Elokuvien vuokraus iTunes Storesta

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit etsiä, vuokrata ja katsella elokuvia iPhonella, iPadilla, iPod touchilla, Apple TV:llä, Macilla ja Windows-tietokoneella.

Tarvitset elokuvien vuokraamiseen:

Voit etsiä vuokraelokuvia selaamalla iTunes Storea ja etsimällä elokuvia, joiden kohdalla on Vuokraa-painike.

Kun napsautat Vuokraa, voit ladata elokuvan laitteelle napsauttamalla tai napauttamalla . Latausaika riippuu Internet-yhteytesi nopeudesta. Joitakin elokuvia voi myös suoratoistaa. Kun napautat tai napsautat  näiden elokuvien kohdalla, voit toistaa elokuvan välittömästi ilman lataamista. Lue lisää elokuvien suoratoistamisesta.

iTunes Storessa käytetään maksutapaa, joka on liitetty Apple ID:hesi vuokrausten maksamista varten. Voit myös käyttää iTunes Store -saldoa elokuvien vuokraamiseen.

Vuokraelokuvien katsominen

Napauta tai napsauta , kun haluat suoratoistaa elokuvan. Jos elokuvaa ladataan, voit aloittaa sen katselun heti, kun riittävä osa siitä on latautunut keskeytymätöntä katselua varten. Latausaika riippuu Internet-yhteytesi nopeudesta. Kun elokuva on Kun elokuva on latautunut kokonaan, voit myös suoratoistaa sen tietokoneesta tai iOS-laitteesta Apple TV:hen AirPlayn avulla

HD-elokuvan voi katsoa tuetussa laitteessa eli Macissa tai PC-tietokoneessa, iPhone 4:ssä tai uudemmassa, iPadissa tai iPod touchissa (4. sukupolvi tai uudempi) sekä televisiosta käyttämällä Apple TV:tä.

Elokuvan katseluaika

Elokuvan katselun aloittamiseen on 30 päivää aikaa vuokraushetkestä lukien. Kun katselu on aloitettu, elokuvan loppuun katsomiseen on aikaa 24 tuntia (Yhdysvalloissa) tai 48 tuntia (muualla). Voit katsoa elokuvan niin monta kertaa kuin haluat, ennen kuin vuokra-aika päättyy.

Jos et aloita elokuvan katselua 30 päivän sisällä, se täytyy vuokrata uudelleen.

Vuokraamasi elokuva poistuu iTunes-kirjastostasi vuokra-ajan päättyessä.

Vuokratun elokuvan katsominen offline-tilassa

Jos haluat katsoa elokuvan offline-tilassa, esimerkiksi lennon aikana, kun Wi-Fi-yhteyttä ei ole käytettävissä, toimi seuraavasti:

• Lataa koko elokuva, ennen kuin siirryt offline-tilaan.
  • Aloita katselu painamalla Toista-painiketta. 24 tunnin ajastin käynnistyy myös silloin, kun olet offline-tilassa.

Sinun kannattaa harkita vuokraelokuvien lataamista matkalle lähtöä edeltävänä päivänä, jotta sinulle jää riittävästi aikaa kaiken sisällön lataamiseen.

Vuokratun elokuvan katsominen toisessa laitteessa

Jos vuokraat elokuvan Macilla tai PC-tietokoneella, mutta haluat katsella sitä iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, liitä laite tietokoneeseen ja synkronoi USB:n kautta. Kun siirrät vuokraelokuvan Macista tai PC-tietokoneesta, se poistuu tietokoneen iTunes-kirjastosta. Voit siirtää elokuvan laitteesta toiseen niin usein kuin haluat, mutta se voi olla vain yhdessä laitteessa kerrallaan.

Jos vuokrasit elokuvan käyttämällä iOS-laitetta tai Apple TV:tä, et voi siirtää sitä muuhun laitteeseen.

Jos vuokrasit elokuvan Apple TV:llä, voit katsoa sen muilla Apple TV:illä, mutta voit katsoa sen vain yhdellä Apple TV:llä kerrallaan.

Tekstityksellä tai kuvailevalla tekstityksellä varustettujen elokuvien vuokraaminen

Jos elokuvassa on tekstitys, siitä on maininta elokuvan nimessä tai juonitiivistelmässä. Jos elokuvassa on kuvaileva tekstitys, sen sivulla on kuvailevan tekstityksen kuvailevan tekstityksen logo logo.

Vuokrattujen elokuvien etsiminen

Etsi elokuva laitteesta, jolla vuokrasit sen.

• Mac tai Windows-tietokone: siirry iTunes-kirjaston Elokuvat-osion Vuokratut-välilehdelle.
  • iOS-laite: siirry Videot-ohjelman Vuokratut-välilehdelle.
  • Apple TV (2. tai 3. sukupolvi): etsi päävalikon ylähyllyltä.
  • Apple TV:n (4. sukupolvi) käyttäminen: Jos vuokraat elokuvan suoraan laitteesta, se ilmestyy Elokuvat-ohjelman Vuokratut-välilehteen. Jos vuokrasit elokuvan tietokoneessa tai iOS-laitteessa, suoratoista se Apple TV:seen AirPlayn avulla.

Lisätietoja

Jotkin ominaisuudet tai palvelut eivät ole saatavilla kaikissa maissa, joissa iTunes Store on käytettävissä. Lue lisätietoja maassasi saatavilla olevista ominaisuuksista ja palveluista.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.