Lapsen siirtäminen toiseen ryhmään Perhejaon avulla

Alle 13-vuotiaiden lasten on kuuluttava vanhemman tai huoltajan hallitsemaan perheryhmään. Jotta voit poistaa lapsen ryhmästä, sinun tai toisen huoltajan on kutsuttava hänet omaan ryhmäänsä. Vaihtoehtoisesti perheen järjestäjä voi poistaa lapsen tilin.

Lapsen kutsuminen toiseen perheeseen

Pyynnön hyväksyminen

Lapsen tilin poistaminen

Lapsen kutsuminen toiseen perheeseen

Jotta voit siirtää lapsen toiseen perheryhmään, sinun tai toisen huoltajan on lähetettävä hänelle kutsu. Kun olet lähettänyt kutsun, lapsen nykyisen perheen järjestäjän on hyväksyttävä pyyntö iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Macissa. Tämän jälkeen lapsi siirtyy nykyisestä perheryhmästä toiseen perheryhmään.

Lapsen kutsuminen iPhonesta, iPadista tai iPod touchista

Lue alla olevista ohjeista, miten voit kutsua lapsen henkilökohtaisesti.

iOS 16 tai uudempi

1. Valitse Asetukset.

2. Napauta Perhe.

3. NapautaAdd Member buttonNo alt supplied for Image.

No alt supplied for Image
  4. Napauta Kutsu muita.

5. Napauta Kutsu henkilökohtaisesti.

6. Pyydä lasta antamaan Apple ID:nsä ja salasanansa. Lue, mitä tehdä, jos lapsi unohtaa salasanansa.

7. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

8. Kun lapsen perheen järjestäjä on hyväksynyt pyynnön, anna vanhemman suostumus ja vahvista olevasi aikuinen näytön ohjeiden mukaisesti.

Voit tarkistaa pyynnön tilan valitsemalla Asetukset, napauttamalla Perhe ja napauttamalla sitten lapsen nimeä.

iOS 15 tai aiempi

1. Siirry Asetukset-kohtaan.

2. Napauta nimeäsi ja napauta sitten Perhejako.

3. Napauta Lisää jäsen.

4. Napauta Kutsu ihmisiä.

5. Napauta Kutsu henkilökohtaisesti.

6. Pyydä lasta antamaan Apple ID:nsä ja salasanansa. Lue, mitä tehdä, jos lapsi unohtaa salasanansa.

7. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

8. Kun lapsen perheen järjestäjä on hyväksynyt pyynnön, anna vanhemman suostumus ja vahvista olevasi aikuinen näytön ohjeiden mukaisesti.

Voit tarkistaa pyynnön tilan siirtymällä Asetukset-kohtaan, napauttamalla nimeäsi, napauttamalla Perhejako ja napauttamalla sitten lapsen nimeä.

Lapsen kutsuminen Macista

Lue alla olevista ohjeista, miten voit kutsua lapsen henkilökohtaisesti.

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe. Valitse macOS Montereyssa tai sitä vanhemmassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa Perhejako.

2. Klikkaa Lisää jäsen ‑painiketta. Klikkaa macOS Montereyssa tai sitä vanhemmassa Lisää-painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

3. Klikkaa Kutsu henkilöitä.

No alt supplied for Image
  4. Klikkaa Kutsu henkilökohtaisesti ja klikkaa sitten Jatka.

5. Pyydä lasta antamaan Apple ID:nsä ja salasanansa. Lue, mitä tehdä, jos lapsi unohtaa salasanansa.

6. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

7. Kun lapsen perheen järjestäjä on hyväksynyt pyynnön, anna vanhemman suostumus ja vahvista olevasi aikuinen näytön ohjeiden mukaisesti.

Voit tarkistaa pyynnön tilan avaamalla Järjestelmäasetukset, klikkaamalla Perhe ja klikkaamalla sitten lapsen nimeä. Valitse macOS Montereyssa tai sitä vanhemmassa Järjestelmäasetukset, klikkaa Perhejako ja klikkaa sitten lapsen nimeä.

Pyynnön hyväksyminen

Jos olet lapsen perheen järjestäjä, saat ilmoituksen, kun toisen perheryhmän järjestäjä kutsuu lapsen liittymään perheeseensä. Voit hyväksyä pyynnön ilmoituksesta tai toimia seuraavasti. Kun olet hyväksynyt pyynnön, lapsi siirretään perheryhmästäsi toiseen perheryhmään.

Lue, mitä tapahtuu, kun perheenjäsen poistuu ryhmästä

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Jos lapsi käyttää perheen Apple Cardia tai perheen Apple Cashia, sulje lapsen Apple Cash ‑tili ja poista lapsi jaetusta Apple Card ‑tilistä.

2. Jos olet ottanut lapselle käyttöön Apple Watchin, poista laite iPhonen tai iPadin Watch-apilla. Uusi vanhempi tai huoltaja voi ottaa kellon myöhemmin käyttöön omassa perheryhmässään.

3. Jotta voit hyväksyä kutsun, valitse Asetukset.

4. Etsi nimesi alapuolelta ilmoitus, jossa lukee ”Perhesiirtopyyntö”.

5. Napauta ilmoitusta ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Mac

1. Jos lapsi käyttää perheen Apple Cardia tai perheen Apple Cashia, sulje lapsen Apple Cash ‑tili ja poista lapsi jaetusta Apple Card ‑tilistä.

2. Jos olet ottanut lapselle käyttöön Apple Watchin, poista laite iPhonen tai iPadin Watch-apilla. Uusi vanhempi tai huoltaja voi ottaa kellon myöhemmin käyttöön omassa perheryhmässään.

3. Hyväksy kutsu kohdassa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

4. Etsi nimesi alapuolelta ilmoitus, jossa sanotaan, että lapsi on kutsuttu Perhejakoon.

5. Valitse Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita.

Lapsen tilin poistaminen

Alle 13-vuotiaita* lapsia ei voi poistaa perheryhmästä. Sen sijasta voit tai toinen huoltaja voi poistaa lapsen tilin ja luoda hänelle tarvittaessa uuden tilin.

Lue lisätietoja lapsen Apple ID:n poistamisesta

Luo Apple ID lapselle

* Ikä vaihtelee maa- ja aluekohtaisesti.