Macin huolto ja korjaus

Lue ohjeet Mac-pöytäkoneen tai -kannettavan korjauttamiseen sekä lisätietoja huoltohinnoista.

Miten voin korjauttaa Macini?

Jos haluat huollattaa Mac-kannettavan, sovi tapaaminen Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen. Varmista ennen tapaamisen sopimista, että muistat Apple ID:si ja salasanasi.

Jos haluat huollattaa Mac-pöytäköneen, tee tukipyyntö.

Voit ehkä tarkistaa korjauksen tilan verkossa, mutta tämä riippuu huoltopaikasta.

Kuinka paljon huolto maksaa?

Jos vika tai ongelma kuuluu takuun, AppleCare Protection Plan -tilauksen tai kuluttajansuojalain piiriin, huolto on maksuton. Jos vika tai ongelma ei kuulu näiden piiriin, korjauksen hinta riippuu ongelman tyypistä. Pyydä hinta-arviota huoltoliikkeen edustajalta.

Akkuhuolto

Jos sinulla on ongelmia Mac-kannettavasi akun kanssa, konetta ei välttämättä tarvitse korjata. Lue vinkkejä akun parhaan mahdollisen suorituskyvyn takaamiseen. Jos Macisi ei käynnisty tai sen näyttö pimenee, voit ratkaista ongelman näiden ohjeiden avulla.

Mac-kannettavasi akkuhuolto saattaa kuulua takuun, kuluttajansuojalain tai AppleCare Protection Plan -tilauksen piiriin. Meidän täytyy ehkä testata tuotteesi, jotta voimme määrittää lopullisen huoltohinnan.

Lisävarusteet

Applen lisävarusteet kuuluvat Applen yhden vuoden rajoitetun takuun piiriin. Takuumme ei kata normaalissa käytössä kuluneita akkuja. Jos lisävarusteesi akussa on ongelma ja takuusi on umpeutunut, voit vaihtaa lisävarusteen uuteen maksua vastaan.

Tuote Lisävarusteen akkuhuolto
Magic Keyboard 35 €
Magic Keyboard, jossa on numeronäppäimistö 35 €
Magic Mouse 2 35 €
Magic Trackpad 2 35 €

Muiden palveluntarjoajien hinnat ja ehdot saattavat olla erilaiset. Kaikki maksut ovat euromääräisiä ja sisältävät arvonlisäveron. Jos tuote täytyy toimittaa postitse tai muulla vastaavalla tavalla ja annat Applen hoitaa tämän, veloitamme 12,40 euron toimitusmaksun.

AppleCare Protection Plan

AppleCare Protection Plan tarjoaa asiantuntijoiden puhelintukea sekä lisää laitehuoltovaihtoehtoja jopa kolmen vuoden ajaksi Macin ostopäivästä lukien. Jos et ostanut Macillesi AppleCare Protection Plan -tilausta ostaessasi tuotteen, voit ostaa tilauksen vuoden sisällä Macin ostamisesta, kunhan tuotteesi ei ole vaurioitunut tai vioittunut.

Sinulla saattaa olla myös kuluttajansuojalain suomia oikeuksia. Applen rajoitettu takuu ja AppleCare Protection Planin edut täydentävät kuluttajansuojalain mukaisia oikeuksiasi.

Huoltoon valmistautuminen

Ota FileVault käyttöön ja varmuuskopioi tietosi ennen Macin huoltoon tuomista. Sinun täytyy ehkä varmuuskopioida Macisi, jos se on alustettava uudelleen korjauksen yhteydessä. Apple ei ole vastuussa menetyistä tiedoista.

Lue Applen tietosuojakäytäntö