Tietoja yksityisistä Wi-Fi-osoitteista ja yritysverkoista

Tämä artikkeli auttaa verkon ylläpitäjiä ymmärtämään, miten Apple-laitteet käyttävät yksityisiä Wi-Fi-osoitteita ympäristöissä, joissa MAC-osoitteita käytetään käytönvalvontaan.

Yksityiset Wi-Fi-osoitteet ja MDM

iOS 14:ssä, iPadOS 14:ssä ja watchOS 7:ssä käyttöönotettu Yksityinen osoite -asetus on oletusarvoisesti päällä. Yritysten ja muiden organisaatioiden on ehkä

• päivitettävä Wi-Fi-verkon suojaus tai hallinta-asetukset yksityisten osoitteiden käyttöä varten

• käytettävä Wi-Fi-verkon MDM-asetuksia laitteen Yksityinen osoite -asetuksen poistamiseksi käytöstä yrityksen tai organisaation Wi-Fi-verkossa. Laitteen käyttäjä voi milloin tahansa laittaa tämän asetuksen päälle tai pois päältä, jos laitetta ei ole rekisteröity MDM:ään eikä asetusta ole laitettu pois päältä verkkoprofiilin avulla.*

Yhteyden muodostaminen ennestään tunnettuun verkkoon

Jos laite muodostaa yhteyden verkkoon, johon se muistaa muodostaneensa yhteyden ennen iOS 14:ään tai sitä uudempaan, iPadOS 14:ään tai sitä uudempaan tai watchOS 7:ään tai sitä uudempaan päivittämistä:

• Se yrittää muodostaa yhteyden yksityisellä osoitteella.

• Jos laite ei voi muodostaa yhteyttä, koska organisaation Wi-Fi-verkko ei salli laitteen liittymistä yksityisellä osoitteella, se yrittää muodostaa yhteyden välittömästi laitteiston MAC-osoitteella.

Tänä aikana ja kunnes laite muodostaa yhteyden yksityisellä osoitteella:

• Yksityinen osoite -asetus pysyy Asetuksissa pois päältä kyseiselle verkolle.

• Laite yrittää edelleen muodostaa yhteyden yksityisellä osoitteella. Jos se epäonnistuu, se jatkaa laitteiston MAC-osoitteen käyttöä.

Kun laite onnistuu muodostamaan yhteyden yksityisellä osoitteella, kyseistä MAC-osoitetta käytetään kyseisen Wi-Fi-verkon tulevissa yhteyksissä. Poikkeukset:

• Jos laite ei ole liittynyt verkkoon kuuteen viikkoon, se käyttää iOS 15-, iPadOS 15- ja watchOS 8 -versioista alkaen eri yksityistä osoitetta, kun se seuraavan kerran liittyy kyseiseen verkkoon.

• Jos laite asetetaan unohtamaan verkko, se unohtaa myös kyseisessä verkossa käyttämänsä yksityisen osoitteen, ellei siitä ole alle kaksi viikkoa, kun laite asetettiin unohtamaan verkko.

Yhteyden muodostaminen uuteen verkkoon

Useimmissa tapauksissa laitteet, joissa on iOS 14 tai sitä uudempi, iPadOS 14 tai sitä uudempi tai watchOS 7 tai sitä uudempi, käyttävät yksityistä osoitetta vain uusiin Wi-Fi-verkkoihin liittymiseen. Jos laitteella on MDM-profiili, jossa Yksityinen osoite -asetus on laitettu pois päältä, laite käyttää liittymiseen MAC-osoitetta. Jos laite muodostaa yhteyden Wi-Fi-verkkoon Käyttöönottoapurin käytön aikana, laite käyttää liittymiseen ensin MAC-osoitetta ja katsoo sen jälkeen verkon olevan ennestään tunnettu verkko.

* Ennen iOS 14.2:ta, iPadOS 14.2:ta ja watchOS 7.1:tä laitteen käyttäjä pystyi laittamaan Yksityinen osoite -asetuksen pois päältä MDM:ssä määritetyistä verkkoasetuksista riippumatta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.