Elokuvien ja TV-ohjelmien käyttöapuominaisuuksien tarkistaminen Apple TV -apista

Elokuvat ja TV-ohjelmat, joissa on käyttöapuominaisuuksia, on merkitty AD:llä, jos niissä on kuvailutulkkaus, CC:llä, jos niissä on kuvaileva tekstitys, ja SDH:lla, jos niissä on tekstitys kuuroja ja huonokuuloisia varten.

iPhone tai iPad

1. Avaa Apple TV -appi.

2. Napauta Haku ja anna elokuvan tai TV-ohjelman nimi.

3. Napauta elokuvaa tai TV-ohjelmaa, jolloin siirryt sen kuvaussivulle.

4. Tarkista kuvailevan tekstityksen (CC), kuuroille ja huonokuuloisille tarkoitetun tekstityksen (SDH) tai kuvailutulkkauksen (AD) saatavuus.

Jos haluat tietää, mitkä kielet ovat valittavissa kutakin käyttöapuominaisuutta käytettäessä, vieritä kuvaussivun alalaidassa olevaan Kielet-osioon.

Macissa tai verkossa

1. Avaa Apple TV ‑appi tai siirry osoitteeseen tv.apple.com.

2. Etsi elokuva tai TV-ohjelma hakupalkin avulla.

3. Klikkaa elokuvaa tai TV-ohjelmaa, jolloin siirryt sen kuvaussivulle.

4. Tarkista kuvauksen alta kuvailevan tekstityksen (CC), kuuroille ja huonokuuloisille tarkoitetun tekstityksen (SDH) tai kuvailutulkkauksen (AD) saatavuus.

Jos haluat tietää, mitkä kielet ovat valittavissa kutakin käyttöapuominaisuutta käytettäessä, vieritä kuvaussivun alalaidassa olevaan Kielet-osioon.

Apple TV

1. Siirry kohtaan Asetukset > Yleiset > Käyttöapu.

2. Ota Kuvailutulkkaus käyttöön.

3. Avaa Apple TV -appi.

4. Hae elokuvaa tai TV-ohjelmaa.

5. Tarkista elokuvan kuvaussivulta kuvailevan tekstityksen (CC), kuuroille ja huonokuuloisille tarkoitetun tekstityksen (SDH) tai kuvailutulkkauksen (AD) saatavuus.

Jos haluat tietää, mitkä kielet ovat valittavissa kutakin käyttöapuominaisuutta käytettäessä, vieritä kuvaussivun alalaidassa oleviin Kielet- ja Käyttöapu-osioihin.

Älytelevisio tai striimauslaite

1. Avaa Apple TV -appi.

2. Siirry näytön ylälaidassa Elokuvat- tai TV-ohjelmat-kohtaan. Tai etsi elokuvaa tai TV-ohjelmaa valitsemalla Haku.

3. Tarkista kuvaussivulta kuvailevan tekstityksen (CC), kuuroille ja huonokuuloisille tarkoitetun tekstityksen (SDH) tai kuvailutulkkauksen (AD) saatavuus.

Jos haluat tietää, mitkä kielet ovat valittavissa kutakin käyttöapuominaisuutta käytettäessä, vieritä kuvaussivun alalaidassa oleviin Kielet- ja Käyttöapu-osioihin.

Windows-tietokoneessa Apple TV -apin Windows-versiolla

1. Avaa Apple TV -appi.

2. Etsi elokuva tai TV-ohjelma hakupalkin avulla.

3. Klikkaa elokuvaa tai TV-ohjelmaa, jolloin siirryt sen kuvaussivulle.

4. Tarkista kuvauksen alta kuvailevan tekstityksen (CC), kuuroille ja huonokuuloisille tarkoitetun tekstityksen (SDH) tai kuvailutulkkauksen (AD) saatavuus.

Jos haluat tietää, mitkä kielet ovat valittavissa kutakin käyttöapuominaisuutta käytettäessä, vieritä kuvaussivun alalaidassa olevaan Kielet-osioon.

Apple TV -apin käyttöapuominaisuudet

Apple TV -apissa käytettävissä oleviin käyttöapuominaisuuksiin kuuluvat muun muassa kuvaileva tekstitys, tekstitys ja kuvailutulkkaus. Näiden ominaisuuksien saatavuus vaihtelee maa- ja aluekohtaisesti.

kuvaileva tekstitys ‑kuvake

Kuvaileva tekstitys (CC) on videon dialogista ja sanattomasta viestinnästä koostuva visuaalinen puhtaaksikirjoitus. Kuvaileva tekstitys voi myös auttaa tunnistamaan videon puhujan.

ohjelmatekstitys-kuvake

Ohjelmatekstitys (SDH) on samankaltainen kuin kuvaileva tekstitys, mutta ohjelmatekstitys voi olla saatavilla ylimääräisillä kielillä sekä silloin, kun kuvaileva tekstitys ei ole saatavilla.

kuvailutulkattu sisältö -kuvake

Kuvailutulkattu sisältö (AD) kuvailee näytöllä näkyviä tapahtumia puhutun ääniraidan avulla.

Kuvailutulkkauksen, kuvailevan tekstityksen tai ohjelmatekstityksen ottaminen käyttöön

Käyttöapuominaisuuksien saatavuus vaihtelee maa- ja aluekohtaisesti.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.