Apple ID -tilin poistaminen

Osana tietojesi ja tietosuojasi omaa hallintaa Apple antaa sinulle mahdollisuuden poistaa Apple ID -tilisi pysyvästi milloin tahansa ja mistä tahansa syystä.

Tästä artikkelista saat tietoja Apple ID -tilin poistamisesta ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Varmista, että luet koko sivun, niin ymmärrät Apple ID:n poistamiseen liittyvät seikat.

Tietoja Apple ID:n poistamisesta

Kun Apple ID -tilisi poistetaan, tilisi tiedot sekä Apple ID:hen liittyvät tiedot poistetaan pysyvästi Applen palvelimilta. Et voi kirjautua tilillesi ja menetät Apple ID:hesi liittyvien tietojen, sisältöjen ja palvelujen käyttöoikeuden.

iCloudiin tallentamasi kuvat, videot, dokumentit ja muu sisältö poistetaan pysyvästi, et saa tilillesi iMessagen, FaceTimen tai iCloud Mailin kautta lähetettyjä viestejä tai soitettuja puheluita etkä voi kirjautua palveluihin, kuten iCloud, App Store, iTunes Store, Apple Books, Apple Pay, iMessage, FaceTime ja Etsi iPhoneni, tai käyttää niitä. Lisäksi Apple Store -ajanvaraukset ja AppleCare-tukipyynnöt perutaan.

Apple ID:si poistaminen on pysyvä toimenpide. Kun tilisi on poistettu, Apple ei voi avata tai aktivoida tiliäsi uudelleen tai palauttaa tietojasi. Jos et halua käyttää tiliäsi tällä hetkellä, mutta harkitset sen käytön jatkamista tulevaisuudessa, suosittelemme tilin tilapäistä poistamista käytöstä (jos saatavilla) sen pysyvän poistamisen sijaan. Anonymisointipyyntö käsitellään poistopyyntönä, ja sitä koskevat samat menettelytavat.

Ennen Apple ID:n poistamisen pyytämistä

Suosittelemme, että suoritat muutaman toimenpiteen ennen Apple ID:n poistamisen pyytämistä.

Apple ID:n poistaminen pysyvästi

Kirjaudu Apple ID:llesi osoitteessa privacy.apple.com Macilla, Windows-tietokoneella, iPhonella tai iPadilla ja valitse Request to delete your account (Pyydä tilin poistamista).

Kun pyydät tilin poistamista, saat ainutkertaisen aakkosnumeerisen pääsykoodin. Varmista, että säilytät sitä turvallisessa paikassa. Pyyntösi ollessa käsiteltävänä voit vielä jonkin aikaa ottaa yhteyden Apple-tukeen ja antaa pääsykoodisi, ja voimme auttaa sinua perumaan pyynnön, jos haluat jatkaa Apple ID:n käyttöä.

Apple ID:n poistamisen pyytämisen jälkeen

Kun pyydät Apple ID -tilisi poistamista, varmistamme, että olet kyseisen tilin omistaja. Kun todentaminen on valmis, tilitiedot sekä Apple ID:hesi liittyvät tiedot poistetaan pysyvästi Applen palvelimilta. Tässä vaiheessa et voi enää kirjautua tilillesi tai käyttää Apple ID:hesi liittyviä tietoja, sisältöjä, palveluita tai ajanvarauksia.

Kun poistat Apple ID:si, Apple koittaa parhaansa mukaan poistaa kaikki tiliisi liittyvät henkilökohtaiset tiedot. Meidän täytyy kuitenkin säilyttää aiemmat maksutapahtumatiedot taloudellista raportointia varten, ja meidän täytyy ehkä säilyttää tiettyjä tietoja noudattaaksemme tuomioistuimen päätöstä tai muuta käynnissä olevaa oikeudellista menettelyä. Säilytämme tiedon poistetusta tilistä noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteita ja niin kauan kuin se on tilien turvallisuuteen liittyvien oikeutettujen etujen kannalta tarpeen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä tapahtuu, jos muutan mieleni tilini poistopyynnön jälkeen?

Kun pyyntösi on käsittelyssä, voit ottaa yhteyden Apple-tukeen ja antaa saamasi yksilöllisen kirjaimista ja numeroista koostuvan pääsykoodin, ja voimme auttaa sinua perumaan pyyntösi. Kun tilisi on poistettu, Apple ei voi perua pyyntöä, avata tiliä uudelleen tai palauttaa tietoja.

Mitä tapahtuu iCloud-sähköpostilleni ja -viesteilleni, kun Apple ID:ni poistetaan?

