Apple ID -tilin poistaminen

Osana tietojesi ja tietosuojasi omaa hallintaa Apple antaa sinulle mahdollisuuden poistaa Apple ID -tilisi pysyvästi milloin tahansa ja mistä tahansa syystä.

Tästä artikkelista saat tietoja Apple ID -tilin poistamisesta ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Varmista, että luet koko sivun, niin ymmärrät Apple ID:n poistamiseen liittyvät seikat.

Tietoja Apple ID:n poistamisesta

Kun Apple ID -tilisi poistetaan, tilisi tiedot sekä Apple ID:hen liittyvät tiedot poistetaan pysyvästi Applen palvelimilta. Et voi kirjautua tilillesi ja menetät Apple ID:hesi liittyvien tietojen, sisältöjen ja palvelujen käyttöoikeuden.

iCloudiin tallentamasi kuvat, videot, dokumentit ja muu sisältö poistetaan pysyvästi, et saa tilillesi iMessagen, FaceTimen tai iCloud Mailin kautta lähetettyjä viestejä tai soitettuja puheluita etkä voi kirjautua palveluihin, kuten iCloud, App Store, iTunes Store, Apple Books, Apple Pay, iMessage, FaceTime ja Etsi iPhoneni, tai käyttää niitä. Lisäksi Apple Store -ajanvaraukset ja AppleCare-tukipyynnöt perutaan.

Apple ID:si poistaminen on pysyvä toimenpide. Kun tilisi on poistettu, Apple ei voi avata tai aktivoida tiliäsi uudelleen tai palauttaa tietojasi. Jos et halua käyttää tiliäsi tällä hetkellä, mutta harkitset sen käytön jatkamista tulevaisuudessa, suosittelemme tilin tilapäistä poistamista käytöstä (jos saatavilla) sen pysyvän poistamisen sijaan.

Ennen Apple ID:n poistamisen pyytämistä

Suosittelemme, että suoritat muutaman toimenpiteen ennen Apple ID:n poistamisen pyytämistä.

• Varmuuskopioi iCloudiin tallentamasi tiedot – mukaan lukien iCloudiin tietoja tallentavien Applen tai muun valmistajan appien sisällöt – paikkaan, jonka käyttöön ei tarvita Apple ID:täsi.
  • Lataa DRM-suojaamattomat ostot, iTunes Match -raidat (joista sinulla ei ole kopioita) ja muu musiikki- ja mediasisältö.
  • Tarkista voimassa olevat tilaukset. Kun tilisi poistetaan, tilaukset perutaan niiden laskutuskauden lopussa.
  • Säilytä kopiot kaikista Appleen liittyvistä tiedoista, joita tarvitset tällä hetkellä tai tulevaisuudessa.
  • Varmista, että kirjaudut ulos kaikista laitteistasi välttyäksesi ongelmilta, jotka liittyvät Apple ID -tiliäsi tai iCloudia käyttäviin appeihin. Kun tilisi on poistettu, et voi kirjautua ulos iCloudista tai poistaa Etsi iPhoneni -toiminnon aktivointilukitusta laitteissasi. Jos unohdat kirjautua ulos, et välttämättä pysty käyttämään laitettasi, kun tilisi on poistettu.

Apple ID:n poistaminen pysyvästi

Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi Macissa, Windows-tietokoneessa, iPhonessa tai iPadissa. Vieritä sitten alas Tietosuoja-kohtaan asti ja valitse Tietosuojan hallinta. Valitse seuraavan sivun Poista tilisi -kohdan alapuolelta aloitusvaihtoehto.

Kun pyydät tilin poistamista, saat ainutkertaisen aakkosnumeerisen pääsykoodin. Varmista, että säilytät sitä turvallisessa paikassa. Pyyntösi ollessa käsiteltävänä voit vielä jonkin aikaa ottaa yhteyttä Apple-tukeen ja antaa pääsykoodisi, jolloin voimme auttaa sinua perumaan pyynnön, jos haluat jatkaa Apple ID:n käyttöä.

Apple ID:n poistamisen pyytämisen jälkeen

Kun pyydät Apple ID -tilisi poistamista, varmistamme, että olet kyseisen tilin omistaja. Kun todentaminen on valmis, tilitiedot sekä Apple ID:hesi liittyvät tiedot poistetaan pysyvästi Applen palvelimilta. Tässä vaiheessa et voi enää kirjautua tilillesi tai käyttää Apple ID:hesi liittyviä tietoja, sisältöjä, palveluita tai ajanvarauksia.

Kun poistat Apple ID:si, Apple koittaa parhaansa mukaan poistaa kaikki tiliisi liittyvät henkilökohtaiset tiedot. Meidän täytyy kuitenkin säilyttää aiemmat maksutapahtumatiedot taloudellista raportointia varten, ja meidän täytyy ehkä säilyttää tiettyjä tietoja noudattaaksemme tuomioistuimen päätöstä tai muuta käynnissä olevaa oikeudellista menettelyä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä tapahtuu iCloud-sähköpostilleni ja -viesteilleni, kun Apple ID:ni poistetaan?

