De software van de Mac bijwerken

macOS-updates verbeteren de stabiliteit, de prestaties en de beveiliging van uw Mac en bevatten updates voor Safari, iTunes en andere apps die deel uitmaken van macOS.

Updates downloaden voor macOS Mojave

Als u al een upgrade naar macOS Mojave hebt uitgevoerd:

1. Kies in het Apple-menu () de optie 'Systeemvoorkeuren' en klik vervolgens op 'Software-update' om te controleren of er updates zijn:
  2. Als er updates beschikbaar zijn:
    • Klik op de knop 'Werk nu bij' om alle beschikbare updates te installeren.
    • Of klik op 'Meer info' om details over alle updates te bekijken en bepaalde updates te selecteren die moeten worden geïnstalleerd.
  3. Wanneer Software-update meldt dat uw Mac up-to-date is, zijn macOS en alle apps ook up-to-date. Dit omvat Safari, iTunes, Boeken, Berichten, Mail, Agenda, Foto's en FaceTime.

Als u in de toekomst macOS-updates automatisch wilt installeren, inclusief apps die zijn gedownload uit de App Store, selecteert u 'Werk mijn Mac automatisch bij'. U krijgt een melding op uw Mac wanneer deze vanwege de updates moet worden herstart. U kunt er altijd nog voor kiezen om deze updates op een later moment te installeren.

Updates downloaden voor oudere macOS-versies

Als u macOS High Sierra, Sierra, El Capitan of een oudere macOS-versie gebruikt:*

1. Open de App Store op de Mac.
  2. Klik op 'Updates' op de App Store-knoppenbalk.
  3. Gebruik de knoppen 'Werk bij' om alle weergegeven updates te downloaden en te installeren.
  4. Als de App Store geen updates toont, zijn uw macOS-versie en alle programma's up-to-date. Dit omvat SafariiTunes, iBooks, Berichten, Mail, Agenda, Foto's en FaceTime. Nieuwere versies zijn beschikbaar via upgrades van uw macOS.

Als u in de toekomst updates automatisch wilt downloaden, kiest u het Apple-menu () > 'Systeemvoorkeuren', klikt u op 'App Store' en selecteert u 'Download nieuwe updates op achtergrond'. U krijgt een melding op uw Mac wanneer de updates klaar staan voor installatie.

* Als u OS X Lion of Snow Leopard gebruikt, downloadt u OS X-updates door in het Apple-menu 'Software-update' te kiezen.