iCloud: Legg til et e-postvedlegg i iCloud Mail

Legg til et e-postvedlegg i iCloud Mail

Du kan legge ved én eller flere filer til en melding når du bruker Mail på iCloud.com.

Hvis du vil legge ved filer som er for store til å sende i e-post, kan du bruke Mail Drop. Da kan du laste opp vedlegg på opptil 5 GB og sende en link eller en forhåndsvisning til mottakerne. Du kan sende disse vedleggene fra iCloud.com eller fra Mail-appen på en iOS-enhet (med iOS 9.2 eller nyere) eller en Mac (med OS X 10.11 eller nyere).

Mottakere kan laste ned Mail Drop-vedlegg i 30 dager etter at de er sendt.

Legg til et vedlegg

1. Klikk Vedlegg-knappen  mens du skriver en ny e-post. Du finner den øverst i meldingsvinduet.

2. Velg filene du vil legge ved, og klikk på Velg- eller Åpne-knappen for å laste dem opp.

Hvis vedleggene er for store til å sende i e-post, blir du spurt om du vil levere vedleggene med Mail Drop. Hvis du godtar og Mail Drop er slått på, blir vedleggene lastet opp til iCloud.

Opplastingen kan ta litt tid, avhengig av størrelsen på filene.

3. Du kan legge ved flere filer ved å gjenta første og andre trinn.

Du kan også dra filer direkte inn i e-posten. Hvis du bruker Internet Explorer 9, må du ha et tillegg for å bruke dra-og slippfunksjonalitet, og Mail Drop støttes ikke. Se artikkelen hos Apple kundestøtte Om iCloud-tillegg, utvidelser og programtillegg for Windows-nettlesere.

Fjerne et vedlegg

• I meldingsvinduet i Mail klikker du på Fjern-ikonet ved siden av filnavnet til vedlegget.

Du kan bare fjerne et vedlegg før du sender meldingen.

Slå på Mail Drop til store vedlegg

Hvis du vil bruke Mail Drop til å sende store vedlegg, må du velge alternativet i innstillingene for iCloud Mail.

1. Klikk på menyen Handlinger i sidepanelet og velg Innstillinger.

2. Klikk Skrive og velg Bruk Mail Drop når du sender store vedlegg.

3. Klikk Ferdig.

For informasjon om å inkludere opprinnelige vedlegg i et svar, se Svar på eller videresend e-post i iCloud Mail.

Du kan ikke fjerne filer som allerede er sendt med Mail Drop. De utløper etter 30 dager.

Merk: Hvis du sender en e-postmelding med store vedlegg, kan den bli returnert av mottakerens e-posttjeneste hvis meldingen overskrider grensen for størrelse for vedkommende e-posttjeneste. Du kan forsøke å dele innholdet i flere meldinger eller bruke komprimeringsprogramvare, som Komprimer-funksjonen på en Mac, til å gjøre vedlegg så små som mulig.

Published Date: 10.apr.2019
Helpful?