Kun Apple ID:si poistetaan, myös kaikki iCloud-sähköpostisi ja -viestisi poistetaan pysyvästi. Sinulle iCloudin kautta lähetettyjä viestejä (Mail- ja iMessage-viestit) ei toimiteta.

Mitä tapahtuu tililläni ostetuille musiikkisisällöille, elokuville, TV-ohjelmille, kirjoille ja apeille?

Kun poistat tilisi, et voi käyttää App Store-, iTunes Store- tai Apple Books -palveluja kyseisellä Apple ID:llä. Näihin palveluihin sisältyvät muun muassa

• ostettujen appien päivittäminen
  • aiemmin ostettujen kohteiden lataaminen
  • ostettujen DRM-suojattujen kohteiden synkronoiminen iOS-laitteisiin
  • ostettujen DRM-suojattujen kohteiden kopioiminen tietokoneesta toiseen
  • vuokrattujen kohteiden toistaminen
  • ostettujen DRM-suojattujen kohteiden toistamisen valtuuttaminen tietokoneissa
  • iTunes Matchin käyttäminen (jos tilattu)
  • iTunes Season Pass -lippujen käyttäminen.

Ilman digitaalisten oikeuksien hallintaa (eli DRM-suojausta) olevat sisällöt, kuten iTunes-musiikkiostot, toimivat edelleen normaalisti Apple ID:n poistamisen jälkeen. iCloud-musiikkikirjastoon tallennetut DRM-suojaamattomat sisällöt eivät kuitenkaan ole käytettävissä tai toistettavissa. Sinun kannattaa ladata kaikki DRM-suojaamattomat ostot, iTunes Match -raidat (joista sinulla ei ole kopioita) ja muu musiikki- ja mediasisältö ennen tilin poistamista.

Kaikki ostamasi DRM-suojatut sisällöt, kuten elokuvat, TV-ohjelmat ja apit, lakkaavat toimimasta tai päivittymästä sisältötyypistä riippuen.

Mitä tapahtuu App Store- tai iTunes Store -luottovaroilleni tilin poistamisen jälkeen?

Tililläsi olevia käyttämättömiä luottovaroja ei voi lunastaa tai hyvittää Apple ID:n poistamisen jälkeen. Voit joko käyttää saldon tai pyytää hyvitystä ottamalla yhteyttä Apple-tukeen ennen tilin poistamista. Sinun pitää myös yhtä lailla maksaa Applelle mahdolliset maksamattomat ostot ennen tilisi poistamista.

Mitä tilauksilleni tapahtuu?

Jos sinulla on palvelutilauksia, kuten Apple Music -tilaus, iCloud-tallennustilatilaus tai muun valmistajan palveluita, jotka olet tilannut Apple ID:lläsi tai jotka on liitetty siihen, ne perutaan niiden laskutuskauden lopussa tilin poistamisen jälkeen.

Tilasin Apple Musicin matkapuhelinoperaattorini kautta. Mitä tilaukselleni tapahtuu?

Jos tilasit Apple Musicin operaattorin kautta ja liitit tilisi poistettavaan Apple ID:hen, voit yhä suoratoistaa musiikkia, mutta menetät muiden Apple Music -ominaisuuksien, kuten iCloud-musiikkikirjaston, käyttöoikeuden.

Olen perheen järjestäjä. Miten tilini poistaminen vaikuttaa perheenjäseniini?

Kun poistat tilisi, perheryhmä lakkautetaan ja kaikki perheenjäsenet menettävät jaettujen tilausten ja sisältöjen käyttöoikeudet. DRM-suojatut musiikkisisällöt, elokuvat, TV-ohjelmat, kirjat ja apit, jotka on aiemmin ladattu muiden perheenjäsenten kokoelmista, eivät enää ole perheenjäsenten käytettävissä.

Jos olet järjestäjä sellaisessa Perhejako-ryhmässä, johon kuuluu lapsi, myös hänen tilinsä poistetaan. Vaihtoehtoisesti voit siirtää lapsen tilin toiseen perheeseen ennen Apple ID:si poistamisen pyytämistä.

Voinko poistaa lapseni tilin?

Jos olet perheesi järjestäjä, voit poistaa lapsesi Apple ID:n, kun pyydät tilisi poistamista. Lapsesi voi myös pyytää Apple ID:nsä poistamista, mutta sitä varten tarvitaan sinun hyväksyntäsi.

Saanko silti pitää ostokseni, jotka tein osoitteessa apple.com/fi?

Kyllä. Voimassa olevat verkkotilaukset käsitellään normaalisti tilin poistamisen jälkeen.

Jatkuvatko keskeneräiset tuotekorjaukseni tilin poistamisen jälkeen?

