Bijwerken naar de nieuwste versie van iTunes

Lees hier hoe u de nieuwste versie van iTunes op uw Mac of pc kunt krijgen.

Als u iTunes hebt geïnstalleerd op uw computer, kiest u uw apparaat om bij te werken naar de nieuwste versie van iTunes.

Als u iTunes nog niet hebt geïnstalleerd op uw computer, downloadt u de nieuwste versie van de website van Apple of downloadt u iTunes van de Microsoft Store (Windows 10).

Op de Mac

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik boven in het App Store-venster op 'Updates'.
  3. Als er updates voor macOS of iTunes beschikbaar zijn, klikt u op 'Installeer'.

Op de pc

Er zijn verschillende manieren om bij te werken, afhankelijk van welke versie van iTunes u hebt.

Als u iTunes hebt gedownload van de website van Apple

1. Open iTunes.
  2. In de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Help' > 'Zoeken naar updates'.
  3. Volg de aanwijzingen om de nieuwste versie te installeren.

Als er in het Help-menu geen optie 'Controleer op updates' is, hebt u iTunes gedownload van de Microsoft Store.

Als u iTunes hebt gedownload van de Microsoft Store

iTunes-versies die afkomstig zijn uit de Microsoft Store, worden automatisch bijgewerkt zodra er een nieuwe versie wordt uitgebracht.

U kunt ook controleren op updates via de Microsoft Store.

Meer informatie

Lees hier hoe u de iOS-software op een iPhone, iPad of iPod touch bijwerkt.

Lees hier hoe u software-updates kunt krijgen voor uw Mac.

Als u niet wordt gevraagd of u een nieuwe versie van iTunes wilt installeren, hebt u al de nieuwste versie die het besturingssysteem ondersteunt. Sommige functies of apparaten vereisen mogelijk een nieuwere versie van iTunes dan de versie die uw systeem ondersteunt. Bekijk de systeemvereisten op de iTunes-downloadpagina.

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.