Als Boot Camp-assistent niet meer reageert of meldt dat de installatie van Boot Camp is mislukt

Mogelijk moet u macOS bijwerken of een nieuwere versie van Windows 10 gebruiken.

Onder bepaalde omstandigheden kan het gebeuren dat Boot Camp niet meer reageert, of dat er een melding verschijnt dat de installatie van Boot Camp is mislukt tijdens het kopiëren van de Windows-installatiebestanden. Volg deze stappen om het probleem te verhelpen:

1. Als de Boot Camp-assistent niet meer reageert, sluit u de app geforceerd af met de toetscombinatie Option-Command-Escape (Esc).

2. Installeer de nieuwste macOS-updates, die updates voor Boot Camp kunnen bevatten.

3. Download de nieuwste versie van Windows 10 van de website van Microsoft en intalleer deze via Boot Camp-assistent.

Als in Boot Camp-assistent wordt gemeld dat de opstartschijf niet kan worden ingedeeld of hersteld tot een enkele partitie, voert u de volgende extra stappen uit:

1. Open Schijfhulpprogramma in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's'.

2. Selecteer uw Mac-opstartschijf (Macintosh HD) in de navigatiekolom.

3. Klik op 'Partitioneer' in de knoppenbalk van Schijfhulpprogramma.

4. Als Schijfhulpprogramma vraagt of u een volume aan de container wilt toevoegen of het apparaat wilt partitioneren, kiest u 'Partitioneer'.

5. Klik op 'OSXRESERVED' in het diagram dat nu wordt weergegeven en klik vervolgens op de verwijderknop (–) onder het diagram.

6. Klik in het diagram op 'BOOTCAMP' en vervolgens op de verwijderknop (–).

• 'OSXRESERVED' en 'BOOTCAMP' zijn lege partities die door Boot Camp-assistent zijn aangemaakt tijdens de mislukte installatie.
  7. Klik op 'Pas toe' en klik vervolgens op 'Partitioneer' ter bevestiging.

8. Open Boot Camp-assistent en probeer opnieuw om Windows te installeren.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.