AirPods Max verbinden en gebruiken

Met je AirPods Max kun je naar muziek luisteren, telefoneren, Siri gebruiken en nog meer.

Je iOS- of iPadOS-apparaat gebruiken om de AirPods Max te configureren

Als je je AirPods Max voor het eerst configureert, moet je ervoor zorgen dat het apparaat dat je wilt koppelen up-to-date is. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Ga naar het beginscherm.

2. Haal je AirPods Max uit de Smart Case. Houd ze binnen 60 seconden naast het apparaat dat je met je AirPods Max wilt koppelen totdat je een configuratie-animatie ziet op het apparaat. Als je de animatie niet ziet, zorg je dat je iOS- of iPadOS-apparaat up-to-date is of koppel je je AirPods Max handmatig met je iOS- of iPadOS-apparaat door naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' te gaan. Als je het statuslampje niet wit ziet knipperen op de AirPods Max, houd je de ruisbeheersingsknop ingedrukt totdat het lampje wit knippert.

3. Tik op 'Verbind' om je AirPods Max aan je apparaat te koppelen of om functies zoals 'Hé, Siri' te configureren als je die nog niet hebt geconfigureerd.

ios16-iphone13-pro-connect-airpods-max
  4. Als je ruimtelijke audio wilt ervaren, tik je op 'Kijk en hoor hoe het werkt' om de configuratie te starten.

5. Tik op 'Gereed'. Als je bent ingelogd bij iCloud, wordt je AirPods Max automatisch geconfigureerd voor alle ondersteunde apparaten die bij iCloud zijn ingelogd met dezelfde Apple ID.

Lees hoe je je AirPods Max configureert met een Mac of een apparaat dat niet van Apple is, zoals een Android-telefoon.

Audio beluisteren en regelen met je AirPods Max

airpods-max-side-button-digital-crown-tech-spec

Als je je AirPods Max opzet terwijl je audio afspeelt op je apparaat, speelt de AirPods Max de audio van je apparaat automatisch af. Als je de AirPods Max afzet, wordt de audio gepauzeerd. Als je de AirPods Max binnen vijftien seconden weer opzet, wordt het afspelen automatisch hervat. AirPods Max pauzeert audio ook als je één oortelefoon van je hoofd af haalt.

De oorkussens van je AirPods Max zijn gemarkeerd met een L en een R. Zorg dat je de linker oortelefoon op je linkeroor plaatst en de rechter oortelefoon op je rechteroor zodat je kunt genieten van de beste geluidskwaliteit en -prestatie.

Bewaar je AirPods Max in de Smart Case om de batterijlading te behouden. De AirPods Max kan beschadigd raken als je deze los in je tas doet.

Als je via een kabel verbinding wilt maken met het entertainmentsysteem aan boord van een vliegtuig, sluit je een Lightning-naar-audiokabel (3,5 mm) aan op je AirPods Max.

Zet het volume hoger of lager met behulp van de Digital Crown. Als het volume niet hoger lijkt te worden, pas je het volume op je telefoon aan.1 Om de richting aan te passen waarin je de Digital Crown draait om het volume te verhogen of verlagen, ga je naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' > 'AirPods Max' > 'Digital Crown'.

Als je 'Hé Siri' hebt geconfigureerd, kun je 'Hé Siri' zeggen om vragen te stellen, te bellen en je muziek te regelen. Je kunt ook de Digital Crown ingedrukt houden om Siri te gebruiken.

Schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus

Met de AirPods Max kun je regelen of je je omgeving al dan niet hoort. Druk op de ruisbeheersingsknop om te schakelen tussen actieve ruisonderdrukking en de transparantiemodus. Je kunt selecteren tussen welke modi de drukactie schakelt in 'Instellingen' > 'Bluetooth' > 'AirPods Max' > 'Knop schakelt tussen'.

Geluid bedienen

Voor het aanpassen van het geluid gebruik je de Digital Crown:

• Als je audio wilt afspelen en pauzeren of jezelf wilt dempen tijdens een telefoongesprek, druk je eenmaal op de Digital Crown. Druk er nog een keer op om het afspelen te hervatten of het dempen ongedaan te maken.

• Druk tweemaal op de Digital Crown om vooruit te springen.

• Druk driemaal op de Digital Crown om achteruit te springen.

De telefoon gebruiken en berichten ontvangen

Om telefoongesprekken te bedienen, gebruik je de Digital Crown:

• Druk eenmaal om een gesprek te beantwoorden of te beëindigen.

