Als je iPad niet kan worden ingeschakeld of is vastgelopen

Lees hier wat je moet doen als je iPad een vastgelopen scherm heeft, niet reageert wanneer je hem aanraakt of vastloopt wanneer je hem inschakelt.

Als het scherm zwart of vastgelopen is

Volg de stappen voor jouw apparaat.

Op een iPad zonder thuisknop

1. Druk kort op de volumeknop die zich het dichtst bij de bovenste knop bevindt.

2. Druk kort op de volumeknop die zich het verst van de bovenste knop bevindt.

3. Houd de bovenste knop ingedrukt tot het apparaat opnieuw opstart.

recovery-mode-ipad-face-id-ipad-mini-animation
  4. Als je iPad niet kan worden ingeschakeld, volg je deze stappen om de hardware te controleren en het apparaat op te laden. Het opladen kan tot een uur duren.

5. Als je iPad nog steeds niet kan worden ingeschakeld, neem je contact op met Apple Support.

Op een iPad met een thuisknop

1. Houd de thuisknop en de bovenste knop ingedrukt tot je het Apple logo ziet.

ipad-home-button-force-restart
  2. Als je iPad niet kan worden ingeschakeld, volg je deze stappen om de hardware te controleren en het apparaat op te laden. Het opladen kan tot een uur duren.

3. Als je iPad nog steeds niet kan worden ingeschakeld, neem je contact op met Apple Support.

Als de iPad wordt ingeschakeld, maar tijdens het opstarten vastloopt

Probeer deze stappen als je het Apple logo of een rood of blauw scherm ziet tijdens het opstarten:

1. Sluit je iPad aan op een computer. Op een Mac met macOS Catalina open je de Finder. Op een Mac met macOS Mojave of ouder, of een pc, open je iTunes. Controleer welke macOS-versie je Mac gebruikt.

2. Zoek je apparaat op op je computer.

3. Terwijl je apparaat is verbonden, volg je de stappen voor jouw apparaat:

1. Op een iPad zonder thuisknop: druk kort op de volumeknop die zich het dichtst bij de bovenste knop bevindt. Druk kort op de volumeknop die zich het verst van de bovenste knop bevindt. Houd de bovenste knop ingedrukt tot het apparaat opnieuw opstart. Houd de thuisknop ingedrukt.

recovery-mode-ipad-face-id-ipad-mini-animation
    2. Op een iPad met een thuisknop: houd de thuisknop en de bovenste knop ingedrukt.

ipad-home-button-force-restart
  4. Houd de knop of knoppen ingedrukt totdat je het scherm van de herstelmodus ziet.

ipad-face-id-herstel-scherm
  5. Kies 'Werk bij' wanneer je de optie krijgt om te herstellen of bij te werken.

macos-monterey-finder-update-herstel-ipad-finder
  6. De software voor je apparaat wordt gedownload. Als dit langer dan een kwartier duurt, wordt de herstelmodus uitgeschakeld en moet je de stappen 2-4 opnieuw uitvoeren.

Als je meer hulp nodig hebt

Neem contact op met Apple Support om service aan te vragen.