Yksityisten Wi-Fi-osoitteiden käyttäminen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa ja Apple Watchissa

Tietosuojan parantamiseksi laitteesi käyttää kussakin Wi-Fi-verkossa eri MAC-osoitetta.

Laitteen on Wi-Fi-verkossa kommunikointia varten tunnistauduttava verkossa käyttämällä Media Access Control (MAC) -osoitteeksi kutsuttua yksilöllistä verkko-osoitetta. Jos laite käyttää aina samaa Wi-Fi-verkon MAC-osoitetta kaikissa verkoissa, verkko-operaattorit ja muut verkon tarkkailijat voivat ajan myötä helpommin yhdistää kyseisen osoitteen laitteen verkkotoimintaan ja sijaintiin. Tämä mahdollistaa eräänlaisen käyttäjien seurannan tai profiloinnin, ja se koskee kaikkia laitteita kaikissa Wi-Fi-verkoissa.

iOS 14-, iPadOS 14- ja watchOS 7 -versioista alkaen laitteesi parantaa tietosuojaa käyttämällä kussakin Wi-Fi-verkossa eri MAC-osoitetta. Tämä yksilöllinen MAC-osoite on laitteesi yksityinen Wi-Fi-osoite, jota se käyttää vain kyseisessä Wi-Fi-verkossa.

Joissakin tapauksissa laitteesi vaihtaa yksityisen Wi-Fi-osoitteensa:

• Jos tyhjennät kaiken sisällön ja asetukset tai nollaat verkkoasetukset laitteestasi, se käyttää eri yksityistä osoitetta, kun se seuraavan kerran muodostaa yhteyden kyseiseen verkkoon.
  • Jos laitteesi ei ole liittynyt verkkoon kuuteen viikkoon, se käyttää iOS 15-, iPadOS 15- ja watchOS 8 -versioista alkaen eri yksityistä osoitetta, kun se seuraavan kerran muodostaa yhteyden kyseiseen verkkoon. Jos asetat laitteesi unohtamaan verkon, se unohtaa myös kyseisessä verkossa käyttämänsä yksityisen osoitteen, ellei siitä ole alle kaksi viikkoa, kun laite asetettiin unohtamaan verkko.

Liittyminen Wi-Fi-verkkoihin yksityisellä osoitteella

Voit tavalliseen tapaan muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoihin. Yksityinen osoite ei vaikuta siihen, miten liityt useimpiin Wi-Fi-verkkoihin tai käytät niitä. Jos verkko ei kuitenkaan salli laitteesi liittymistä tai jos verkko ei salli verkon tai internetin käyttöä liittymisen jälkeen, voit laittaa Yksityinen osoite -asetuksen pois päältä kyseiselle verkolle.

Yksityinen osoite -asetuksen laittaminen päälle tai pois päältä verkolle

Yksityinen osoite on oletusarvoisesti päällä. Jos haluat parantaa tietosuojaa, jätä asetus päälle kaikissa sitä tukevissa verkoissa.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Avaa Asetukset-appi ja napauta sitten Wi-Fi.
  2. Napauta verkon vieressä olevaa tietopainiketta .
  3. Laita Yksityinen osoite -asetus päälle tai pois päältä napauttamalla. Jos laitteesi on liittynyt verkkoon käyttämättä yksityistä osoitetta, tietosuojavaroituksessa annetaan syy tähän.
    Yksityinen osoite -asetus

Apple Watch

1. Avaa Asetukset-appi ja napauta sitten Wi-Fi.
  2. Napauta sen verkon nimeä, johon liityit. Jos et ole vielä liittynyt verkkoon, pyyhkäise sen päältä vasemmalle ja napauta Lisää .
    Wi-Fi-asetusten Lisää-painike
  3. Laita Yksityinen osoite -asetus päälle tai pois päältä napauttamalla.
    Yksityinen osoite -asetus

Tietoja verkon ylläpitäjille

Jos hallinnoit Wi-Fi-reititintä, joka on määritetty ilmoittamaan sinulle, kun uusi laite liittyy verkkoon, saat ilmoituksen, kun laite liittyy verkkoon yksityisellä osoitteella ensimmäisen kerran.

Yritysten ja muiden organisaatioiden on ehkä päivitettävä Wi-Fi-verkon suojaus yksityisten osoitteiden käyttöä varten. Ne voivat myös käyttää MDM:llä määritettyä verkkoprofiilia Yksityinen osoite -asetuksen laittamiseksi pois päältä rekisteröidyille laitteille, jotka liittyvät yrityksen tai organisaation Wi-Fi-verkkoon. Lue lisätietoja yksityisistä Wi-Fi-osoitteista ja yritysverkoista.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.