Een programma geforceerd stoppen op een Mac

Als een programma niet reageert, kunt u het met Forceer stop geforceerd stoppen.

Als u een programma normaal wilt stoppen, kiest u in het menu van het programma de optie Stop. Als een programma niet reageert, kunt u het met Forceer stop geforceerd stoppen:

1. Kies in het menu Apple de optie Forceer stop of druk op Command-Option-Esc
    (dit is hetzelfde als op Control-Alt-Delete drukken bij een pc).
  2. Selecteer het programma dat niet reageert in het venster Programma’s geforceerd stoppen en klik op Forceer stop.

Meer informatie

Doorgaans moet u Forceer stop niet gebruiken tenzij u een programma niet normaal kunt stoppen.

De Finder is een programma dat op de Mac geopend blijft. Er is dus geen optie om dit programma te stoppen. Als de Finder niet meer reageert, kunt u Forceer stop gebruiken om het opnieuw te starten. Selecteer Finder in het venster Programma’s geforceerd stoppen en klik op Start opnieuw.

Als geen enkel programma reageert, kunt u de computer geforceerd opnieuw opstarten.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

Nederland (Nederlands)