Kun Apple ID:si poistetaan, myös kaikki iCloud-sähköpostisi ja -viestisi poistetaan pysyvästi. Sinulle iCloudin kautta lähetettyjä viestejä (Mail- ja iMessage-viestit) ei toimiteta.

Mitä tapahtuu tililläni ostetuille musiikkisisällöille, elokuville, TV-ohjelmille, kirjoille ja apeille?

Kun poistat tilisi, et voi käyttää App Store-, iTunes Store- tai Apple Books -palveluja kyseisellä Apple ID:llä. Näihin palveluihin sisältyvät muun muassa

• ostettujen appien päivittäminen
  • aiemmin ostettujen kohteiden lataaminen
  • ostettujen DRM-suojattujen kohteiden synkronoiminen iOS-laitteisiin
  • ostettujen DRM-suojattujen kohteiden kopioiminen tietokoneesta toiseen
  • vuokrattujen kohteiden toistaminen
  • ostettujen DRM-suojattujen kohteiden toistamisen valtuuttaminen tietokoneissa
  • iTunes Matchin käyttäminen (jos tilattu)
  • iTunes Season Pass -lippujen käyttäminen.

Ilman digitaalisten oikeuksien hallintaa (eli DRM-suojausta) olevat sisällöt, kuten iTunes-musiikkiostot, toimivat edelleen normaalisti Apple ID:n poistamisen jälkeen. iCloud-musiikkikirjastoon tallennetut DRM-suojaamattomat sisällöt eivät kuitenkaan ole käytettävissä tai toistettavissa. Sinun kannattaa ladata kaikki DRM-suojaamattomat ostot, iTunes Match -raidat (joista sinulla ei ole kopioita) ja muu musiikki- ja mediasisältö ennen tilin poistamista.

Kaikki ostamasi DRM-suojatut sisällöt, kuten elokuvat, TV-ohjelmat ja apit, lakkaavat toimimasta tai päivittymästä sisältötyypistä riippuen.

Mitä tapahtuu App Store- tai iTunes Store -luottovaroilleni tilin poistamisen jälkeen?

Tililläsi olevia käyttämättömiä luottovaroja ei voi lunastaa tai hyvittää Apple ID:n poistamisen jälkeen. Voit joko käyttää saldon tai pyytää hyvitystä ottamalla yhteyttä Apple-tukeen ennen tilin poistamista. Sinun pitää myös yhtä lailla maksaa Applelle mahdolliset maksamattomat ostot ennen tilisi poistamista.

Mitä tilauksilleni tapahtuu?

Jos sinulla on palvelutilauksia, kuten Apple Music -tilaus, iCloud-tallennustilatilaus, AppleCare+-tilaus tai muiden palveluntarjoajien palveluja, jotka olet tilannut Apple ID:lläsi tai jotka on liitetty siihen, tilaukset perutaan tilin poistamisen jälkeen niiden laskutuskauden päättyessä.

Mitä Apple Pay Later ‑lainalleni tapahtuu?

Ennen kuin voit poistaa Apple ID:n, kaikki jäljellä olevat Apple Pay Later ‑lainan maksuerät on maksettava.

Olen tilannut Apple Music -palvelun matkapuhelinoperaattorini kautta. Mitä tilaukselleni tapahtuu?

Jos olet tilannut Apple Musicin matkapuhelinoperaattorin kautta ja tilaus on liitetty poistettavaan Apple ID:hen, voit yhä kuunnella musiikkia suoratoistopalvelusta, mutta menetät pääsyn muihin Apple Musicin toimintoihin, kuten iCloud-musiikkikirjastoon.

Olen perheen järjestäjä. Miten tilini poistaminen vaikuttaa perheenjäseniini?

Kun poistat tilisi, perheryhmä lakkautetaan ja kaikki perheenjäsenet menettävät jaettujen tilausten ja sisältöjen käyttöoikeudet. DRM-suojatut musiikkisisällöt, elokuvat, TV-ohjelmat, kirjat ja apit, jotka on aiemmin ladattu muiden perheenjäsenten kokoelmista, eivät enää ole perheenjäsenten käytettävissä.

Jos olet järjestäjä sellaisessa Perhejako-ryhmässä, johon kuuluu lapsi, myös hänen tilinsä poistetaan. Vaihtoehtoisesti voit siirtää lapsen tilin toiseen perheeseen ennen Apple ID:si poistamisen pyytämistä.

Voinko poistaa lapseni tilin?

