Hulp bij iOS-updates via de ether

Mogelijk kunt u om één van deze redenen een iPhone, iPad of iPod touch niet draadloos of via de ether bijwerken.

• Onvoldoende beschikbare opslagruimte op het apparaat
  • De download van de update duurt lang
  • De updateserver kan niet worden bereikt
  • De update kan niet worden voltooid

Als er onvoldoende ruimte is om de update uit te voeren

Als er onvoldoende vrije ruimte is om een update te downloaden en te installeren, probeert iOS meer ruimte vrij te maken. Er worden alleen appgegevens verwijderd die weer opnieuw kunnen worden gedownload, en uw eigen gegevens worden niet verwijderd of verplaatst. Als er nog steeds niet genoeg ruimte beschikbaar is op uw apparaat, kunt u iTunes gebruiken om uw apparaat bij te werken.

Als u geen verbinding kunt maken met iTunes, kunt u ruimte vrijmaken voor de update door materiaal of apps die u niet gebruikt van het apparaat te verwijderen. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'.

Lees meer over de ruimte die uw apps en uw materiaal gebruiken.

Als het downloaden lang duurt

Om iOS te kunnen bijwerken, hebt u een internetverbinding nodig. Hoe lang het duurt om de update te downloaden, is afhankelijk van de omvang van de update en de snelheid van uw internetverbinding. Tijdens het downloaden van de iOS-update kunt u het apparaat gewoon blijven gebruiken. iOS geeft een melding wanneer de update kan worden geïnstalleerd. Vermijd het downloaden van andere inhoud en gebruik een wifinetwerk, indien mogelijk, om de downloadsnelheid te verbeteren.

Als u de updateserver niet kunt bereiken of de update niet kunt verifiëren

Als u de iOS-versie op uw apparaat probeert bij te werken, kun u een van deze berichten te zien krijgen:

waarschuwing op een iPhone dat zoeken naar updates is mislukt

'Zoeken naar updates mislukt. Fout tijdens het zoeken naar een software-update.'

waarschuwing op een iPhone dat de update niet kan worden gecontroleerd

'Update kan niet worden gecontroleerd. Controle van iOS is mislukt omdat je niet langer bent verbonden met het internet.'

Probeer uw apparaat opnieuw bij te werken via hetzelfde netwerk. Als u nog steeds een van deze berichten te zien krijgt, probeert u uw apparaat bij te werken via een ander netwerk, of werkt u uw apparaat bij via iTunes. Als het probleem nog steeds optreedt nadat u via verschillende netwerken hebt geprobeerd bij te werken, verwijdert u de update.

Meer informatie over iOS-updates.

Scherm op een iPhone tijdens een update

Als de update niet kan worden voltooid

Tijdens de installatie van de update lijkt de voortgangsbalk heel langzaam te bewegen. De duur van een update hangt af van de grootte van de update en het aantal bestanden op het apparaat.

Wanneer u een update via de ether uitvoert, houdt u het apparaat aangesloten op een stroombron. Als de batterij van het apparaat leeg is geraakt, sluit u het aan op een voedingsbron en schakelt u het apparaat in om de update of het herstel te voltooien.

Als de update niet wordt voltooid en de voortgangsbalk gedurende een lange periode niet vooruit is gegaan, probeert u het apparaat opnieuw op te starten. Lees wat u moet doen als het apparaat is vastgelopen of niet wil starten.

De iOS-update verwijderen en opnieuw downloaden

Als u de nieuwste versie van iOS nog steeds niet kunt installeren, probeert u de update opnieuw te downloaden:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > '[Apparaat]-opslag'.
  2. Zoek in de lijst met apps naar de iOS-update.
  3. Tik op de iOS-update en daarna op 'Verwijder update'.
  4. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' en download de nieuwste iOS-update.

Als u geen update ziet in de lijst met apps of als het probleem opnieuw optreedt, werkt u het apparaat bij via iTunes.