Een programma geforceerd stoppen op een Mac

Als een app niet reageert, kunt u deze met 'Forceer stop' geforceerd stoppen.

Normaal gesproken sluit u een app via de optie 'Stop' in het app-menu op de menubalk of door op Command-Q te drukken. Als een app niet reageert, kunt u deze geforceerd stoppen met 'Forceer stop'.

1. Kies in het Apple-menu de optie 'Forceer stop' of druk op Command-Option-Esc.
    Dit is hetzelfde als op Control-Alt-Delete drukken bij een pc.
  2. Selecteer het programma dat niet reageert in het venster 'Programma's geforceerd stoppen' en klik op 'Forceer stop'.

Meer informatie

• De Finder is een app die op de Mac altijd geopend blijft. Er is dan ook geen optie om dit programma te stoppen. Als de Finder niet meer reageert, kunt u 'Forceer stop' gebruiken; hierdoor wordt de Finder automatisch weer geopend. Selecteer 'Finder' in het venster 'Programma's geforceerd stoppen' en klik op 'Start opnieuw'.
  • Als geen van uw apps meer reageert, kunt u de Mac geforceerd herstarten.
Laatst gewijzigd op: