Je iPhone, iPad of iPod touch bijwerken met de Finder

Lees hier hoe je je iPhone, iPad of iPod touch bijwerkt naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS met je computer.

content-nav-macos-big-sur-finder-icon

Als je je apparaat niet draadloos kunt bijwerken, kun je het handmatig bijwerken met de Finder op een computer die je vertrouwt.

Vóór de update

1. Maak een reservekopie van je apparaat met iCloud of met je computer.

2. Kijk of je computer macOS Catalina of nieuwer gebruikt. Gebruik je een Mac met macOS Mojave of ouder? Werk je apparaat in plaats daarvan bij via iTunes.

3. Als je computer een persoonlijke hotspot gebruikt op het apparaat dat je bijwerkt, sluit je je computer aan op een ander wifi- of ethernetnetwerk.

Je iPhone, iPad of iPod touch bijwerken met je computer

1. Open een Finder-venster op een Mac met macOS Catalina of nieuwer.

2. Sluit het apparaat aan op de computer.

3. Selecteer je apparaat links in de navigatiekolom van het Finder-venster. Lees hier wat je moet doen als je je apparaat niet ziet.

4. Klik op 'Algemeen' en vervolgens op 'Zoek naar update'.

macos-big-sur-finder-device-synced-check-for-update-onclick-2
  5. Klik op 'Download en werk bij'. Ga verder door de instructies op het scherm te volgen.

6. Voer je toegangscode in als daarom wordt gevraagd. Lees hier wat je moet doen als je je toegangscode niet meer weet.

Als je waarschuwingsberichten op je computer ziet

Krijg hulp als je waarschuwingsberichten ziet wanneer je je apparaat bijwerkt met je computer.

Als je meer ruimte nodig hebt om bij te werken

Als je meer ruimte nodig hebt voor een update, kun je zelf materiaal van het apparaat verwijderen.