Nieuw in de updates voor macOS Big Sur

macOS Big Sur-updates verbeteren de stabiliteit, prestaties en compatibiliteit van je Mac en worden aanbevolen voor alle gebruikers van macOS Big Sur.

Hoe je deze updates kunt krijgen

Over de beveiligingsinhoud van deze updates

Nieuw voor ondernemingen in deze updates

macOS Big Sur 11.7.10

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.7.9

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.7.8

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.7.7

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.7.6

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.7.5

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.7.4

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.7.3

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.7.2

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.7.1

Deze update biedt belangrijke oplossingen voor beveiligingsproblemen en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.7

Deze update biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.6.8

Deze update verbetert de beveiliging van macOS en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.6.7

macOS Big Sur 11.6.7 verhelpt een probleem waarbij Mail en andere apps, zoals Microsoft Outlook, geen bijlagen kunnen openen als de app waarmee het bestand kan worden geopend al actief is.

macOS Big Sur 11.6.6

Deze update verbetert de beveiliging van macOS en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.6.5

Deze update verbetert de beveiliging van macOS en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.6.4

Deze update verbetert de beveiliging van macOS en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.6.3

Deze update verbetert de beveiliging van macOS en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.6.2

Deze update verbetert de beveiliging van macOS en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.6.1

Deze update verbetert de beveiliging van macOS en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.6

Deze update verbetert de beveiliging van macOS en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.5.2

macOS Big Sur 11.5.2 bevat oplossingen voor problemen op de Mac.

macOS Big Sur 11.5.1

macOS Big Sur 11.5.1 biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.5

macOS Big Sur 11.5 bevat de volgende verbeteringen voor de Mac:

• Op het tabblad 'Podcasts-bibliotheek' kun je kiezen of je alle programma's wilt zien of alleen de programma's die je volgt

Deze release bevat verder oplossingen voor de volgende problemen:

• Het aantal keer afgespeeld en de laatste afspeeldatum in de Muziek-app worden mogelijk niet bijgewerkt in de bibliotheek

• Smartcards werken mogelijk niet wanneer je inlogt op Mac-computers met een M1-chip

macOS Big Sur 11.4

macOS Big Sur 11.4 voegt abonnementen voor Apple Podcasts en kanalen toe en bevat belangrijke oplossingen voor problemen.

Podcasts

• Abonnementen op Apple Podcasts kunnen afgesloten worden als maand- of jaarabonnement

• Met kanalen kunnen meerdere programma's van podcastmakers worden samengebracht op één plek

Deze release bevat verder oplossingen voor de volgende problemen:

• De volgorde van bladwijzers in Safari kan worden gewijzigd of bladwijzers worden verplaatst naar een map die mogelijk verborgen lijkt

• Bepaalde websites worden mogelijk niet correct weergegeven wanneer je Mac uit de sluimerstand komt

• Trefwoorden worden mogelijk niet opgenomen bij het exporteren van een foto vanuit de Foto's-app

• Voorvertoning reageert mogelijk niet meer bij het doorzoeken van pdf-documenten

• 16-inch MacBook reageert mogelijk niet meer bij het spelen van Civilization VI

macOS Big Sur 11.3.1

macOS Big Sur 11.3.1 biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.3

macOS Big Sur 11.3voegt ondersteuning toe voor AirTag, omvat iPhone- en iPad-app-verbeteringen voor Macs met M1, introduceert afzonderlijke huidtintvariaties voor emoji met stellen en voegt meer diverse stemopties toe voor Siri.

AirTag en Zoek mijn

• Ondersteuning voor AirTag, waarmee je jouw belangrijke spullen, zoals je sleutels, portemonnee, rugzak enzovoort privé en veilig houdt en kunt terugvinden met de Zoek mijn-app

• Het Zoek mijn-netwerk bestaat uit honderden miljoenen apparaten en helpt bij het opsporen van je AirTag, ook als deze niet in de buurt is

• In de verloren-modus krijg je een melding wanneer je AirTag is gevonden en je kunt een telefoonnummer invoeren waarop de vinder contact met je kan opnemen

iPhone- en iPad-apps op Macs met M1

• Optie om de venstergrootte van een iPhone- of iPad-app te wijzigen

• Ondersteuning voor schermvullende weergave in de hoogst beschikbare resolutie van een iPhone- of iPad-app

• Toetsenbordondersteuning voor iPhone- en iPad-games die zijn ontworpen om de kanteling van het apparaat te registreren

• Toetsenbord-, muis- en trackpadondersteuning voor iPhone- en iPad-games die gamecontrollers ondersteunen

Emoji

• Ondersteuning voor afzonderlijke huidtinten voor elk individu in alle varianten van de emoji van een zoenend stel en de emoji van een stel met een hartje

• Nieuwe emoji met gezichten, hartemoji, emoji van vrouw met baard

Siri

• Siri bevat nu diversere stemopties

Apple Music

• 'Speel automatisch af' zorgt ervoor dat muziek door blijft spelen door automatisch een soortgelijk nummer af te spelen wanneer het einde van een nummer of afspeellijst is bereikt

• Hitlijsten per stad laten zien wat populair is in meer dan 100 steden over de hele wereld

Podcasts

• Programmapagina's van Podcasts zijn opnieuw ontworpen om het gemakkelijker te maken om te beginnen met luisteren

• Optie om afleveringen te bewaren en te downloaden, waarbij ze automatisch worden toegevoegd aan je bibliotheek zodat je er snel bij kunt

• Downloadgedrag en meldingsinstellingen kunnen per programma worden aangepast

• Toplijsten en populaire categorieën in Zoek helpen je nieuwe programma's te ontdekken

News

• Met de vernieuwde News+-feed kunnen Apple News+-abonnees snel nummers van tijdschriften en kranten vinden, downloaden en beheren

• Gloednieuwe zoekervaring waarmee je relevante onderwerpen, kanalen en verhalen kunt vinden

Safari

• De volgorde van de secties van de startpagina kan nu worden aangepast

• Met de aanvullende WebExtensions-API kunnen ontwikkelaars extensies aanbieden die de nieuwe tabbladpagina vervangen

• Met de Web Speech-API kunnen ontwikkelaars spraakherkenning opnemen in hun webpagina's voor realtime ondertiteling, de dicteerfunctie en spraaknavigatie

• Ondersteuning voor WebM- en Vorbis-video- en audiostructuren

Herinneringen

• Mogelijkheid om de slimme lijst 'Vandaag' te sorteren

• Ondersteuning voor synchronisatie van de volgorde van herinneringen in lijsten op al je apparaten

• Optie om je lijsten van herinneringen af te drukken

Gamen

• Ondersteuning voor Xbox Series X|S draadloze controller of Sony PS5 DualSense draadloze controller

Mac-computers met de M1-chip

• Ondersteuning voor sluimerstand

Over deze Mac

• In 'Over deze Mac' wordt de Apple garantiestatus en AppleCare+-dekking weergegeven op het tabblad 'Ondersteuning' wanneer de gebruiker is ingelogd met een Apple ID

• Ondersteuning voor aanschaf van en aanmelding voor AppleCare+ voor in aanmerking komende Mac-computers vanuit 'Over deze Mac'

Deze release bevat verder oplossingen voor de volgende problemen:

• Herinneringen die via Siri zijn aangemaakt, kunnen onbedoeld worden ingesteld voor vroeg in de ochtend

• iCloud-sleutelhanger wordt mogelijk niet uitgeschakeld

• AirPods-audio gaat naar verkeerde apparaat bij automatisch schakelen

• Meldingen over automatisch schakelen van AirPods ontbreken of verschijnen dubbel

• Externe 4K-monitoren werken mogelijk niet op volledige resolutie wanneer ze zijn aangesloten via USB-C

• Het inlogvenster wordt mogelijk niet correct weergegeven na herstarten van Mac mini (M1, 2020)

• De functie voor stilhoudbediening werkt mogelijk niet in het toegankelijkheidstoetsenbord

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar en vereisen een Apple ID.

macOS Big Sur 11.2.3

macOS Big Sur 11.2.3 biedt belangrijke beveiligingsupdates en wordt aanbevolen voor alle gebruikers.

macOS Big Sur 11.2.2

macOS Big Sur 11.2.2 voorkomt schade aan je MacBook Pro (modellen uit 2019 of nieuwer) en MacBook Air (modellen uit 2020 of nieuwer) wanneer deze worden aangesloten op bepaalde USB-C-hubs en -docks van derden die niet voldoen aan de specificaties.

macOS Big Sur 11.2.1

macOS Big Sur 11.2.1 verhelpt een probleem dat ertoe kan leiden dat de batterij niet wordt opgeladen in sommige MacBook Pro-modellen uit 2016 en 2017.

