iCloud: Agenda‘s delen in iCloud

Agenda's delen in iCloud

Je kunt een agenda openbaar maken of delen met specifieke personen via Agenda op iCloud.com.

Een agenda privé delen

1. Klik op de Deel-knop aan de rechterkant van de agenda die je wilt delen en kies 'Privéagenda'.

2. Voer het e-mailadres van de genodigde in het veld 'Voeg persoon toe' in en druk vervolgens op 'Enter'.

3. Klik op het venstermenu met de naam van de genodigde en kies vervolgens de toegangsrechten ('Bekijken en Bewerken' of 'Alleen bekijken').

4. Voor elke persoon met wie je de agenda wilt delen, herhaal je stappen 2 en 3.

5. Wanneer je iedereen hebt uitgenodigd en hun gebruiksrechten hebt ingesteld, klik je op 'OK'.

Uitnodigingen worden vanaf je iCloud-e-mailadres verstuurd naar de deelnemers die je hebt opgegeven.

Een agenda openbaar delen

1. Klik op de Deel-knop aan de rechterkant van de agenda die je wilt delen en kies Publieke agenda'.

2. Om mensen uit te nodigen voor de agenda, klik je op 'E-mail link'.

3. Typ een of meer e-mailadressen in het veld 'Aan' en klik vervolgens op 'Stuur'.

Het veld 'Geadresseerde' voor het delen van openbare agenda's.

De personen die je hebt opgegeven, ontvangen automatisch een e-mail met de uitnodiging en de URL van de agenda. Een genodigde hoeft geen iCloud-gebruiker te zijn om een uitnodiging te accepteren voor het bekijken van een gedeelde, publieke agenda.

Je kunt uitnodigingen op elk gewenst moment opnieuw versturen naar een of meer uitgenodigde deelnemers.

Publicatiedatum: 9-apr-2019