iCloud: Vad är iCloud?

iCloud kopplar ihop dig och dina Apple‑enheter på otroliga sätt. Det ser till att du alltid har de senaste versionerna av dina viktiga uppgifter – till exempel dokument, bilder, anteckningar och kontakter – på alla enheter du använder. Det gör att du enkelt kan dela bilder, kalendrar, platser och mycket mer med släkt och vänner. Du kan till och med få hjälp att hitta din enhet om du blir av med den.

Har du ingen iOS-enhet eller Mac? Ditt iCloud-konto låter dig fortfarande skapa och dela dokument och anteckningar med en webbläsare på en Mac- eller Windows-dator.

Samma Pages-dokument visat på iPhone, iPad och Mac

Kom igång genom att ställa in iCloud på dina iOS-enheter, Mac, Apple Watch, Apple TV och Windows-dator eller få webbaserad åtkomst till iCloud på iCloud.com. Sedan kan du använda iCloud.com från webbläsaren i datorn.

Nedan följer några tips på hur du kan använda iCloud.

Symbol för Bilder

Håll dina bilder uppdaterade

iCloud-bildbibliotek lagrar alla dina bilder och videor säkert, och håller
dem uppdaterade på iCloud.com, dina iOS-enheter, Mac, Apple TV och
till och med Windows-datorer. Ändringar som du gör i appen Bilder
uppdateras automatiskt överallt. Och med iCloud-bilddelning är det enkelt
att dela bilder och videor med de personer du väljer och bjuda in dem till
att lägga till bilder, videor och kommentarer i dina delade album. Läs mer.

Symbol för iCloud Drive

Lagra alla dina filer säkert i iCloud

Lagra och ordna dina filer säkert i iCloud. Med macOS Sierra kan du
lägga till mapparna Skrivbord och Dokument till iCloud Drive och hålla
alla dokument uppdaterade automatiskt på iCloud.com, dina iOS-enheter,
Mac och Windows-dator. Läs mer.

Symbol för Familjedelning

Dela musik, böcker, appar med mera med din familj

Familjedelning låter upp till sex familjemedlemmar dela sina köp från
iTunes Store, App Store och iBooks Store utan att dela konto. Betala för
familjens köp med samma betalkort och godkänn barnets köp direkt från
en förälders enhet. Ni kan dessutom dela bilder, familjens kalender,
påminnelser och platser. Läs mer.

Symbol för Hitta min iPhone

Hitta din iOS-enhet, Apple Watch eller Mac

Hitta dina enheter, eller enheter som tillhör dina familjemedlemmar, på en
karta. Spela upp ett ljud på en enhet, lås och spåra den eller fjärradera den. Läs mer.

Symbol för Hitta mina vänner

Hitta din familj och dina vänner

Du, din familj och dina vänner kan dela plats, följa varandra och se
varandras platser på en karta. Läs mer.

Symboler för Pages, Numbers och Keynote

Pages, Numbers och Keynote

Håll Pages-, Numbers- och Keynote-dokument uppdaterade med
apparna på iCloud.com, dina iOS-enheter och på din Mac. Läs mer
om Pages, Numbers och Keynote.

Symboler för Mail, Kontakter, Kalender, Anteckningar och Påminnelser

Mail, Kontakter, Kalender, Anteckningar och Påminnelser

Håll e-post, kontakter, kalendrar, anteckningar och påminnelser
uppdaterade med apparna på iCloud.com, dina iOS-enheter och på din
Mac. Läs mer om Mail, Kontakter, Kalender, Anteckningar och Påminnelser.

Symboler för iTunes, App Store och iBooks

Musik, appar och iBooks

Hämta automatiskt dina köp från iTunes Store, App Store och
iBooks Store till alla dina enheter, och hämta tidigare köp på nytt när du vill. Läs mer.

Symbol för Safari

iCloud-flikar, bokmärken och läslista i Safari

Se de webbsidor som du har öppna på din Mac och dina iOS-enheter
(dina iCloud-flikar). Läs artiklar från din läslista även när du är offline. Du
kan dessutom använda samma bokmärken på din Mac, dina iOS-enheter
och din Windows-dator. Läs mer.

Symbol för iCloud-nyckelring

iCloud-nyckelring

Kontrollera att lösenord, betalkortsinformation och annan information hålls
uppdaterad och anges automatiskt på din Mac och dina iOS-enheter. Läs mer.

Symbol för iMovie

iMovie Theater

Se dina färdiga filmer och trailrar på alla dina enheter. Läs mer
om iPhone, iPad eller Mac.

Symbol för säkerhetskopiering

Säkerhetskopiering och återställning

iCloud säkerhetskopierar automatiskt din iOS-enhet dagligen via Wi-Fi
när enheten är påslagen, låst och ansluten till en strömkälla. Du kan
avända din iCloud-säkerhetskopia om du vill återställa iOS-enheten eller
ställa in en ny enhet. Läs mer.

Symbol för Tillbaka till min Mac

Tillbaka till min Mac

Anslut din Mac på ett säkert sätt till din fjärrstyrda Mac via internet.
Därefter kan du dela skärmen eller filerna från din fjärrstyrda Mac. Läs mer.

Symbol för iCloud-lagringsutrymme

iCloud-lagringsutrymme

Med iCloud får du 5 GB lagringsutrymme för e-post, dokument, bilder och
säkerhetskopiering av din iOS-enhet. När du köper musik, appar,
tv-program och böcker räknas de inte av mot ditt tillgängliga
lagringsutrymme. Läs mer.

Obs! iCloud kräver en internetanslutning, och vissa iCloud-funktioner har minimisystemkrav. iCloud kanske inte finns tillgängligt i alla områden och iCloud-funktionerna kan variera beroende på område.

Publiceringsdatum: 2017-apr-19