Als u geen verbinding kunt maken met iCloud of niet kunt inloggen

Als u uw Apple ID hebt geconfigureerd en hulp nodig hebt bij het inloggen bij iCloud of het gebruik ervan, volgt u deze stappen.

Hulp bij inloggen bij iCloud

Voordat u begint, controleert u de Apple pagina Systeemstatus om er zeker van te zijn dat er op dit moment geen storingen of geplande onderhoudswerkzaamheden zijn die van invloed zijn op iCloud. Zorg ook dat u op al uw apparaten met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud.

Als u uw Apple ID of wachtwoord niet meer weet

Als u uw Apple ID niet meer weet, controleert u deze instellingen en voorzieningen om deze te vinden. Als u het wachtwoord van uw Apple ID bent vergeten, kunt u hier lezen hoe u het opnieuw instelt.

Als u een bericht krijgt dat uw Apple ID is vergrendeld of uitgeschakeld

Als uzelf of iemand anders uw wachtwoord, beveiligingsvragen of andere accountinformatie te vaak onjuist invoert, wordt voor uw veiligheid uw Apple ID automatisch geblokkeerd en kunt u niet inloggen bij Apple voorzieningen. Lees hier hoe u uw Apple ID kunt ontgrendelen.

Als u niet kunt inloggen bij iCloud.com

Lees hier wat u kunt doen als u moeite hebt met inloggen bij iCloud.com.

Als u niet kunt inloggen wanneer u alleen mobiele data gebruikt

Zorg ervoor dat uw iPhone, iPad of pc een goede internetverbinding heeft en dat u op uw iPhone of iPad Mobiele data hebt ingeschakeld. Ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk'. Als deze instelling uitgeschakeld is, hebt u mogelijk geen toegang tot uw Apple ID en iCloud wanneer u niet verbonden bent met een wifinetwerk.

Als u geen verificatiecodes kunt ontvangen of uw verificatiecode wordt geweigerd

Lees hier hoe u een verificatiecode krijgt en inlogt bij iCloud met twee-factor-authenticatie. Als uw apparaat iOS 8 of OS X Yosemite of lager gebruikt, logt u in plaats daarvan in met twee-staps-verificatie.

Als u een bericht ziet met de melding 'Kan geen Apple ID aanmaken' of 'iCloud kan niet worden geconfigureerd'

Als u een van deze berichten ziet, betekent dit dat u het aantal nieuwe Apple ID's dat u op een enkel apparaat in één jaar kunt configureren voor iCloud, hebt overschreden. Lees hier wat u moet doen.

Andere wachtwoordaanwijzingen die u mogelijk ziet

Als u herhaaldelijk wordt gevraagd om uw Apple ID-wachtwoord in te voeren op uw Mac of iOS-apparaat

• Als u onlangs uw iPhone, iPad of iPod touch hebt hersteld vanaf een iCloud-reservekopie, is de herstelprocedure mogelijk niet voltooid. Zorg dat het apparaat verbonden blijft met een betrouwbaar wifinetwerk en een stroombron totdat de herstelprocedure voltooid is. Volg deze stappen als iCloud-reservekopie niet kan worden voltooid of als u niet kunt herstellen.

• Als u onlangs uw Apple ID-wachtwoord hebt gewijzigd, moet u wellicht uw inloggegevens bijwerken voor de iCloud-voorzieningen die u gebruikt. Zorg ervoor dat elke voorziening op uw apparaat gebruikmaakt van uw bijgewerkte inloggegevens.

• Controleer of automatische downloads ingeschakeld zijn. Als er materiaal klaarstaat om te worden gedownload, wordt u mogelijk gevraagd om uw Apple ID en wachtwoord in te voeren om verder te gaan. Lees hier hoe u onderbroken downloads hervat.

• Als u gezinshoofd, ouder of voogd bent bij 'Delen met gezin', controleert u of de aanwijzing een verzoek van een minderjarig gezinslid is om een aankoop te doen in de iTunes Store. U kunt het verzoek dan goedkeuren of afwijzen.

Als u wilt inloggen bij een app van een andere maker maar uw wachtwoord wordt geweigerd

Als u toegang wilt tot uw iCloud-gegevens vanuit een app van een andere maker, moet u een app-specifiek wachtwoord gebruiken. Dit helpt uw account te beschermen doordat u veilig kunt inloggen. Lees hier hoe u app-specifieke wachtwoorden aanmaakt en gebruikt.

Als u nog steeds hulp nodig hebt

Als u nog steeds hulp nodig hebt bij het inloggen bij iCloud, werkt u uw iPhone, iPad en iPod touch bij naar de nieuwste versie van iOS of iPadOS en uw Mac naar de nieuwste versie van macOS. Raadpleeg de systeemvereisten voor iCloud voor meer informatie.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.