Als u het herstelscherm ziet op een iPhone, iPad of iPod touch

Lees hier wat u moet doen als u het herstelscherm ziet op een iPhone, iPad of iPod touch.

Scherm 'Verbind met computer'

Herstart het apparaat opnieuw

Als u het herstelscherm ziet:

1. Sluit het apparaat aan op de computer met de kabel die bij het apparaat is meegeleverd. Laat het apparaat aangesloten op de computer.
  2. Herstart het apparaat:
    • iPad-modellen zonder thuisknop: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de bovenste knop ingedrukt totdat het apparaat opnieuw opstart.
    • iPhone 8 of nieuwer: druk kort op de volume-omhoogknop. Druk kort op de volume-omlaagknop. Houd de zijknop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPod touch (7e generatie): houd de zijknop (of de bovenste knop) en de volume-omlaagknop tegelijkertijd ingedrukt tot u het Apple logo ziet.
    • iPad met thuisknop, iPhone 6s of ouder en iPod touch (6e generatie) of ouder: houd de zijknop (of de bovenste knop) en de thuisknop ingedrukt tot u het Apple logo ziet.

Installeer iOS of iPadOS opnieuw

Als u nog steeds het herstelscherm ziet na het herstarten, moet u mogelijk iOS of iPadOS opnieuw installeren:

1. Zorg ervoor dat u de nieuwste software-updates (waaronder iTunes als u macOS Mojave of lager hebt) hebt geïnstalleerd op uw Mac. Of zorg ervoor dat u op uw Windows-pc de nieuwste versie van iTunes hebt geïnstalleerd.
  2. Controleer of uw apparaat nog steeds op de computer aangesloten is. U ziet het bericht: 'Er doet zich een probleem voor met de [apparaatnaam] waardoor deze moet worden bijgewerkt of hersteld'.
  3. Klik op 'Werk bij' (niet op 'Herstel') om iOS of iPadOS opnieuw te installeren en uw persoonlijke gegevens te behouden. Koppel het apparaat niet los van de computer totdat de update is voltooid.

Meer hulp

• Lees wat u moet doen bij herstelfouten wanneer u een apparaat probeert bij te werken of te herstellen.
  • Als u geen herstelfout ziet, maar het herstelscherm nog steeds wordt weergegeven of als u het systeem niet geforceerd kunt herstarten omdat een van de knoppen defect is of vastzit, neemt u contact op met Apple Support.