Een app geforceerd stoppen op een Mac

Als een app op de Mac niet meer reageert en u de app niet normaal kunt stoppen, kunt u de app alsnog afsluiten met 'Forceer stop'.

Normaal gesproken sluit u een app op de Mac via de optie 'Stop' in het app-menu op de menubalk of door op Command-Q te drukken. Als een app niet wil stoppen, kunt u deze geforceerd stoppen via de volgende stappen.

Een app geforceerd stoppen

1. Druk tegelijkertijd op deze drie toetsen: Option, Command en Esc (Escape). Dit is vergelijkbaar met Control-Alt-Delete op een pc. U kunt ook de optie 'Forceer stop' kiezen in het Apple-menu () linksboven in het scherm.
  2. Selecteer de app in het venster 'Forceer stop' en klik vervolgens op 'Forceer stop'.