Sommige functies zijn mogelijk niet voor alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar.

macOS Big Sur 11.2

macOS Big Sur 11.2 verbetert de betrouwbaarheid van Bluetooth en lost de volgende problemen op:

• Externe beeldschermen kunnen een zwart scherm weergeven wanneer ze zijn aangesloten op een Mac mini (M1, 2020) met een HDMI-naar-DVI-converter

• Bewerkingen aan Apple ProRAW-foto's in de Foto's-app worden mogelijk niet bewaard

• iCloud Drive wordt mogelijk uitgeschakeld na het uitschakelen van de optie 'Map 'Bureaublad' en 'Documenten'' in iCloud Drive

• Systeemvoorkeuren worden mogelijk niet ontgrendeld wanneer je jouw beheerderswachtwoord invoert

• De Wereldbol-toets geeft mogelijk niet het deelvenster 'Emoji en symbolen' weer wanneer erop wordt gedrukt

Sommige functies zijn mogelijk niet voor alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar.

macOS Big Sur 11.1

macOS Big Sur 11.1 introduceert ondersteuning voor AirPods Max, verbeteringen van de TV-app, Apple News-widgets en privacy-informatie in de App Store. Deze release bevat ook oplossingen voor problemen op de Mac.

AirPods Max

• Ondersteuning voor AirPods Max, de nieuwe over-ear-koptelefoon

• Hifi-audio voor een vol geluid

• Adaptieve EQ past het geluid in real time aan de persoonlijke pasvorm van de oorkussentjes aan

• Actieve ruisonderdrukking om omgevingsgeluid buiten te sluiten

• Transparantiemodus om te horen wat er om je heen gebeurt

Apple TV

• Via het nieuwe tabblad 'Apple TV+' kun je eenvoudig Apple Original-tv-programma's en -films ontdekken en bekijken

• Verbeterde zoekfunctie, zodat je kunt bladeren op categorie, zoals genre, en recente zoekopdrachten en suggesties kunt zien terwijl je typt

• De belangrijkste zoekresultaten bevatten de meest relevante overeenkomsten voor films, tv-programma's, filmcasts, kanalen en sport

Apple News

• Apple News-widgets zijn nu beschikbaar in het meldingencentrum

App Store

• Nieuw privacy-overzicht op App Store-pagina's met een door ontwikkelaars opgestelde samenvatting van het privacybeleid van de app

• In-game dashboard in Arcade-games bevat aanbevelingen voor nieuwe Arcade-games om te spelen

iPhone- en iPad-apps op Macs met M1

• Met nieuwe vensteropties voor iPhone- en iPad-apps kun je schakelen tussen de liggende en staande richting of een venster uitvouwen om het hele scherm te vullen

Foto's

• Apple ProRAW-foto's kunnen worden bewerkt in de Foto's-app

Safari

• Ecosia-zoekmachine beschikbaar in Safari

Luchtkwaliteit

• Beschikbaar in Kaarten en Siri voor locaties in het vasteland van China

• In Siri worden bij bepaalde luchtkwaliteitsniveaus gezondheidsaanbevelingen gegeven voor de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, India en Mexico

• Gegevens in Kaarten en Siri weerspiegelen bijgewerkte nationale schalen voor Duitsland en Mexico

Met deze release worden ook de volgende problemen verholpen:

• QuickTime Player wordt na het upgraden van macOS Catalina mogelijk afgesloten bij het openen van een film met een tijdcodespoor

• Bluetooth-verbindingsstatus wordt niet weergegeven in het bedieningspaneel

• Betrouwbaarheid van het automatisch ontgrendelen van je Mac met je Apple Watch

• De scrolsnelheid van de trackpad is mogelijk hoger dan verwacht op MacBook Pro-modellen

• Beeld van UltraFine 5K-display van LG wordt mogelijk onjuist weergegeven bij 4K-resolutie op Macs met M1

