Uiminen Apple Watchin kanssa

Apple Watch Series 2 tai uudempi on aina valmis uintiin kanssasi, uitpa sitten allasvälejä uima-altaassa tai vapaalla tyylillä avovesissä.

Uintiharjoituksen aloittaminen

1. Avaa Harjoittelu-appi.
  2. Vieritä kohtaan Allasuinti tai Avovesiuinti. Käytä Allasuinti-vaihtoehtoa allasvälien uimiseen uima-altaassa ja Avovesiuinti-vaihtoehtoa luonnonvesissä uimiseen.
  3. Aloita harjoittelu napauttamalla tai napauta Lisää-kuvake, niin voit asettaa kalori-, matka- tai aikatavoitteen.
  4. Aseta altaan pituus allasuintia varten kääntämällä Digital Crownia. Tämä auttaa Apple Watchia mittaamaan allasvälit ja matkan tarkasti. Napauta sitten Aloita.
  5. Odota kolmen sekunnin lähtölaskentaa. Voit ohittaa lähtölaskennan napauttamalla näyttöä.

Kun harjoitus alkaa, näyttö lukkiutuu automaattisesti vesiroiskeista johtuvien tahattomien napautusten välttämiseksi.

• Jos haluat keskeyttää uinnin, paina Digital Crownia ja sivupainiketta samanaikaisesti.
  • Kun haluat jatkaa uintia, paina Digital Crownia ja sivupainiketta uudelleen.

Voit tarkistaa edistymisesi kellotaulusta. Voit valita, mitkä mittarit näkyvät näytöllä.

Apple Watch Series 1 ja Apple Watch (1. sukupolvi) eivät sovellu uimiseen. Lue Apple Watchisi vedenkestävyydestä

Apple Watchin lukituksen avaaminen ja veden poistaminen kaiuttimista

Kun aloitat uintiharjoituksen, näyttö lukkiutuu tahattomien napautusten välttämiseksi. Näet kuvakkeen vesilukkokuvake näytön yläosassa. Jotta voit käyttää Apple Watchia, sinun pitää avata näytön lukitus.

1. Jos haluat keskeyttää harjoittelun, paina Digital Crownia ja sivupainiketta samanaikaisesti.
  2. Kuivaa näyttö. Jos näyttö on märkä, vesi saattaa aiheuttaa tahattomia napautuksia.
  3. Avaa näytön lukitus pyörittämällä Digital Crownia ja poista mahdollinen vesi Apple Watchista. Apple Watch antaa äänimerkin, jolloin saatat tuntea vettä ranteellasi.

Voit lukita Apple Watchin uudelleen pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla sitten Vesilukko-kuvake.

Harjoittelun lopettaminen

1. Jos haluat keskeyttää harjoittelun, paina Digital Crownia ja sivupainiketta.
  2. Avaa näytön lukitus kääntämällä Digital Crownia.
  3. Pyyhkäise oikealle, ja napauta sitten harjoittelun lopettamispainike.

Kun harjoittelu päättyy, Apple Watch näyttää yhteenvedon harjoittelusta, mukaan lukien uintivedot. Jos haluat nähdä lisää, tarkista harjoitteluhistoria iPhonen Aktiivisuus-apista.

Väliaikojen ja settien tarkasteleminen

1. Avaa iPhonessa Aktiivisuus-appi.
  2. Napauta Harjoittelu-välilehteä.
  3. Napauta harjoittelua, jota haluat tarkastella.

Allasuinti-harjoittelu seuraa automaattisesti väliaikoja ja automaattisia settejä, kun taas Avovesiuinti-harjoittelu seuraa vain väliaikoja. Väliaika tarkoittaa harjoittelun kokonaiskestoa jaettuna matkalla. Automaattiset setit näyttävät lepo- ja uintiajan erikseen.

watchOS:n aiemmissa versioissa lepoaika vähennettiin väliajoista. watchOS:n uusimmassa versiossa väliajat sisältävät lepoajan.

Parempien tulosten hankkiminen