iCloud: Wat is iCloud?

Wat is iCloud?

iCloud bewaart veilig al je foto’s, video’s, documenten, muziek, apps en andere gegevens en houdt ze up-to-date op al je apparaten. Het stelt je in staat om gemakkelijk foto's, agenda's, locaties en meer te delen met vrienden en familie. Je kunt iCloud zelfs gebruiken om je apparaat te vinden als je dit kwijt bent.

Zo werkt iCloud

Nadat je iCloud hebt ingesteld op je iOS-apparaat of Mac, log je bij iCloud in op je andere apparaten en computers met dezelfde Apple ID (je hoeft dit maar één keer te doen). Daarna worden wijzigingen die je hebt aangebracht op één apparaat weergegeven op al je andere apparaten. Als je bijvoorbeeld een nieuw album maakt in Foto's op je Mac, wordt het album automatisch weergegeven in de Foto's-app op iCloud.com in Mac- en Windows-browsers, op je iOS-apparaten, je Apple Watch en je Apple TV.

Hetzelfde Pages-document op een iPhone, iPad en Mac

iCloud.com bevat ook webversies van belangrijke iOS- en Mac-apps, zoals Mail, Agenda en Herinneringen, die je kunt gebruiken in alle ondersteunde webbrowsers.

Opmerking: Als je over een Windows-computer beschikt en niet over een Mac of iOS-apparaat, kun je toegang tot iCloud krijgen via de website om Notities, Contacten, Pages, Numbers en Keynote in je browser te gebruiken.

Als je je wilt aanmelden bij iCloud, heb je een Apple ID nodig. Als je die nog niet hebt, kun je die maken wanneer je je aanmeldt.

iCloud wordt met 5 GB gratis opslag geleverd. Je kunt tegen een klein maandelijks bedrag extra opslagruimte krijgen.

Opmerking: Sommige iCloud-functies hebben minimumsysteemvereisten. iCloud is mogelijk niet beschikbaar in alle geografische gebieden en iCloud-functies kunnen per gebied verschillen. Ga naar apple.com/icloud voor meer informatie.

Publicatiedatum: 19-jun-2017