Jos olet perheesi järjestäjä, voit poistaa lapsesi Apple ID:n, kun pyydät tilisi poistamista. Lapsesi voi myös pyytää Apple ID:nsä poistamista, mutta sitä varten tarvitaan sinun hyväksyntäsi.

Hyväksymispyyntö lähetetään sähköpostitse perheen järjestäjän tilin ensisijaiseen Apple ID -sähköpostiosoitteeseen. Jos hyväksyt pyynnön tästä sähköpostiviestistä, lapsen tili poistetaan.

Saanko silti pitää ostokseni, jotka tein osoitteessa apple.com/fi?

Kyllä. Voimassa olevat verkkotilaukset käsitellään normaalisti tilin poistamisen jälkeen.

Jatkuvatko keskeneräiset tuotekorjaukseni tilin poistamisen jälkeen?

Kyllä. Apple ID:n poistaminen ei peruuta keskeneräisiä korjauksia.

Apple-tuki auttaa minua parhaillaan eräässä asiassa. Saanko edelleen apua tilini poistamisen jälkeen?

Apple-tuki auttaa sinua myös tilin poistamisen jälkeen. Avoimet tapaukset kuitenkin perutaan, emmekä voi auttaa sinua poistettuun tiliisi liittyvissä kysymyksissä.

Saanko laitteelleni edelleen huoltopalveluja AppleCare+-sopimuksellani?

Jos laitteesi kuuluu kokonaan maksetun AppleCare+-sopimuksen piiriin, voit käyttää sopimukseen kuuluvaa palvelua myös tilisi poistamisen jälkeen, ellet peru sopimusta ja pyydä hyvitystä tai siirrä sopimusta toiselle käyttäjälle.

Jos laitteesi kuuluu AppleCare+-tilauksen piiriin, tilaus perutaan laskutusjakson päätyttyä, kun olet poistanut Apple ID:si. Saat huoltopalveluja laitteellesi, kunnes tilaus on peruttu.

Ovatko Apple Storeen tekemäni ajanvaraukset yhä voimassa tilin poistamisen jälkeen?

Ei. Apple Storeen sopimasi tapaamiset ja varaukset perutaan tilin poistamisen yhteydessä.

Olen rekisteröitynyt iPhonen vaihto-ohjelmaan. Täytyykö minun edelleen suorittaa maksuja Apple ID:n poistamisen jälkeen?

Kyllä. Jos olet rekisteröitynyt iPhonen vaihto-ohjelmaan, sinun pitää jatkaa laitemaksujen suorittamista. Et kuitenkaan ehkä pysty enää tekemään uusia vaihtopyyntöjä verkossa ilman ohjelmaan liitettyä Apple ID:täsi.

Mitä Apple Card -tililleni tapahtuu, jos Apple ID:ni poistetaan?

Jos Apple ID:si poistetaan, menetät Apple Card -tilisi käyttöoikeuden. Tällöin Apple Card -tilit suljetaan myös jaetun perheen Apple Card -tilin kaikilta muilta yhteisomistajilta ja osallistujilta. Tulevat tiliotteet ja viestit lähetetään Goldman Sachsin tiedoissa olevaan postiosoitteeseen. Jos sinulla on maksamatonta saldoa, sinun on edelleen maksettava vähintään kuukausittainen vähimmäissumma, kunnes tilin saldo on maksettu. Jos haluat hallita Apple Card -tiliäsi ja suorittaa maksuja, ota yhteyttä Goldman Sachsiin, joka on Apple Cardin myöntänyt pankki.

Mitä tapahtuu Apple Cash -tililleni, kun Apple ID:ni poistetaan?

Kun Apple ID:si poistetaan, menetät Apple Cash -tilisi käyttöoikeuden. Ennen poistoa Apple Cash -saldosi on käytettävä tai siirrettävä toiselle käyttäjälle tai pankkitilille. Jos olet Apple Cash -perheen järjestäjä, kaikkien palvelua käyttävien perheenjäsenten on myös käytettävä tai siirrettävä saldonsa. Voit myös ottaa yhteyttä Apple-tukeen ja pyytää šekin jäljellä olevista varoista.

Ennen kuin poistat tilisi, vahvista henkilöllisyytesi Apple Cash -tilistä vastaavalla pankilla.* Tällä varmistetaan, että pankilla on riittävästi tietoja, jotta se pystyy aloittamaan riidanratkaisuprosessin puolestasi, tekemään tiliotteen tilin poistamisen jälkeen tai myöntämään oikeudet tilin poistamisen jälkeen vastaanotettujen kauppiaiden hyvitysten käyttöön.

Mitä tapahtuu Apple Pay -matkakorteilleni, kun Apple ID:ni poistetaan?

