iCloud: Je apparaat verwijderen van Zoek mijn iPhone

Je apparaat verwijderen van Zoek mijn iPhone

Als je geen iOS-apparaat, Apple Watch of Mac meer gebruikt, kun je het apparaat uit Zoek mijn iPhone verwijderen. Wanneer je een apparaat verwijdert, wordt dat verwijderd uit de lijst 'Apparaten' van Zoek mijn iPhone en als je apparaat iOS 8 of hoger heeft, wordt Activeringsslot ook uitgeschakeld.

Voordat je je iOS-apparaat weggeeft of verkoopt, zorg er dan voor dat alles, inclusief je instellingen, wordt gewist (via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen). Wanneer je inhoud wist, worden Zoek mijn iPhone en 'Activeringsvergrendeling' ook uitgeschakeld. Lees voor meer informatie het Apple Support-artikel Wat je moet doen voordat je een iPhone, iPad of iPod touch verkoopt of weggeeft. Lees voor meer informatie over wat u moet doen voordat u een Apple Watch verkoopt of weggeeft 'Verkopen, weggeven en verlies of diefstal' in de Apple Watch-gebruikershandleiding.

Verwijder een iOS-apparaat of Mac door Zoek mijn iPhone uit te schakelen

• Op een iOS-apparaat: ga naar Instellingen > iCloud en tik om Zoek mijn [apparaat] uit te schakelen.

• Op een Mac: kies Apple menu > Systeemvoorkeuren, klik op iCloud en deselecteer Zoek mijn Mac.

Opmerking: Je kunt je apparaat ook verwijderen door iCloud volledig uit te schakelen op dat apparaat. Wanneer je iCloud uitschakelt worden alle iCloud-functies op het apparaat uitgeschakeld.

Verwijder een iOS-apparaat op een Mac waarop je Zoek mijn iPhone niet kunt uitschakelen.

Als je Zoek mijn iPhone niet kunt uitschakelen op het apparaat, schakel je het apparaat uit zodat het offline is en verwijder je het vervolgens van Zoek mijn iPhone op iCloud.com.

Opmerking: Je kunt je iOS-apparaat ook verwijderen door het eerst te wissen. Volg onderstaande instructies voor het verwijderen van een iOS-apparaat dat je niet meer in je bezit hebt. Je kunt het apparaat later herstellen vanaf een iCloud- of iTunes-reservekopie.

1. Schakel het apparaat uit dat je wilt verwijderen.

2. Ga naar Zoek mijn iPhone op iCloud.com.

Als je Zoek mijn iPhone niet ziet op iCloud.com, heeft je account alleen toegang tot de online functies van iCloud. Voor toegang tot Zoek mijn iPhone en andere iCloud-functies stel je iCloud in op je iOS-apparaat of Mac.

3. Klik op 'Alle apparaten', selecteer het offline apparaat en klik vervolgens op 'Verwijder uit account'.

De knop 'Verwijder uit account'

Als je 'Verwijder uit account' niet ziet, klik dan opnieuw op Alle apparaten en klik op de knop Verwijder naast het apparaat.

Als het apparaat opnieuw online is, verschijnt het opnieuw in Zoek mijn iPhone. Als je apparaat weer verschijnt, schakel je Zoek mijn iPhone op het apparaat uit (volg de eerdere aanwijzingen voor het verwijderen van een apparaat door Zoek mijn iPhone uit te schakelen). Als het een iOS-apparaat betreft dat je niet meer bezit, volg je de instructies hieronder voor het verwijderen van een iOS-apparaat dat je niet meer hebt.

Een iOS-apparaat of Apple Watch verwijderen dat of die je niet langer in bezit hebt

Als je het iOS-apparaat of de Apple Watch niet meer hebt omdat je het apparaat hebt weggegeven of verkocht, dien je het op afstand te wissen voordat je het kunt verwijderen. Je moet watchOS 3 hebben geïnstalleerd op je Apple Watch om de Apple Watch te verwijderen.

1. Ga naar Zoek mijn iPhone op iCloud.com.

Als je Zoek mijn iPhone niet ziet op iCloud.com, heeft je account alleen toegang tot de online functies van iCloud. Voor toegang tot Zoek mijn iPhone en andere iCloud-functies stel je iCloud in op je iOS-apparaat of Mac.

2. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer het apparaat.

3. Klik op 'Wis [apparaat], voer uw Apple ID-wachtwoord of het Apple ID-wachtwoord van een gezinslid in. Voer geen telefoonnummer of bericht in, aangezien het apparaat niet verloren is.

Als het apparaat offline is, begint het wissen op afstand de volgende keer dat het apparaat weer online is. U ontvangt een e-mail wanneer het apparaat is gewist.

Als u het apparaat wist, worden de creditcards of betaalpassen die op het apparaat zijn ingesteld voor Apple Pay, van het apparaat verwijderd, ook al is het offline. Bovendien wordt Apple Pay uitgeschakeld op het apparaat. Ga voor meer informatie naar de website van Apple Support en zoek naar 'wallet'.

4. Klik op 'Verwijder uit account' als het apparaat is gewist.

Alle inhoud wordt gewist. Nu kan iemand anders het apparaat activeren.

Je kunt je iOS-apparaten, Mac of Apple Watch ook verwijderen uit je iCloud-account. Raadpleeg voor meer informatie Apparaten beheren.

Publicatiedatum: 7-nov-2016