Bijwerken naar de nieuwste versie van iTunes

Lees hier hoe u de nieuwste versie van iTunes op uw Mac of pc kunt krijgen.

Als u iTunes hebt geïnstalleerd op uw computer, kiest u uw apparaat om bij te werken naar de nieuwste versie van iTunes.

Op de Mac

Als u uw Mac bijwerkt naar macOS Catalina kunt u uw iTunes Media-bibliotheek bereiken via de Apple Music-app, Apple-TV-app, Apple Books-app en Apple Podcasts-app. Voor handmatig herstel, synchroniseren of back-ups maken naar uw iPhone, iPad of iPod touch gebruikt u Finder.

Als u niet kunt bijwerken aar de nieuwste versie van macOS

U kunt uw versie bijwerken naar de nieuwste versie van iTunes (tot aan iTunes 12.8).

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik boven in het App Store-venster op 'Updates'.
  3. Als er updates voor iTunes beschikbaar zijn, klikt u op 'Installeer'.

Op de pc

Als u iTunes niet geïnstalleerd hebt op uw computer, kunt u het downloaden uit de Microsoft Store (Windows 10) of de nieuwste versie downloaden van de website van Apple.

Er zijn een aantal manieren om bij te werken, afhankelijk van welke versie van iTunes u hebt.

Als u iTunes hebt gedownload van de Microsoft Store

iTunes-versies die afkomstig zijn uit de Microsoft Store, worden automatisch bijgewerkt zodra er een nieuwe versie wordt uitgebracht.

U kunt ook controleren op updates via de Microsoft Store.

Als u iTunes hebt gedownload van de website van Apple

1. Open iTunes.
  2. In de menubalk boven in het iTunes-venster selecteert u 'Help' > 'Zoeken naar updates'.
  3. Volg de aanwijzingen om de nieuwste versie te installeren.

Als er in het Help-menu geen optie 'Controleer op updates' is, hebt u iTunes gedownload van de Microsoft Store.

Meer informatie

De functies van iTunes kunnen per land of regio verschillen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.