iCloud: Wat is iCloud?

Via iCloud ben je op een handige manier verbonden met al je Apple-apparaten. Met iCloud beschik je altijd over de nieuwste versies van je belangrijke gegevens, zoals documenten, foto's, notities en contacten, op elk apparaat dat je gebruikt. Het stelt je in staat om gemakkelijk foto's, agenda's, locaties en meer te delen met vrienden en familie. iCloud helpt je zelfs je apparaat terug te vinden als je het kwijt bent.

Heb je geen iOS-apparaat of Mac? Met je iCloud-account kun je nog steeds documenten en notities maken en delen via een Mac- of Windows-webbrowser.

Hetzelfde Pages-document op een iPhone, iPad en Mac

Stel iCloud in op je iOS-apparaten, Mac, Apple Watch, Apple TV en Windows-computer, of verkrijg alleen webtoegang voor iCloud op iCloud.com. Je kunt vervolgens iCloud.com gebruiken vanuit de webbrowser van je computer.

Hieronder staan een aantal manieren waarop je iCloud kunt gebruiken.

Foto's-symbool

Je foto's actueel houden

In iCloud-fotobibliotheek worden al je foto's en video's veilig bewaard en
up-to-date gehouden op iCloud.com, je iOS-apparaten, je Mac, je
Apple TV en zelfs op Windows-computers. Wijzigingen die je aanbrengt in
de Foto's-app worden automatisch overal doorgevoerd. Daarnaast is het
met iCloud-fotodeling eenvoudig om foto's en video's te delen met de
gewenste personen en hen uit te nodigen om foto's, video's en
opmerkingen aan je gedeelde albums toe te voegen. Meer informatie.

iCloud Drive-symbool

Al je bestanden veilig bewaren in iCloud

Bewaar en organiseer je bestanden veilig in iCloud. In macOS Sierra kun
je de mappen Bureaublad en Documenten toevoegen aan je iCloud Drive.
Zo worden al je documenten automatisch bijgewerkt op iCloud.com, je
iOS-apparaten, je Mac en je Windows-computer. Meer informatie.

Delen met gezin-symbool

Muziek, boeken, apps en meer delen met je gezin

Met Delen met gezin kunnen maximaal zes gezinsleden hun aankopen in
de iTunes Store, App Store en iBooks Store delen zonder accounts te
delen. Betaal gezinsaankopen met dezelfde creditcard en keur aankopen
van de kinderen goed vanaf het apparaat van een ouder. Daarnaast kun
je foto's, een gezinsagenda, herinneringen en locaties delen. Meer informatie.

Zoek mijn iPhone-symbool

Je iOS-apparaat, Apple Watch of Mac zoeken

Stel de locatie van je apparaten of apparaten van gezinsleden vast op
een kaart. Speel een geluid af op een apparaat, vergrendel en traceer het
apparaat of wis het apparaat op afstand. Meer informatie.

Zoek mijn vrienden-symbool

Je vrienden en familie zoeken

Jij, je gezin en vrienden kunnen locaties delen, elkaar volgen en ieders
locatie op een kaart zien. Meer informatie.

Pages-, Numbers- en Keynote-symbolen

Pages, Numbers en Keynote

Houd je Pages-, Numbers- en Keynote-documenten bijgewerkt met de
apps op iCloud.com, je iOS-apparaten en je Mac. Meer informatie over
Pages, Numbers en Keynote.

Mail-, Contacten-, Agenda-, Notities- en Herinneringen-symbolen

Mail, Contacten, Agenda, Notities en Herinneringen

Houd je e-mail, contacten, agenda's, notities en herinneringen up-to-date
met de apps op iCloud.com, je iOS-apparaten en je Mac. Meer informatie
over Mail, Contacten, Agenda, Notities en Herinneringen.

iTunes-, App Store- en iBooks-symbolen

Muziek, apps en iBooks

Krijg automatisch aankopen uit de iTunes Store, App Store en iBooks Store
op al je apparaten en download eerdere aankopen wanneer je wilt. Meer informatie.

Safari-symbool

iCloud-tabbladen, bladwijzers en leeslijst in Safari

Bekijk de geopende webpagina's op je Mac en iOS-apparaten
(je iCloud-tabbladen). Lees artikelen uit je Leeslijst, zelfs wanneer je
offline bent. Gebruik dezelfde bladwijzers op je Mac, iOS-apparaten en
Windows-computer. Meer informatie.

iCloud-sleutelhangersymbool

iCloud-sleutelhanger

Houd je wachtwoorden, creditcardgegevens en meer bijgewerkt en laat
het automatisch invoeren op je Mac en iOS-apparaten. Meer informatie.

iMovie-symbool

iMovie Theater

Bekijk je gedownloade films en trailers op al je apparaten. Lees meer
informatie over iPhone, iPad of Mac.

Reservekopie-symbool

Reservekopie maken en terugzetten

iCloud maakt elke dag via wifi automatisch reservekopieën van je
iOS-apparaat wanneer het aan staat, vergrendeld is en verbonden is met
een stroombron. Met je iCloud-reservekopie kun je je iOS-apparaat
herstellen of een nieuw apparaat instellen. Meer informatie.

Terug naar mijn Mac-symbool

Terug naar mijn Mac

Sluit je Mac via internet veilig aan op je externe Mac en deel dan het
scherm of de bestanden van je externe Mac. Meer informatie.

iCloud-opslagsymbool

iCloud-opslag

Met iCloud krijg je 5 GB opslagruimte voor je e-mail, documenten, foto's
en reservekopieën van je iOS-apparaten. Je muziek, apps,
tv-programma's en boeken tellen niet mee voor je beschikbare
opslagruimte. Meer informatie.

Opmerking: Voor iCloud is een internetverbinding vereist en enkele iCloud-voorzieningen hebben minimale systeemvereisten. iCloud is mogelijk niet beschikbaar in alle regio's en iCloud-functies kunnen per regio verschillen.

Publicatiedatum: 19-apr-2017