Juokseminen Apple Watchin kanssa

Tee juoksemisesta entistäkin parempaa Apple Watchin avulla. Katso myös, miten voit säästää virtaa pitkillä juoksumatkoilla.

Animaatio Apple Watch -treenin lähtölaskennasta.

Juoksutreenin aloittaminen

1. Avaa Treeni-appi.
  2. Valitse Ulkojuoksu tai Sisäjuoksu.
  3. Napauta Lisää-painiketta Lisää-kuvake ja määritä kalori-, etäisyys- tai aikatavoite. Voit määrittää ulkojuoksulle vauhti-ilmoituksen selaamalla alas, napauttamalla Aseta ilmoitus tai määrittämällä aikasi ja valitsemalla Keskivauhti, Viimeisin tai Pois päältä.
  4. Napauta Aloita.
  5. Odota kolmen sekunnin lähtölaskentaa. Voit ohittaa lähtölaskennan napauttamalla näyttöä.

Voit tarkistaa edistymisesi kellotaulusta. Vauhti-ilmoitukset ovat saatavilla vain Ulkojuoksulle.

Juoksun keskeyttäminen

Voit keskeyttää juoksusi painamalla samaan aikaan sekä Digital Crownia että sivupainiketta. Jatka painamalla molempia painikkeita uudelleen.

Voit myös asettaa sisä- ja ulkojuoksutreenit keskeytymään automaattisesti, kun pysähdyt.

• Avaa Apple Watchissasi Asetukset ja napauta Treeni > Juoksun autom. keskeytys.
  • Avaa iPhonessa Watch-appi, valitse Oma Apple Watch -välilehti ja napauta sitten Treeni > Autom. keskeytys.

Treenin päättäminen

Pyyhkäise oikealle ja napauta lopetuspainiketta treenin lopetuskuvake. Kun treenisi päättyy, Apple Watch näyttää treenisi yhteenvedon. Voit nähdä tarkempia tietoja tarkistamalla treenihistoriasi iPhonesi Kuntoilu-apista.

Edistymisen seuraaminen

Mukauta treenin aikana näkyviä mittareita ja tarkastele aiempia treenejä.

Seurattavien mittareiden valinta

1. Avaa iPhonen Watch-appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten Treeni > Treeninäkymä.
  3. Valitse treeni ja napauta sitten Muokkaa.
  4. Valitse sisällytettävät mittarit:
    • Jos haluat poistaa mittarin, napauta sen vieressä olevaa poistopainiketta  ja napauta sitten Poista.
    • Jos haluat lisätä mittarin, napauta sen vieressä olevaa lisäyspainiketta .

Voit valita kullekin treenille enintään viisi mittaria. Voit muuttaa järjestystä myös painamalla Muuta järjestystä -painiketta haitarikuvake ja pitämällä sitä painettuna.

Ulkojuoksutreenin kartta iPhonessa.

Reitin tarkasteleminen

1. Avaa iPhonen Kuntoilu-appi.
  2. Napauta Treenit-kohdan vierestä Näytä lisää.
  3. Napauta treeniä, jota haluat tarkastella, ja selaa alas.
  4. Napauta karttaa. Värit näyttävät tahtisi: vihreä on nopein ja punainen hitain.

Voit nähdä reitin, jos sinulla on Apple Watch Series 2 tai uudempi tai jos pidät iPhonesi mukanasi treenin aikana. Sinun on myös otettava käyttöön reitin seuranta: siirry iPhonessa kohtaan Asetukset > Tietosuoja > Sijaintipalvelut, napauta Apple Watch -treeni ja sitten Käytettäessä appia.

Pitkän matkan juoksuun valmistautuminen

Apple Watchilla voit valita, miten valmistaudut esimerkiksi maratonin kaltaiseen pitkän matkan juoksuun. Tutustu alla vaihtoehtoihisi:

Parempien tulosten hankkiminen