Een app geforceerd stoppen op een Mac

Als een app niet meer reageert en u de app niet normaal kunt sluiten, gebruikt u deze stappen om de app geforceerd te stoppen.

Een app geforceerd stoppen

Normaal gesproken sluit u een app op de Mac via de optie 'Stop' in het app-menu op de menubalk. U kunt ook op Command-Q drukken. Als de app niet wil sluiten, volgt u deze stappen om de app geforceerd te stoppen.

1. Voer een van deze acties uit:
    • Druk tegelijkertijd op deze drie toetsen: Option, Command en Esc (Escape).*
    • U kunt ook de optie 'Forceer stop' kiezen in het Apple-menu  in de hoek van het scherm.
  2. Het venster 'Forceer stop' wordt geopend. Selecteer de app die u wilt sluiten en klik vervolgens op 'Forceer stop'.

U kunt ook de Finder geforceerd stoppen als deze niet meer reageert. Selecteer 'Finder' in het venster 'Forceer stop' en klik op 'Start opnieuw'.

Een app geforceerd stoppen op een iPhone, iPad of iPod touch

Als u de app niet geforceerd kunt stoppen

Start de Mac opnieuw op: kies het Apple-menu  > 'Herstart'.

Als u niet kunt herstarten omdat de Mac niet reageert, zet u de Mac geforceerd uit:

1. Houd de aan/uit-knop van de Mac tot 10 seconden ingedrukt totdat de Mac wordt uitgeschakeld.
    Elke Mac heeft een aan/uit-knop. Op notebookcomputers met Touch ID houdt u de Touch ID-knop ingedrukt.
  2. Schakel uw Mac weer in.

* Computers met een Touch Bar hebben ook een Esc-toets. De toets wordt links op de Touch Bar weergegeven.