Sommige functies zijn mogelijk niet voor alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar.

macOS Big Sur 11.0.1

Design

• Met het nieuwe app-design komt je content op de eerste plaats. Je hebt snel toegang tot de gewenste handelingen met ruimtebesparende knoppenbalken en navigatiekolommen van volledige hoogte

• De bijgewerkte, transparante menubalk biedt meer ruimte en wordt levendiger wanneer je ermee werkt

• Vernieuwde systeemgeluiden voor het opstartsignaal en geluiden voor het overzetten van bestanden, het verplaatsen van items naar de prullenmand, het vergrendelen van bestanden, enzovoort

Bedieningspaneel

• Het bedieningspaneel brengt je favoriete menu's en regelaars samen op één handige plek in de menubalk, zodat je tijdens je werk snel instellingen kunt aanpassen

• Er worden extra regelaars weergegeven wanneer je klikt om de menu's van het bedieningspaneel uit te vouwen

• Ondersteuning voor het vastmaken van favoriete menu's van het bedieningspaneel in de menubalk

Meldingencentrum

• Het bijgewerkte meldingencentrum brengt meldingen en widgets samen in één weergave

• Interactieve meldingen geven extra informatie en acties weer wanneer je ze uitvouwt

• Mooie, nieuwe widgets met gegevens voor Agenda, Klok, Notities, Foto's, Podcasts, Herinneringen, Schermtijd, Aandelen en Weer

• Met de weergave 'Wijzig' kun je nieuwe widgets toevoegen en de grootte ervan aanpassen

• Ondersteuning voor widgets van apps van derden

Safari

• 's Werelds snelste desktopbrowser met toonaangevende prestaties en energie-efficiëntie*

• Met de aanpasbare nieuwe startpagina kun je een achtergrondafbeelding instellen en bepalen wat er wordt weergegeven, zoals een leeslijst, iCloud-tabbladen en een privacyrapport

• Uitgebreide ondersteuning voor extensies en een nieuwe speciale categorie in de App Store om nieuwe extensies te ontdekken

• Nieuw tabbladontwerp met favicons op tabbladen en websitevoorbeelden die worden weergegeven wanneer je de cursor op een tabblad plaatst

• Vertaling (bèta) voor Engels, Spaans, Vereenvoudigd Chinees, Frans, Duits, Russisch of Braziliaans Portugees [alleen Amerikaans Engels en Canadees Engels]

• Privacyrapport geeft je inzicht in hoe Safari ervoor zorgt dat alleen jij weet waar je naar zoekt, met een overzicht van trackers die zijn geblokkeerd door intelligente trackingpreventie

• Met de wachtwoordcontrole van Safari worden bewaarde wachtwoorden onderzocht om te zien of ze mogelijk betrokken zijn geweest bij een gegevensinbreuk

• In de privacymeldingen voor extensies in Safari kun je kiezen wanneer een website met een extensie kan werken

Messages

• Met vastgemaakte gesprekken houd je maximaal negen van je favoriete berichtenreeksen bovenaan de lijst

• Met vermeldingen kun je een bericht doorsturen naar een specifieke persoon in een groepsgesprek

• Met inline antwoorden kun je op een specifiek bericht eerder in het gesprek reageren

• Berichteffecten voor ballonnen, confetti, lasers en meer

• #beelden helpt je trending GIF's te vinden en toe te voegen aan berichten

• Met memoji is het eenvoudig om een gepersonaliseerd personage te creëren en stickers te sturen die passen bij je stemming en persoonlijkheid

Kaarten

• Gidsen bieden aanbevelingen voor plaatsen om naartoe te gaan en dingen om te doen, speciaal samengesteld door een aantal gerenommeerde bedrijven

• Kijk rond om steden te verkennen in een interactieve 3D-ervaring met hoge resolutie

• Plattegronden voor grote luchthavens en winkelcentra

• Fietsroutes helpen je fietsvriendelijke routes naar je bestemming te vinden

• Routes voor elektrische auto's helpen je bij het plannen van ritten voor ondersteunde voertuigen die je toevoegt op je iPhone

Sommige functies zijn mogelijk niet voor alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar.

* Prestaties kunnen variëren, afhankelijk van systeemconfiguratie, netwerkverbinding en andere factoren.