Als de Mac niet volledig opstart

Als een Mac niet volledig opstart of als je tijdens het opstarten iets moet doen, stopt de Mac mogelijk bij een van deze schermen.

Vraagteken

macOS-opstartscherm met een symbool voor de map met vraagtekens en een URL: support.apple.com/mac/startup

Lees hier wat je moet doen als de Mac tijdens het opstarten blijft hangen op een vraagteken.

Cirkel met een streep erdoor

macOS-opstartscherm met een verbodsteken en URL: support.apple.com/mac/startup

Lees hier wat je moet doen als de Mac tijdens het opstarten blijft hangen op een cirkel met een streep erdoor (verbodssymbool).

Wereldbol met waarschuwingssymbool

macOS-opstartscherm met wereldbol met waarschuwingssymbool en de URL: support.apple.com/mac/startup

Een wereldbol met een waarschuwingssymbool (uitroepteken) betekent dat de Mac heeft geprobeerd op te starten vanaf macOS-herstel via internet, maar dat dat niet is gelukt. Lees hier wat je moet doen als de Mac niet kan opstarten vanaf macOS-herstel.

Opstartscherm met Apple-logo en voortgangsbalk

Lees hier wat je moet doen als de Mac tijdens het opstarten blijft hangen op een Apple logo of voortgangsbalk.

Leeg scherm

Leeg grijs scherm

Lees hier wat je moet doen als de Mac opstart met een leeg scherm, zoals een leeg grijs, zwart of blauw scherm.

Opties met een tandwielsymbool

macOS-opstartscherm met symbolen voor Macintosh HD en Opties

Lees hier wat je moet doen als de Mac opstart met Opties met een tandwielsymbool, ook wel bekend als opstartopties.

Uitroepteken in een cirkel

Uitroepteken in een cirkel

Lees hier wat je moet doen als de Mac tijdens het opstarten blijft hangen op een uitroepteken in een cirkel.

Hangslot

macOS-opstartscherm met het firmwarevergrendelingssymbool en het wachtwoordinvoerveld

Als de Mac gebruikmaakt van een firmwarewachtwoord, wordt het hangslot weergegeven wanneer je probeert op te starten vanaf een andere schijf of een ander volume, bijvoorbeeld een extern station of macOS-herstel. Geef het firmwarewachtwoord op om verder te gaan.

Inlogvenster

Inlogscherm voor macOS Sonoma-gebruikers

Voer in het inlogvenster het wachtwoord van je gebruikersaccount in om in te loggen op de Mac. Als FileVault is ingeschakeld, wordt hierdoor ook de schijf ontgrendeld. Mogelijk zie je een standaard bureaubladafbeelding op de achtergrond, die kan veranderen in de door jou gekozen bureaubladafbeelding wanneer je jouw account selecteert.

Het inlogvenster wordt pas weergegeven nadat je bent uitgelogd van je gebruikersaccount (Apple-menu  > 'Log uit') of de Mac herstart of opnieuw opgestart hebt. Als je nog steeds bent ingelogd bij je gebruikersaccount, zie je mogelijk in plaats daarvan het toegangsscherm. Je toegangsscherm ziet er hetzelfde uit en gebruikt hetzelfde inlogwachtwoord, maar biedt geen opties voor het opnieuw instellen van wachtwoorden.

Lees hier wat je moet doen als je je wachtwoord voor inloggen bent vergeten.

Activeringsslot of pincode voor ontgrendeling van het systeem

• Als de door een vorige eigenaar gebruikte Mac een venster van het activeringsslot weergeeft waarin wordt gevraagd om de Apple ID van iemand anders, moet de vorige eigenaar wellicht het activeringsslot voor je verwijderen. Lees meer over het activeringsslot op de Mac.

• De Mac vraagt misschien om een pincode wanneer deze op afstand is vergrendeld met 'Zoek mijn' omdat de eigenaar denkt dat de Mac zoekgeraakt of gestolen is. Geef de vier- of zescijferige toegangscode op om verder te gaan.

Thunderbolt-, USB- of FireWire-symbool

Een groot symbool Thunderbolt-symbool Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding, USB Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding of FireWire Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding op een donkere achtergrond betekent dat de Mac in de doelschijfmodus staat.