• Druk tweemaal om een inkomend gesprek te weigeren.

• Druk eenmaal om een tweede inkomend gesprek te beantwoorden en het eerste gesprek in de wacht te zetten.

• Als er twee gesprekken actief zijn, druk je tweemaal om het huidige gesprek te beëindigen en te schakelen naar een ander gesprek.

• Houd ingedrukt om een tweede inkomend gesprek te weigeren.

• Druk tweemaal om te stoppen met luisteren door de koptelefoon en het gesprek naar de telefoon te sturen.

Als je gebeld wordt terwijl je de AirPods Max op je hoofd hebt, kan Siri het gesprek aankondigen. Siri kan ook je inkomende berichten aan je voorlezen via de AirPods Max.

Schakelen tussen apparaten

Je kunt als volgt overschakelen naar luisteren vanaf een ander apparaat met je AirPods Max.

Automatisch schakelen

Je hebt iOS 14.3 of nieuwer, iPadOS 14.3 of nieuwer of macOS Big Sur 11.1 of nieuwer nodig om je AirPods Max automatisch te laten schakelen tussen apparaten.2 Je moet op je apparaten zijn ingelogd met dezelfde Apple ID via twee-factor-authenticatie. Stel dat je naar muziek luistert op je iPad en een gesprek beantwoordt op je iPhone. Je AirPods Max schakelt dan automatisch over van de muziek op je iPad naar de oproep op je iPhone.

In macOS Big Sur kan het voorkomen dat je een melding over je AirPods Max ziet op het scherm van je Mac. Wanneer je de aanwijzer op de melding houdt, verschijnt de knop 'Verbind'. Klik op 'Verbind' om te bevestigen dat je je AirPods Max wilt overschakelen naar of wilt blijven gebruiken met je Mac.

Als je automatisch schakelen wilt uitschakelen voor een iPhone of iPad, ga je naar 'Instellingen' > 'Bluetooth' op dat apparaat terwijl je je AirPods Max draagt. Tik op de infoknopinfoknop naast je AirPods Max in de lijst met apparaten. Tik op 'Verbind met deze iPhone [of iPad]' en vervolgens op 'Als deze iPhone [of iPad] de laatste verbinding was'. Als je deze functie weer wilt inschakelen, tik je op 'Automatisch'.

Als je automatisch schakelen wilt uitzetten voor je Mac, open je de Bluetooth-voorkeuren op je Mac terwijl je je AirPods Max draagt. Tik op de knop 'Opties' naast je AirPods Max in de lijst met apparaten. Klik op 'Verbind met deze Mac' en kies vervolgens 'Bij laatste keer verbonden met deze Mac'. Als je deze functie weer wilt inschakelen, kies je 'Automatisch'.

Handmatig schakelen

Indien nodig volg je deze stappen om een ander apparaat te kiezen om audio af te spelen of audio te laten schakelen naar een andere koptelefoon of andere luidsprekers.

Op je iOS- of iPadOS-apparaat

1. Open het bedieningspaneel op je iPhone, iPod touch of iPad.

2. Houd de audiokaart in de rechterbovenhoek van het bedieningspaneel ingedrukt om de audio te bedienen.

3. Tik op AirPlay-symboolTik op en kies dan het gewenste apparaat in de lijst.3

ios-16-iphone-13-pro-control-center-audio-card-music-playing-airpods-max

Op een Mac

Klik op de volumeregelingvolumeregeling in de menubalk en kies je AirPods Max of andere luidsprekers onder 'Uitvoerapparaat'.3

Je AirPods Max opladen

Je kunt je AirPods Max opladen door de bijgeleverde Lightning-kabel in de opening aan de onderkant van de rechteroorschelp te steken. Je kunt een USB-C-naar-Lightning-kabel of een USB-naar-Lightning-kabel gebruiken. Sluit vervolgens het andere uiteinde van de kabel aan op een USB-poort of -oplader.

Als je je AirPods Max niet gebruikt, houd je ze in de Smart Case om batterijlading te behouden.

Lees meer over opladen.

Wat je nodig hebt

Je hebt minimaal één van de volgende apparaten nodig:

1. Als je de volumeregeling niet ziet in de menubalk, lees je hier hoe je deze toevoegt.

2. Geluid hoort niet automatisch over te schakelen van het ene naar het andere apparaat als er een gesprek gaande is, zoals een telefoongesprek, een FaceTime-gesprek of een videoconferentie.

3. AirPods Max verschijnen hier alleen als ze in de buurt en klaar voor gebruik zijn.