Toiminto-painikkeen käyttäminen Apple Watch Ultrassa

Lue, miten voit mukauttaa ja käyttää Toiminto-painiketta ja käyttää suosikkitoimintojasi Apple Watch Ultrassa painikkeen pikavalinnoilla.

Toiminto-painikkeen ottaminen käyttöön Apple Watch Ultrassa

1. Avaa Apple Watchisi Asetukset-appi. Voit myös käyttää iPhonen Apple Watch -appia.
  2. Napauta Toiminto-painiketta.
    Apple Watch Ultra, jossa näkyy Asetukset-appi
  3. Napauta Toiminto-kohdan alla olevaa valikkoa ja valitse, minkä toiminnon haluat käynnistää painikkeella.
    Apple Watch Ultra, jossa näkyy toimintonäyttö ja eri asetuksia
  4. Voit palata Toiminto-painikkeen asetuksiin napauttamalla vasemmassa yläkulmassa olevaa nuolta .
  5. Jos Appi-kohdan alapuolelle tulee näkyviin valikko, napauta valikkoa ja valitse haluamasi appi. Joissakin toiminnoissa, kuten taskulampussa, ei ole Appi-vaihtoehtoa.
  6. Palaa takaisin napauttamalla nuolta.
  7. Jos Ensimmäinen painallus -kohdan alapuolelle tulee näkyviin valikko, napauta valikkoa ja valitse sitten haluamasi toiminto. Joissakin ominaisuuksissa painikkeen ensimmäiselle ja toiselle painallukselle voidaan valita eri toiminto.

Näytössä näkyy Eleet-kohdan alapuolella vihjeitä, joissa kerrotaan, miten Toiminto-painike toimii painikkeelle määritetyillä asetuksilla. Esimerkiksi ulkona kävelyä koskevassa vihjeessä kerrotaan, että Toiminto-painikkeen painaminen kerran aloittaa treenin ja Toiminto-painikkeen ja sivupainikkeen painaminen samanaikaisesti keskeyttää treenin.

Varo, että et paina sivupainiketta tai Digital Crownia vahingossa samaan aikaan, kun painat Toiminto-painiketta. Jos painat vahingossa jotain muuta painiketta samaan aikaan Toiminto-painikkeen kanssa, Apple Watch käynnistää Toiminto-painikkeeseen määritetyn toiminnon, ellei vahingossa painetulle näppäinyhdistelmälle ole määritetty jotain muuta toimintoa.

Mitä Toiminto-painikkeella voi tehdä?

Voit määrittää Toiminto-painikkeeseen seuraaviin appeihin ja ominaisuuksiin liittyviä toimintoja:

• Treeni
  • Ajanotto
  • Reittipiste
  • Reitin jäljitys
  • Sukellus
  • Taskulamppu
  • Oikotie

Sireenin aktivoiminen toimintopainikkeella

Voit aktivoida Apple Watch Ultra -malleissa olevan sireeni-turvallisuustoiminnon pitämällä toimintopainiketta painettuna. Jos et halua, että Toiminto-painikkeen painaminen aktivoi sireenin, valitse Asetukset > Toiminto-painike, etsi Sireeni-kohta ja poista Laita päälle pitämällä painettuna -valinta käytöstä.

Lue lisää sireenin käyttämisestä Apple Watch Ultrassa.