Kyllä. Apple ID:n poistaminen ei peruuta keskeneräisiä korjauksia.

Apple-tuki auttaa minua parhaillaan eräässä asiassa. Saanko edelleen apua tilini poistamisen jälkeen?

Apple-tuki auttaa sinua myös tilin poistamisen jälkeen. Avoimet tapaukset kuitenkin perutaan, emmekä voi auttaa sinua poistettuun tiliisi liittyvissä kysymyksissä.

Voinko silti käyttää AppleCare-sopimustani laitteeni huoltamiseksi?

Kyllä. Jos laitteesi on vakuutettu AppleCare-sopimuksella, voit yhä käyttää sitä huollon järjestämiseksi tilin poistamisen jälkeen.

Ovatko Apple Storeen tekemäni ajanvaraukset yhä voimassa tilin poistamisen jälkeen?

Eivät. Apple Storeen sopimasi tapaamiset ja varaukset perutaan tilin poistamisen yhteydessä.

Olen rekisteröitynyt iPhonen vaihto-ohjelmaan. Täytyykö minun edelleen suorittaa maksuja Apple ID:n poistamisen jälkeen?

Kyllä. Jos olet rekisteröitynyt iPhonen vaihto-ohjelmaan, sinun pitää jatkaa laitemaksujen suorittamista. Et kuitenkaan ehkä pysty enää tekemään uusia vaihtopyyntöjä verkossa ilman ohjelmaan liitettyä Apple ID:täsi.

Mitä tapahtuu Apple Cash -tililleni, kun Apple ID:ni poistetaan?

Kun tilisi poistetaan, menetät Apple Cash -tilisi käyttöoikeuden. Et voi poistaa Apple ID:täsi, jos Apple Cash -tililläsi on saldoa. Jos tililläsi on saldoa, voit joko käyttää sen ennen tilin poistamista, siirtää sen toiselle käyttäjälle tai pankkitilille tai pyytää jäljellä olevasta saldosta shekin ottamalla yhteyttä Apple-tukeen.

Jos et ole vielä varmentanut henkilöllisyyttäsi Apple Cash -tilin myöntäneen pankin kanssa, heillä ei ole tarvittavia tietoja kiistojen aloittamiseksi puolestasi. He eivät myöskään voi myöntää tiliotetta tai kauppiasluottojen käyttöoikeutta tilin poistamisen jälkeen.

Mitä tapahtuu Apple Pay -matkakorteilleni, kun Apple ID:ni poistetaan?

Kun Apple ID:si poistetaan, menetät Apple Payssa käyttöön ottamiesi matkakorttien käyttöoikeuden. Voit käyttää saldon ennen poistamista tai voit pyytää hyvitystä jäljellä olevasta saldosta ottamalla yhteyttä matkapalveluiden tarjoajaan. Apple ei voi korvata matkakortin saldoa tai hyvitettävää palvelumaksua.

Voiko Apple edelleen ottaa minuun yhteyttä tilini poistamisen jälkeen?

Kun poistat Apple ID:si, siihen liitetty sähköpostiosoite ja muut yhteystiedot poistetaan kaikilta Applen postituslistoilta muutaman päivän kuluessa. Tilisi poistaminen rajoittaa Applen mahdollisuuksia ottaa sinuun yhteyttä koskien tuotteita, takuita, vaateita, kiistoja tai muita mahdollisia juridisia toimia, joiden alaisuudessa saattaisit olla oikeutettu saamaan korvauksia Applelta. Joissain tapauksissa, esimerkiksi jos olet lähettänyt meille sähköpostia parhaillaan käsittelyssä olevasta asiasta, saatamme pystyä ottamaan sinuun yhteyttä tavalla, jota ei ole liitetty tiliisi.

Jos pyydät Applella työpaikkahakemukseen tai rekrytointiin käytetyn Apple ID:n poistamista, myös työnhakijaprofiilisi, siihen liittyvät tiedot ja tulevat haastattelut tai tapaamiset poistetaan.

Miten voin jättäytyä pois suoramarkkinoinnin piiristä?

Sinut poistetaan automaattisesti kaikilta Applen postituslistoilta Apple ID:n poistamisen jälkeen.

Mitä tapahtuu, jos muutan mieleni tilini poistopyynnön jälkeen?

Kun pyyntösi on käsittelyssä, voit ottaa yhteyttä Apple-tukeen ja antaa saamasi ainutkertaisen aakkosnumeerisen pääsykoodin, jolloin voimme perua pyyntösi. Kun tilisi on poistettu, Apple ei voi perua pyyntöä, avata tiliä uudelleen tai palauttaa tietoja.

Voinko ottaa yhteyttä Appleen saadakseni tietoja siitä, miten tietojani hallinnoidaan?

Kyllä. Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat antaa palautetta tietosuojakäytännöstämme tai muista aiheista, ota meihin yhteyttä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.