert, onverwacht wordt gestopt of andere problemen vertoont

Het probleem kan worden veroorzaakt door een Safari-extensie, een internetplugin of een andere add-on.

Safari-extensies, internetplugins en andere add-ons zijn ontworpen om de surfervaring te verbeteren of aan te passen. Add-ons zijn in grote hoeveelheid beschikbaar op het internet en sommige worden als onderdeel van een programma of andere software geïnstalleerd. Als add-ons geïnstalleerd zijn, kan het probleem door een add-on worden veroorzaakt.

Als u tijdens het surfen op het internet ongewenste pop-upvensters, reclame en afbeeldingen ziet, leest u hoe u advertentieondersteunde software op een Mac verwijdert.

Safari-extensies uitschakelen

U kunt Safari-extensies uitschakelen om te weten te komen of het probleem door een ervan wordt veroorzaakt.

1. Kies in het menu Safari de optie Voorkeuren.
  2. Klik op het symbool Extensies en selecteer een extensie in de lijst.
  3. Schakel het aankruisvak Activeer uit om die extensie uit te schakelen.

Als het probleem wordt opgelost door een extensie uit te schakelen, controleert u op updates voor extensies door links onder in het venster te klikken op Updates. U kunt de extensie ook verwijderen door op de knop Verwijder te klikken.

Extensies in de voorkeuren voor Safari

Internetplugins en andere add-ons verwijderen

U kunt internetplugins en andere add-ons verwijderen om te weten te komen of het probleem hierdoor wordt veroorzaakt. Als u deze wilt zoeken, stopt u Safari en opent u deze Bibliotheek-mappen:

• De map Bibliotheek op het bovenste niveau van de harde schijf. Open deze map in de Finder door Ga > Ga naar map te kiezen in de menubalk. Typ vervolgens /Library en klik op Ga.
  • De map Bibliotheek in de thuismap. Open deze map door Option ingedrukt te houden terwijl u Ga > Bibliotheek kiest in de menubalk.

De Bibliotheek-mappen bevatten de volgende mappen voor add-ons. Verplaats alle bestanden in deze mappen naar de prullenmand.

• Internet Plug-Ins
    Verwijder Default Browser.plugin, nslQTScriptablePlugin.xpt, Quartz Composer.webplugin of QuickTime Plugin.plugin niet.
  • Input Methods
  • InputManagers
  • ScriptingAdditions

Als het probleem wordt opgelost door de bestanden in deze mappen te verwijderen, stopt u Safari opnieuw en zet u de bestanden geleidelijk terug totdat u het bestand vindt dat het probleem veroorzaakt:

1. Open de prullenmand en selecteer een van de verwijderde bestanden. Kies Archief > Zet terug. Het bestand gaat terug naar de map.
  2. Open Safari en controleer of het probleem opnieuw optreedt.
    • Als het probleem opnieuw optreedt, weet u welke add-on het probleem veroorzaakt. Vermijd deze te gebruiken of neem contact op met de fabrikant ervan voor een bijgewerkte versie.
    • Als het probleem niet opnieuw optreedt, stopt u Safari en zet u een ander bestand terug.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.