iCloud: Een geluid afspelen op een apparaat met Zoek mijn iPhone

Een geluid afspelen op een apparaat met Zoek mijn iPhone

Als je je apparaat kwijtraakt en je denkt dat het in de buurt is, gebruik je Zoek mijn iPhone op iCloud.com om daarop een geluid af te spelen om het te vinden. Het geluid wordt afgespeeld, zelfs als het apparaat in de stille modus staat of als het geluid van het apparaat uit staat.

Als je Delen met gezin hebt ingesteld, kun je ook een geluid afspelen op het apparaat van een gezinslid. Voor meer informatie raadpleeg je het Apple Support-artikel Delen met gezin.

Een geluid afspelen op je iPhone, iPad of iPod touch

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer het apparaat waarop je een geluid wilt afspelen.

2. Klik op 'Speel geluid af'.

De knop 'Speel geluid af' in de linkerbenedenhoek van het venster 'Info' van het apparaat.

Als de zoekgeraakte iPhone, iPad of iPod touch (iOS 12.1.1 of later) online is, verschijnt de melding 'Zoek mijn [apparaat]' op het scherm van het apparaat. Als het apparaat een iPhone is, trilt het ook. Na vijf seconden wordt er een geluid afgespeeld op het apparaat. Het geluid wordt steeds harder en is na vijf seconden op het maximale volume. Het geluid wordt gedurende ongeveer twee minuten afgespeeld.

Op iOS 12.1 of eerder wordt het geluid onmiddellijk op het maximale volume afgespeeld.

Als het apparaat offline is, wordt het geluid afgespeeld wanneer het apparaat weer online is.

3. Als je je iPhone, iPad of iPod touch vindt en het geluid wilt uitschakelen voordat het automatisch stopt, voer je een van de volgende stappen uit:

• Druk op de aan/uit-knop of een volumeknop, of gebruik de de belsignaalschakelaar.

• Als het apparaat vergrendeld is, ontgrendel je het of veeg je om de melding 'Zoek mijn [apparaat]' te sluiten.

• Als het apparaat ontgrendeld is, tik je op 'OK' in de melding 'Zoek mijn [apparaat]'.

Een geluid afspelen op je Apple Watch

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer de Apple Watch waarop je een geluid wilt afspelen.

2. Klik op 'Speel geluid af'.

Als de Apple Watch (watchOS 5.1.2 of later) online is, verschijnt de melding 'Zoek mijn Watch' op de Watch en trilt deze. Na vijf seconden wordt er een geluid afgespeeld op het apparaat. Het geluid wordt steeds harder en is na vijf seconden op het maximale volume. Het geluid wordt gedurende ongeveer twee minuten afgespeeld.

Op watchOS 5.1.1 of eerder wordt het geluid onmiddellijk op het maximale volume afgespeeld.

Als de Apple Watch offline is, wordt het geluid afgespeeld wanneer deze weer online is.

3. Als je je Apple Watch vindt en het geluid wilt uitschakelen voordat het automatisch stopt, tik je op 'Sluit' in de melding 'Zoek mijn Watch' of druk je op de Digital Crown of de zijknop.

Een geluid afspelen op je Mac

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer de Mac waarop je een geluid wilt afspelen.

2. Klik op 'Speel geluid af'.

Als de Mac (macOS Mojave 10.14.2 of later) online is, verschijnt de melding 'Zoek mijn Mac' op het scherm. Na vijf seconden wordt er een geluid afgespeeld op de Mac. Het geluid wordt steeds harder en is na vijf seconden op het maximale volume. Het geluid wordt gedurende ongeveer twee minuten afgespeeld.

Op macOS Mojave 10.14.1 of eerder wordt het geluid onmiddellijk op het maximale volume afgespeeld.

Als de Mac offline is, wordt het geluid afgespeeld wanneer deze weer online is.

3. Als je je Mac vindt en het geluid wilt uitschakelen voordat het automatisch stopt, klik je op 'OK' in de melding 'Zoek mijn Mac'.

Een geluid afspelen op je AirPods

1. Klik op 'Alle apparaten' en selecteer je AirPods.

2. Klik op 'Speel geluid af'.

Als je AirPods online zijn, wordt direct een geluid afgespeeld (gedurende twee minuten). Als ze offline zijn, ontvang je de eerstvolgende keer dat je AirPods binnen het bereik van een van je iOS-apparaten zijn en de app Zoek mijn iPhone is geopend, een melding op je iOS-apparaten.

Belangrijk: Haal de AirPods uit je oren voordat je een geluid afspeelt. Hoewel het geluid zacht begint, neemt het volume geleidelijk toe. Dit kan leiden tot ongemak voor degene die de AirPods draagt.

3. Als je AirPods van elkaar gescheiden zijn, klik je op 'Geluid links uit' of 'Geluid rechts uit' om ze een voor een te vinden.

De knoppen 'Geluid links uit', 'Stop afspelen' en 'Geluid rechts uit' bevinden zich in het venster 'Info' van de AirPods.
  4. Klik op 'Stop afspelen' als je je AirPods hebt gevonden.

Nadat een geluid is afgespeeld, wordt er ter bevestiging een e-mail gestuurd naar het e-mailadres van je Apple ID.

Je kunt de Zoek mijn iPhone-app ook op een iOS-apparaat gebruiken om het apparaat te vinden dat je kwijt bent. Voor meer informatie open je de Zoek mijn iPhone-app, tik je op 'Help' en ga je naar 'Speel geluid af'.

Publicatiedatum: 9-apr-2019