Juokseminen Apple Watchin kanssa

Tee juoksemisesta entistäkin parempaa Apple Watchin avulla. Katso myös, miten voit säästää virtaa pitkillä juoksumatkoilla.

Juoksutreenin aloittaminen

1. Avaa Harjoittelu-appi.
  2. Valitse Ulkojuoksu tai Sisäjuoksu.
  3. Napauta Lisää-painiketta Lisää-kuvake ja määritä kalori-, etäisyys- tai aikatavoite. Voit määrittää ulkojuoksulle vauhti-ilmoituksen selaamalla alas, napauttamalla Aseta ilmoitus tai määrittämällä aikasi ja valitsemalla Keskivauhti, Viimeisin tai Pois päältä.
  4. Napauta Aloita.
  5. Odota kolmen sekunnin lähtölaskentaa. Voit ohittaa lähtölaskennan napauttamalla näyttöä.

Voit tarkistaa edistymisesi kellotaulusta. Vauhti-ilmoitukset ovat saatavilla vain Ulkojuoksulle.

Juoksun keskeyttäminen

Voit keskeyttää juoksusi painamalla samaan aikaan sekä Digital Crownia että sivupainiketta. Jatka painamalla molempia painikkeita uudelleen.

Voit myös asettaa sisä- ja ulkojuoksutreenit keskeytymään automaattisesti, kun pysähdyt.

• Avaa Apple Watchissasi Asetukset ja napauta Harjoittelu > Juoksun autom. keskeytys.
  • Avaa iPhonessa Apple Watch -appi, valitse Oma Apple Watch -välilehti ja napauta sitten Harjoittelu > Juoksun autom. keskeytys.

Harjoittelun päättäminen

Pyyhkäise oikealle ja napauta lopetuspainiketta harjoittelun päättymispainike. Kun harjoittelusi päättyy, Apple Watch näyttää harjoittelusi yhteenvedon. Voit nähdä tarkempia tietoja tarkistamalla harjoitteluhistoriasi iPhonesi Aktiivisuus-apissa.

Edistymisen seuraaminen

Mukauta mittareita, jotka näet, kun harjoittelet, ja tarkastele aiempia harjoitteluitasi.

Seurattavien mittareiden valinta

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten Harjoittelu > Harjoittelunäkymä.
  3. Valitse napauttamalla Useita kohteita tai Yksi kohde.
    • Jos valitset kohdan Useita kohteita, voit lisätä kuhunkin harjoitteluun enintään viisi mittaria. Napauta Ulkojuoksu tai Sisäjuoksu ja sitten Muokkaa. Lisää tai poista mittareita tai paina ja pidä painettuna Järjestä uudelleen -painiketta haitarikuvake, kun haluat muuttaa järjestystä.
    • Jos valitset kohdan Yksi kohde, voit selata kaikkia mittareita harjoittelun aikana Digital Crownia kääntämällä.

Nämä mittarit on luotu nimenomaan juoksemista varten. Sinun on määritettävä monia mittareita, jotta näet nämä vaihtoehdot.

• Viimeisin km näyttää viimeisimmän juostun kilometrin vauhdin.
  • Askeltiheys kertoo askeleiden määrän minuutissa.
  • Korkeusero kertoo harjoittelusi aikana tapahtuneet korkeuserot.

Reitin tarkasteleminen

1. Avaa iPhonen Aktiivisuus-appi.
  2. Napauta Harjoittelut-välilehteä.
  3. Napauta treeniä, jota haluat tarkastella, ja selaa alas.
  4. Napauta karttaa. Värit näyttävät tahtisi: vihreä on nopein ja punainen hitain.

Voit nähdä reitin, jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai uudempi tai jos pidät iPhonesi mukanasi harjoittelun aikana. Sinun on myös otettava käyttöön reitin seuranta: siirry iPhonessa kohtaan Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut, napauta Apple Watch -harjoittelu ja sitten Käytettäessä appia.

Pitkän matkan juoksuun valmistautuminen

Apple Watchilla voit valita, miten valmistaudut esimerkiksi maratonin kaltaiseen pitkän matkan juoksuun. Tutustu alla vaihtoehtoihisi:

Parempien tulosten hankkiminen