Mac-pöytäkoneiden huollon vastaukset

Lue lisätietoja Applen tarjoamista huoltovaihtoehdoista iMacille, Mac minille tai Mac Prolle.

Miten voin korjauttaa Mac-pöytäkoneeni?

Apple tarjoaa monia tapoja hankkia tukea ja huoltopalveluita iMacille, Mac minille ja Mac Prolle. Valitse tarpeitasi parhaiten vastaava vaihtoehto. Jos sinulla on ongelmia käyttöjärjestelmän kanssa, saatat löytää ratkaisun ongelmaasi tukiartikkeleistamme. Voimme auttaa sinua myös muiden ongelmien korjaamisessa.

Lue Applen tukiartikkeleita

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä ja kysy neuvoja Applen tukiasiantuntijalta. Autamme sinua korjaamaan ongelmaan tai sopimaan huollon. Ennen kuin otat meihin yhteyttä, tarkista valmiiksi tuotteesi sarjanumero, Apple ID:si ja sen salasana.

Tuotteen sarjanumeron tarkistaminen
Mac-pöytäkoneen mallin tarkistaminen
Tee tukipyyntö

Tuo laite huoltoon

Jos haluat apua henkilökohtaisesti, vie tuotteesi Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Etsi Applen valtuuttama huoltoliike
Varmuuskopioi Mac-pöytäkoneesi ja valmistele se huoltoa varten

Kuinka paljon se maksaa?

Jos vika kuuluu takuun, AppleCare Protection Plan -tilauksen tai kuluttajansuojalain piiriin, huolto on maksuton. Jos ongelma ei kuulu näiden piiriin, korjauksen hinta riippuu ongelman tyypistä. Pyydä hinta-arviota huoltoliikkeen edustajalta.

Tarkista takuusi kattavuus

Miten kauan huolto kestää?

Huoltopaikka

Arvioitu aika

Applen valtuuttama huoltoliike

Kysy huoltoliikkeen edustajalta

Voit ehkä tarkistaa korjauksen tilan verkossa, mutta tämä riippuu huoltopaikasta.

Tarkista huoltopyyntösi tila

Applen rajoitetun takuun kattavuus

Rajoitettu takuumme kattaa tuotteesi ja Applen lisävarusteet vikatilanteissa vuoden ajan tuotteen ostopäivästä lukien. Applen rajoitettu takuu täydentää kuluttajansuojalain suomia oikeuksia.

Takuumme ei kata vahingoja, jotka ovat aiheutuneet onnettomuustilanteista tai luvattomista muutoksista. Tarkemmat tiedot ovat takuuehdoissa. Voit tarkistaa takuusi tilan verkossa. Jos tiedoissamme on virheitä, voit myös päivittää ostotosite- tai kuittitietosi.

Lue Applen rajoitetun takuun ehdot
Tarkista takuusi tila
Päivitä ostotositteesi
Lue lisätietoja kuluttajansuojalaista

Voinko ostaa Mac-pöytäkoneelleni pidemmän kattavuusajan?

AppleCare Protection Plan tarjoaa asiantuntijoiden puhelintuen sekä laitteiden lisähuoltopalveluita jopa kolmeksi vuodeksi Macisi alkuperäisestä ostopäivästä lukien. Voit ostaa AppleCare Protection Planin vuoden sisällä Mac-pöytäkoneesi ostopäivästä lukien.

Sinulla saattaa olla myös kuluttajansuojalain suomia oikeuksia. Applen rajoitettu takuu ja AppleCare Protection Planin edut täydentävät kuluttajansuojalain mukaisia oikeuksiasi.

Lue lisätietoja AppleCare Protection Planista

Takuun ulkopuolinen huolto

Korjaus katsotaan takuun ulkopuoliseksi, kun

• Macisi on yli vuoden vanha
  • Macisi vika ei kuulu takuun piiriin (esimerkiksi vahingosta johtuvat vauriot tai luvattomista muokkauksista aiheutuneet viat).

Jos Macisi korjaus ei kuulu takuun piiriin, voimme ehkä korjata sen maksua vastaan takuun ulkopuolella. Takuun ulkopuolisen huollon hinta riippuu huollon laadusta ja siitä, onko sinulla AppleCare Protection Plan. Sinulla saattaa olla Applen takuun lisäksi myös kuluttajansuojalain suomia oikeuksia.

Lue Applen rajoitetun takuun ehdot
Lue Applen korjausehdot

Applen lisävarusteet

Macin tuotepaketissa toimitetut Applen lisävarusteet kuuluvat takuumme ja kuluttajansuojalain piiriin. Jos olet ostanut Macillesi AppleCare Protection Planin, se kattaa myös tuotteen mukana toimitetut lisävarusteet.

Saat tarkempia tietoja huollosta ottamalla yhteyttä Appleen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.

Tutustu Mac-pöytäkoneiden Apple-lisävarusteiden hintoihin
Lue Applen lisävarusteiden rajoitetun takuun ehdot
Ota yhteyttä Applen tukeen

Lisävarusteiden akkuhuolto

Joidenkin Macien mukana toimitetaan lisävarusteita, joissa on ladattava akku. Jos lisävarusteesi akussa on valmistusvika, joka kuuluu takuun, AppleCare Protection Planin, Applen rajoitetun takuun tai kuluttajansuojalain piiriin, huollamme akkusi lisämaksutta. Takuumme ei kata normaalissa käytössä kuluneita akkuja.

Lisävarusteesi täytyy ehkä testata, jotta akkuongelman syy voidaan selvittää. Jos lisävarusteesi ei kuulu takuun tai muun vastaavan piiriin, voimme korjata tai vaihtaa sen maksua vastaan.

Voit hyödyntää lisäetuja, kun hankit Mac-pöytäkoneellesi AppleCare Protection Planin. Jos lisävarusteen akku toimii enintään 80-prosenttisesti alkuperäiseen kapasiteettiin nähden ja olet hankkinut sille AppleCare-tukisopimuksen, huollamme lisävarusteesi lisämaksutta.

Tutustu Applen takuun ulkopuolisten akkuhuoltojen hintoihin
Lue ohjeita akun käyttöiän pidentämiseen

Macin huoltoon valmistautuminen

• Varmuuskopioi tietosi. Sinun täytyy ehkä varmuuskopioida Mac-koneesi, jos se on alustettava uudelleen korjauksen yhteydessä. Apple ei ole vastuussa menetyistä tiedoista.
  • Ota käyttöön FileVault, joka salaa Macisi tiedot.
  • Varmista, että muistat Apple ID:si ja salasanasi.
  • Pidä kaapelit ja muut lisävarusteet itselläsi, kun huollatat laitteesi.

Lue lisätietoja varmuuskopioista
Lue lisätietoja Apple OS X:n suojaustoiminnoista ja FileVaultista
FileVaultin käyttöönottaminen
Lue Applen tietosuojakäytäntö

Huollon jälkeen

Annamme huollolle, mukaan lukien varaosat, 90 päivän takuun tai normaalin Apple-takuusi tai AppleCare Protection Plan -sopimuksesi jäljellä olevan voimassoloajan mukaisen takuun (pidemmän mukaan). Tämä takuu koskee sekä Applen että Applen valtuuttamien huoltoliikkeiden tekemiä huoltoja. Tämä täydentää kuluttajansuojalain suomia oikeuksia.