Talen

iCloud: Uw apparaat verwijderen van Zoek mijn iPhone

Voordat u uw uw iOS-apparaat weggeeft of verkoopt, zorg er dan voor dat alles, inclusief uw instellingen, wordt gewist (via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen). Wanneer u uw inhoud wist, worden Zoek mijn iPhone en het Activeringsslot ook uitgeschakeld.

Lees voor meer informatie het Apple Support-artikel Wat u moet doen voordat u een iPhone, iPad of iPod touch verkoopt of weggeeft.

Verwijder een iOS-apparaat of Mac door Zoek mijn iPhone uit te schakelen

Verwijder een apparaat uit Zoek mijn iPhone door op het apparaat Zoek mijn iPhone uit te schakelen.

• Op een iOS-apparaat: Ga naar Instellingen > iCloud en tik op 'Zoek mijn [apparaat]'.

• Op een Mac: Kies Apple-menu > Systeemvoorkeuren, klik op 'iCloud' en deselecteer het veld 'Zoek mijn Mac'.

Note:   U kunt uw apparaat ook verwijderen door iCloud geheel uit te zetten op dat apparaat. Wanneer u iCloud uitschakelt worden alle iCloud-functies op het apparaat uitgeschakeld.

Verwijder een iOS-apparaat op een Mac waarop u Zoek mijn iPhone niet kunt uitschakelen.

Als u Zoek mijn iPhone niet op het apparaat kunt uitschakelen, zet dan het apparaat uit zodat deze offline gaat, en verwijder het dan uit Zoek mijn iPhone op iCloud.com.

Note:   U kunt uw iOS-apparaat ook verwijderen door het eerst te wissen. Volg onderstaande instructies voor het verwijderen van een iOS-apparaat dat u niet meer in uw bezit hebt. U kunt later het apparaat herstellen van een iCloud- of iTunes-reservekopie.
  1. Schakel het apparaat uit dat u wilt verwijderen.

2. Log in bij icloud.com/#find op een andere computer met uw Apple ID (de ID die u voor iCloud gebruikt).

Als u nog een iCloud-app gebruikt, klikt u op de naam van de app boven in het iCloud.com-venster en klikt u vervolgens op 'Zoek mijn iPhone'.

Als u Zoek mijn iPhone niet ziet op iCloud.com, heeft uw account alleen toegang tot de online functies van iCloud. Als u toegang wilt tot andere iCloud-functies, kunt u iCloud configureren op uw iOS-apparaat of Mac.

3. Klik op 'Alle apparaten', selecteer het offline apparaat en klik vervolgens op 'Verwijder uit account'. Als u 'Verwijder uit account' niet ziet, klik dan opnieuw op 'Alle apparaten' en klik op de knop 'Verwijder' naast het apparaat.

Als het apparaat weer online komt, verschijnt het opnieuw in Zoek mijn iPhone. Als uw apparaat weer verschijnt, schakelt u Zoek mijn iPhone op het apparaat uit (volg de eerder vermeelde aanwijzingen voor het verwijderen van een apparaat door Zoek mijn iPhone uit te schakelen). Als het een iOS-apparaat betreft dat u niet meer in uw bezit is, volgt u de instructies hieronder voor het verwijderen van een iOS-apparaat dat u niet meer hebt.

Verwijder een iOS-apparaat dat u niet meer in uw bezit hebt

Als u het iOS-apparaat niet meer hebt omdat u dit hebt weggegeven of verkocht, dient u het op afstand te wissen voordat u het kunt verwijderen.

1. Log in bij icloud.com/#find met uw Apple ID (de ID die u voor iCloud gebruikt).

Als u nog een iCloud-app gebruikt, klikt u op de naam van de app boven in het iCloud.com-venster en klikt u vervolgens op 'Zoek mijn iPhone'.

Als u Zoek mijn iPhone niet ziet op iCloud.com, heeft uw account alleen toegang tot de online functies van iCloud. Als u toegang wilt tot andere iCloud-functies, kunt u iCloud configureren op uw iOS-apparaat of Mac.

2. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer het apparaat.

3. Klik op 'Wis [apparaat]' en voer vervolgens uw Apple ID-wachtwoord in. Voer geen telefoonnummer of bericht in, aangezien het apparaat niet kwijtgeraakt is.

Note:   Als u het apparaat van een gezinslid probeert te wissen, moet deze persoon het eigen Apple ID wachtwoord invoeren op dit apparaat.

Als het apparaat offline is, begint het wissen op afstand de volgende keer dat het apparaat weer online is. U ontvangt een e-mail wanneer het apparaat is gewist.

Als u uw iPhone 6 of iPhone 6 Plus wist en u nog creditcards en betaalpassen in Passbook voor Apple Pay hebt, probeert Zoek mijn iPhone uw creditcards en betaalpassen meteen te verwijderen, zelfs als uw iPhone offline is. Ga voor meer informatie naar het Apple Support-artikel Passbook gebruiken.

4. Klik op 'Verwijder uit account' als het apparaat is gewist.

Alle inhoud wordt gewist. Nu kan iemand anders het apparaat activeren.

Laatst gewijzigd op: 11-feb-2015
Nuttig?
Ja
Nee