Kun Apple ID:si poistetaan, menetät Apple Payssa käyttöön ottamiesi matkakorttien käyttöoikeuden. Voit käyttää saldon ennen poistamista tai voit pyytää hyvitystä jäljellä olevasta saldosta ottamalla yhteyttä matkapalveluiden tarjoajaan. Apple ei voi korvata matkakortin saldoa tai hyvitettävää huoltomaksua.

Jaan appeja ja muuta sisältöä Applen alustoilla. Mitä tapahtuu kauppani sisällölle, kun Apple ID:ni poistetaan?

Kun tilisi poistetaan, et enää voi käyttää kauppasi sisältöä App Store Connectin ja iTunes Connectin kautta. Jos tilisi on laillinen ”tilin haltija”, et voi hyväksyä etkä uusia sopimuksia, ja sisältösi saattaa lakata olemasta voimassa ja se saatetaan poistaa kaupasta, ellet määritä sisällöllesi uutta laillista käyttäjää ennen poistopyyntöä. Lue lisää kehittäjätilin hallinnasta

Voiko Apple edelleen ottaa minuun yhteyttä tilini poistamisen jälkeen?

Kun poistat Apple ID:si, siihen liitetty sähköpostiosoite ja muut yhteystiedot poistetaan kaikilta Applen postituslistoilta muutaman päivän kuluessa. Tilisi poistaminen rajoittaa Applen mahdollisuuksia ottaa sinuun yhteyttä koskien tuotteita, takuita, vaateita, kiistoja tai muita mahdollisia juridisia toimia, joiden alaisuudessa saattaisit olla oikeutettu saamaan korvauksia Applelta. Joissain tapauksissa, esimerkiksi jos olet lähettänyt meille sähköpostia parhaillaan käsittelyssä olevasta asiasta, saatamme pystyä ottamaan sinuun yhteyttä tavalla, jota ei ole liitetty tiliisi.

Jos pyydät Applella työpaikkahakemukseen tai rekrytointiin käytetyn Apple ID:n poistamista, myös työnhakijaprofiilisi, siihen liittyvät tiedot ja tulevat haastattelut tai tapaamiset poistetaan.

Mitä lähettämilleni ilmoituksille ja valituksille tapahtuu, jos poistan tilini?

Jos poistat Apple ID:si, käyttäjätiliin kuuluvia tietoja, mukaan lukien yhteystietosi, säilytetään vain siinä laajuudessa, mitä tarvitaan reportaproblem.apple.com- tai contentreports.apple.com-sivustoissa tekemiesi ilmoitusten tai valitusten käsittelyä varten. Tietoja säilytetään vähintään kuuden kuukauden ajan ilmoitusten käsittelyn päättymisen jälkeen ja niin kauan, kuin on tarpeen käsittelyn tulokseen liittyvien mahdollisten valitusten lähettämisen ja käsittelyn mahdollistamiseksi. Jos olet poistanut tilisi, et voi enää lähettää uusia ilmoituksia poistetulla tilillä.

Voinko käyttää poistetun Apple ID:ni ensisijaista sähköpostiosoitetta uuden Apple ID:n luomiseen tai käyttää sitä jonkin muun nykyisen Apple ID -tilini kanssa?

Et voi. Kun Apple ID:si on poistettu, et voi käyttää sen kanssa käyttämääsi sähköpostiosoitetta uuden Apple ID:n luomiseen. Et voi myöskään käyttää kyseistä sähköpostiosoitetta minkään muun nykyisen Apple ID:si kanssa paitsi palautussähköpostiosoitteena. Jos ensisijainen Apple ID -sähköpostiosoitteesi on muokatussa sähköpostidomainissa, sitä ei voi koskaan käyttää uudelleen Apple ID:n luomiseen Apple ID:si poistamisen jälkeen, vaikka domainin omistajuus vaihtuisi.

Miten voin jättäytyä pois suoramarkkinoinnin piiristä?

Sinut poistetaan automaattisesti kaikilta Applen postituslistoilta Apple ID:n poistamisen jälkeen.

Voinko ottaa yhteyttä Appleen saadakseni tietoja siitä, miten tietojani hallitaan?

Kyllä. Jos sinulla on kysyttävää tai jos haluat antaa palautetta tietosuojakäytännöstämme tai muista aiheista, ota yhteys Appleen.

* Rahan lähettäminen ja vastaanottaminen Apple Paylla ja Apple Cash -kortilla ovat Green Dot Bankin (FDIC:n jäsen) tarjoamia palveluja. Lue lisää käyttöehdoista

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.