Wi-Fi-verkon unohtaminen iPhonessa, iPadissa tai Macissa

Jos et halua laitteesi liittyvän automaattisesti verkkoon uudelleen tai jos haluat sen liittyvän toisella salasanalla, voit saada laitteen unohtamaan verkon ja sen salasanan.

Verkon unohtaminen iPhonessa tai iPadissa

Voit unohtaa käyttämäsi verkon seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Wi-Fi.

2. Napauta käytössä olevan verkon kohdalla olevaa tietopainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Napauta Unohda tämä verkko ja vahvista valinta napauttamalla Unohda.

Jos haluat unohtaa verkon, johon olet liittynyt aiemmin mutta jota et käytä tällä hetkellä, toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Wi-Fi.

2. Napauta näytön kulmassa Muokkaa, niin näet laitteen tuntemat verkot.

3. Tee jompikumpi seuraavista:

• Napauta poistopainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja napauta sitten Poista.

• Vaihtoehtoisesti voit napauttaa verkon kohdalla olevaa tietopainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, napauttaa Unohda tämä verkko ja vahvistaa valinnan valitsemalla Unohda.

Verkon unohtaminen Macissa

Selvitä, mikä macOS-versio Macissa on käytössä, ja noudata sitten asianmukaisia ohjeita.

macOS Ventura ja uudemmat

Voit unohtaa käyttämäsi verkon seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa sivupalkista Wi-Fi.

3. Klikkaa käyttämäsi verkon vieressä Tiedot.

4. Klikkaa Unohda tämä verkko ja vahvista valinta klikkaamalla Poista.

Jos haluat unohtaa verkon, johon olet liittynyt aiemmin mutta jota et käytä tällä hetkellä, toimi seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa sivupalkista Wi-Fi.

3. Vieritä alas oikealla ja klikkaa Lisävalinnat, niin näet Macisi tuntemat verkot.

4. Napauta verkon kohdalla olevaa lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä, valitse Poista luettelosta ja vahvista poisto valitsemalla Poista.

macOS:n aiemmat versiot

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

2. Klikkaa Verkko.

3. Klikkaa sivupalkista Wi-Fi.

4. Klikkaa Lisävalinnat, niin näet Macisi tuntemat verkot.

5. Valitse verkko ja klikkaa sitten luettelon alla olevaa poistopainiketta (–). Vahvista poisto valitsemalla Poista.

6. Valitse OK ja sitten Käytä.

Lue lisää Macin Wi-Fi-asetuksista.

Jos verkon unohtamisvalintaa ei ole

• Jos käytät valvottua laitetta, jossa on hallittu Wi-Fi-verkkoyhteys, et ehkä voi unohtaa verkkoa. Lue lisää valvotuista laitteista.

• Jos laite ei ole koskaan liittynyt Wi-Fi-verkkoon, et voi unohtaa kyseistä verkkoa. Laite voi unohtaa vain tunnetut Wi-Fi-verkot eli verkot, joihin se on liittynyt aiemmin.

• Vaikka et voisi unohtaa verkkoa, voit estää laitettasi liittymästä siihen automaattisesti uudelleen. Siirry Wi-Fi-asetusnäyttöön (ohjeet yllä kohdassa Verkon unohtaminen Macissa) ja poista käytöstä valinta Liity automaattisesti (iPhone, iPad) tai Liity tähän verkkoon automaattisesti (Mac). Kun olet katkaissut laitteen verkkoyhteyden esimerkiksi poistamalla Wi-Fi-yhteyden käytöstä ja ottamalla sen taas käyttöön, laite ei muodosta yhteyttä verkkoon automaattisesti uudelleen.