Uiminen Apple Watchin kanssa

Apple Watch Series 2 tai uudempi on aina valmis uintiin kanssasi, uitpa sitten allasvälejä uima-altaassa tai vapaalla tyylillä avovesissä.

Uintiharjoituksen aloittaminen

Apple Watch Series 1 ja Apple Watch (1. sukupolvi) eivät sovellu uimiseen. Lue Apple Watchisi vedenkestävyydestä.

1. Avaa Treeni-appi.

2. Vieritä kohtaan Allasuinti tai Avovesiuinti. Käytä Allasuinti-vaihtoehtoa allasvälien uimiseen uima-altaassa ja Avovesiuinti-vaihtoehtoa luonnonvesissä uimiseen.

3. Aloita treeni napauttamalla tai napauta Lisää-painikettaLisää-painike ja aseta kalori-, matka- tai aikatavoite.

4. Aseta altaan pituus allasuintia varten kääntämällä Digital Crownia. Tämä auttaa Apple Watchia mittaamaan allasvälit ja matkan tarkasti. Napauta sitten Aloita.

5. Odota kolmen sekunnin lähtölaskentaa. Voit ohittaa lähtölaskennan napauttamalla näyttöä.

watchos-9-series-7-workout-pool-swim-workout-options

Kun harjoitus alkaa, näyttö lukkiutuu automaattisesti vesiroiskeista johtuvien tahattomien napautusten välttämiseksi.

• Jos haluat keskeyttää uinnin, paina Digital Crownia ja sivupainiketta samanaikaisesti.

• Kun haluat jatkaa uintia, paina Digital Crownia ja sivupainiketta uudelleen.

Voit tarkistaa edistymisesi kellotaulusta. Voit valita, mitkä mittarit näkyvät näytöllä.

Apple Watchin lukituksen avaaminen ja veden poistaminen kaiuttimista

Kun aloitat uintitreenin tai sukelluksen Apple Watch Ultran kanssa, näyttö lukittuu tahattomien napautusten estämiseksi. Näytön yläosassa näkyy vesilukkokuvakevesilukkokuvake. Jotta voit käyttää Apple Watchia, sinun pitää avata näytön lukitus.

1. Jos haluat keskeyttää treenin, paina Digital Crownia ja sivupainiketta samanaikaisesti.

2. Kuivaa näyttö. Jos näyttö on märkä, vesi saattaa aiheuttaa tahattomia napautuksia.

3. Pidä painettuna Apple Watchin sivulla olevaa Digital Crownia, kunnes näytöllä lukee Avattu.1 Apple Watch antaa äänimerkin, jolloin saatat tuntea vettä ranteellasi.

Voit lukita Apple Watchin uudelleen pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla sitten vesilukkopainikettavesilukkopainike.

Treenin lopettaminen

1. Jos haluat keskeyttää treenin, paina Digital Crownia ja sivupainiketta.

2. Avaa näytön lukitus kääntämällä Digital Crownia.

3. Pyyhkäise oikealle ja napauta sitten lopetuspainikettalopetuspainike.

Kun treeni päättyy, Apple Watch näyttää yhteenvedon treenistä, mukaan lukien uintivedot. Jos haluat nähdä lisää tietoja, katso treenihistoria iPhonen Kuntoilu-apista.

ios-16-iphone-13-pro-fitness-workout-pool-swim-data

Väliaikojen ja settien tarkasteleminen

1. Avaa iPhonen Kuntoilu-appi.

2. Napauta Treenit-kohdan vierestä Näytä lisää.

3. Napauta treeniä, jota haluat tarkastella.

Allasuinti-treeni seuraa automaattisesti väliaikoja ja automaattisia settejä, kun taas Avovesiuinti-treeni seuraa vain väliaikoja. Väliaika tarkoittaa treenin kokonaiskestoa jaettuna matkalla. Automaattiset setit näyttävät lepo- ja uintiajan erikseen.2 Voit tarkastella uinnin aikana suoritettujen vetojen tyyppiä. Näitä voivat olla esimerkiksi

• Selkäuinti

• Rintauinti

• Perhosuinti

• Vapaauinti

• Ponnahduslauta

• Sekauinti

Voit myös napauttaa Automaattiset setit -kohdan vieressä Näytä lisää, niin voit seurata kunkin sarjan SWOLF-pisteitäsi. Se on mittari, jota uimarit käyttävät yleisesti tehokkuuden seurantaan.

Parempien tulosten hankkiminen

1. Jos Apple Watchissa on watchOS 8 tai aiempi, pyöritä Digital Crownia painamisen sijaan.

2. watchOS:n aiemmissa versioissa lepoaika vähennettiin väliajoista. watchOS:n uusimmassa versiossa väliajat sisältävät lepoajan.