Mac-kannettavien huollon vastaukset

Lue lisätietoja MacBookin huoltovaihtoehdoista, takuusta ja hinnoittelusta.

Miten voin korjauttaa Mac-kannettavani?

Apple tarjoaa monia tapoja hankkia tukea ja huoltopalveluita MacBookille, MacBook Prolle tai MacBook Airille. Valitse tarpeitasi parhaiten vastaava vaihtoehto. Jos sinulla on ongelmia käyttöjärjestelmän kanssa, saatat löytää ratkaisun ongelmaasi tukiartikkeleistamme. Voimme myös auttaa rikkinäisten näyttöjen korjaamisessa, akkujen vaihtamisessa sekä monissa muissa ongelmissa.

Lue Applen tukiartikkeleita

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kysy neuvoja Applen tukiasiantuntijalta. Autamme sinua korjaamaan ongelman tai sopimaan huollon. Ennen kuin otat meihin yhteyttä, tarkista valmiiksi tuotteesi sarjanumero sekä Apple ID:si ja sen salasana.

Tuotteen sarjanumeron tarkistaminen
Tee tukipyyntö

Tuo laite huoltoon

Jos haluat apua henkilökohtaisesti, vie tuotteesi Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Etsi Applen valtuuttama huoltoliike
Varmuuskopioi Macisi ja valmistele se huoltoa varten

Kuinka paljon huolto maksaa?

Jos vika kuuluu takuun, AppleCare Protection Plan -tilauksen tai kuluttajansuojalain piiriin, huolto on maksuton. Jos ongelma ei kuulu näiden piiriin, korjauksen hinta riippuu ongelman tyypistä. Pyydä hinta-arviota huoltoliikkeen edustajalta.

Tarkista takuusi kattavuus

Miten kauan huolto kestää?

Huoltopaikka

Arvioitu aika

Applen valtuuttama huoltoliike Kysy huoltoliikkeen edustajalta

Voit ehkä tarkistaa korjauksen tilan verkossa, mutta tämä riippuu huoltopaikasta.

Tarkista huoltopyyntösi tila

Applen rajoitetun takuun kattavuus

Rajoitettu takuumme kattaa tuotteesi ja Applen lisävarusteet vikatilanteissa vuoden ajan tuotteen ostopäivästä lukien. Applen rajoitettu takuu täydentää kuluttajansuojalain suomia oikeuksia.

Takuumme ei kata vahingoja, jotka ovat aiheutuneet onnettomuustilanteista tai luvattomista muutoksista. Tarkemmat tiedot ovat takuuehdoissa. Voit tarkistaa takuusi tilan verkossa. Jos tiedoissamme on virheitä, voit myös päivittää ostotosite- tai kuittitietosi.

Lue Applen rajoitetun takuun ehdot
Tarkista takuusi tila
Päivitä ostotositteesi
Lue lisätietoja kuluttajansuojalaista

Voinko ostaa Mac-kannettavalleni pidemmän kattavuusajan?

AppleCare Protection Plan tarjoaa asiantuntijoiden puhelintuen sekä laitteiden lisähuoltopalveluita jopa kolmeksi vuodeksi Mac-kannettavasi ostopäivästä lukien. Voit ostaa AppleCare Protection Planin vuoden sisällä Mac-kannettavasi ostopäivästä lukien.

Sinulla saattaa olla myös kuluttajansuojalain suomia oikeuksia. Applen rajoitettu takuu ja AppleCare Protection Planin edut täydentävät kuluttajansuojalain mukaisia oikeuksiasi.

Lue lisätietoja AppleCare Protection Planista

Takuun ulkopuolinen huolto

Korjaus katsotaan takuun ulkopuoliseksi, kun

• Mac-kannettavasi on yli vuoden vanha
  • Mac-kannettavasi vika ei kuulu takuun piiriin (esimerkiksi vahingosta johtuvat vauriot tai luvattomista muokkauksista aiheutuneet viat).

Takuun ulkopuolisen huollon hinta riippuu huollon laadusta ja siitä, onko sinulla AppleCare Protection Plan. Sinulla saattaa olla Applen takuun lisäksi myös kuluttajansuojalain suomia oikeuksia.

Lue Applen rajoitetun takuun ehdot
Lue Applen korjausehdot

Akkuhuolto

Jos akussasi on valmistusvika, joka kuuluu takuun, AppleCare Protection Planin, Applen rajoitetun takuun tai kuluttajansuojalain piiriin, vaihdamme akkusi lisämaksutta. Takuumme ei kata normaalissa käytössä kuluneita akkuja.

Tuotteesi täytyy ehkä testata, jotta akkuongelman syy voidaan selvittää. Jos takuu ei kata Mac-kannettavasi akkua, voimme vaihtaa akun maksua vastaan.

Voit hyödyntää lisäetuja, kun hankit AppleCare Protection Planin. Jos Mac-kannettavasi akku toimii enintään 80-prosenttisesti alkuperäiseen kapasiteettiin nähden ja olet hankkinut kannettavallesi AppleCare-tukisopimuksen, vaihdamme akkusi lisämaksutta.

Huollon jälkeen annamme uudelle akullesi laitteistoviat kattavan takuun vuodeksi akun vaihtamisesta lukien. Se ei kata normaalin käytön aiheuttamaa kulumista, aivan kuten alkuperäisen akun takuu.

Lue ohjeita akun käyttöiän pidentämiseen

Applen lisävarusteet

Macin tuotepaketissa toimitetut Applen lisävarusteet, mukaan lukien virtalähde, kuuluvat takuumme ja kuluttajansuojalain piiriin. Ne kuuluvat myös AppleCare Protection Planin piiriin. Kun hankit huoltoa, tarvitset Mac-kannettavasi sarjanumeron. Saat tarkempia tietoja huollosta ottamalla yhteyttä Appleen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Lue Applen lisävarusteiden rajoitetun takuun ehdot
Ota yhteyttä Applen tukeen

Mac-kannettavan huoltoon valmistautuminen

• Ota varmuuskopio tiedoista. Saatat tarvita varmuuskopiota, jos Mac-kannettavasi on alustettava uudelleen korjausprosessin aikana. Apple ei ole vastuussa menetyistä tiedoista.
  • Ota käyttöön FileVault, joka salaa Mac-kannettavasi tiedot.
  • Varmista, että muistat Apple ID:si ja salasanasi.
  • Pidä kaapelit ja muut lisävarusteet itselläsi, kun huollatat laitteesi.

Lue lisätietoja varmuuskopioista
Lue lisätietoja Apple OS X:n suojaustoiminnoista ja FileVaultista
FileVaultin käyttöönottaminen
Lue Applen tietosuojakäytäntö

Huollon jälkeen

Annamme huollolle, mukaan lukien varaosat, 90 päivän takuun tai normaalin Apple-takuusi tai AppleCare Protection Plan -sopimuksesi jäljellä olevan voimassoloajan mukaisen takuun (pidemmän mukaan). Annamme Mac-kannettavan huollossa vaihdetulle akulle vuoden takuun huoltopäivästä lukien. Tämä takuu koskee sekä Applen että Applen valtuuttamien huoltoliikkeiden tekemiä huoltoja. Tämä ei vaikuta kuluttajansuojalakien mukaisiin oikeuksiisi.