Een app geforceerd stoppen

Als een app op de Mac niet meer reageert en je de app niet normaal kunt stoppen, kun je de app alsnog afsluiten met 'Forceer stop'.

Normaal gesproken sluit je een app op de Mac via de optie 'Stop' in het app-menu op de menubalk of door op Command-Q te drukken. Als een app niet wil stoppen, kun je deze geforceerd stoppen via de volgende stappen.

Een Mac-app geforceerd stoppen

1. Kies in het Apple-menu () de optie 'Forceer stop' of druk op Command-Option-Esc.
    Dit is vergelijkbaar met Control-Alt-Delete op een pc.
  2. Selecteer de app in het venster 'Forceer stop' en klik vervolgens op 'Forceer stop'.