Miten iOS, iPadOS ja macOS päättävät, mihin langattomaan verkkoon liitytään automaattisesti?

Jos automaattinen verkkoihin liittyminen on käytössä, macOS Ventura, iOS ja iPadOS yrittävät liittyä ensin ensisijaisiin verkkoihin, sitten yksityisiin verkkoihin ja lopuksi julkisiin verkkoihin.

Kun iOS- tai iPadOS-laite tai Mac, jossa on macOS Ventura tai sitä uudempi, selvittää langattoman lähiverkon verkkotunnuksia (SSID) ja määrittää, mihin verkkoon se liittyy automaattisesti, laite yrittää muodostaa yhteyden verkkoihin seuraavassa järjestyksessä:

1. ”suosituin” verkko

• Tunnetut verkot pisteytetään suorittamiesi toimintojen perusteella. Jos vaihdat verkkoon manuaalisesti, sen pistemäärä nousee. Jos katkaiset yhteyden verkkoon manuaalisesti, verkon pistemäärä laskee. ”Suosituin” verkko on verkko, jolla on korkein pistemäärä.

2. yksityinen verkko

• Yksityiset verkot ovat koteihin ja toimistoihin perustettuja verkkoja, ja ne voivat sisältää iOS- tai iPadOS-laitteen oman hotspotin tai macOS Venturan tai sitä uudemman sisältävän Macin oman hotspotin. macOS Ventura, iOS tai iPadOS muodostaa uudelleen yhteyden tunnettuihin yksityisiin verkkoihin siinä järjestyksessä kuin niihin on viimeksi liitytty.

3. julkinen verkko

• Julkiset verkot on tarkoitettu yleiseen käyttöön julkisissa paikoissa, kuten hotelleissa, lentokentillä tai kahviloissa. Muita esimerkkejä ovat Hotspot 2.0, Passpoint, EAP-SIM tai matkapuhelin- ja verkko-operaattoreiden tarjoamat Wi-Fi-yhteydet.

Jos macOS Ventura, iOS tai iPadOS löytää useita yksityisiä tai julkisia verkkoja, macOS Ventura, iOS tai iPadOS priorisoi verkot seuraavilla ehdoilla seuraavassa järjestyksessä:

1. Määritysmenetelmä (iOS 16.4, iPadOS 16.4 ja macOS Ventura 13.3 tai uudempi): Mobiililaitteiden hallinnan (MDM) profiililla määritettyjä yksityisiä verkkoja priorisoidaan manuaalisesti yhdistettyihin verkkoihin nähden.

2. Korkein tuettu Wi-Fi-standardi: Esimerkiksi Wi-Fi 6 -verkkoja priorisoidaan Wi-Fi 5 -verkkoihin nähden.

3. Taajuusalue: 6 GHz, sitten 5 GHz, sitten 5 GHz (DFS) ja sitten 2,4 GHz.

4. Suojaus: WPA Enterprise, sitten WPA Personal ja sitten WEP.

5. Signaalin voimakkuus: Lue lisätietoja RSSI:stä ja langattomasta verkkovierailusta yrityksille.

Suojaamattomiin/avoimiin verkkoihin ei liitytä automaattisesti, paitsi jos verkkoon on muodostettu yhteys viimeisen kahden viikon aikana.

Tietoja automaattisesta liittymisestä uudelleenkäynnistyksen jälkeen

Uudelleenkäynnistyksen jälkeen Wi-Fi-tunnistetiedot ovat iOS:n ja iPadOS:n käytettävissä vasta sen jälkeen, kun laitteen lukitus on avattu. iOS ja iPadOS odottavat, että laitteen lukitus avataan, ennen kuin ne liittyvät automaattisesti lähellä olevaan verkkoon.