Tietoja iPhonen ja iPod touchin Sää-apista ja -kuvakkeista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkistaa iPhonen Sää-apilla olinpaikkasi ja muiden kaupunkien säätiedot.

Sää-apilla sään voi tarkistaa kaupungin nimen, postinumeron tai lentokenttäkoodin perusteella. Voit myös luoda luettelon seurattavista kaupungeista ja järjestää luettelon haluamallasi tavalla.

iPhone, jossa näkyy seuraavan tunnin sademäärä

Sääolosuhteiden katsominen Sää-apissa

Näet sääolosuhteet tunneittain pyyhkäisemällä vasemmalta oikealle tunnin sääennusteessa. Voit myös vierittää alaspäin, niin näet viikon yleiskatsauksen, sateen todennäköisyyden ja ilmanlaadun. Näytön ylälaidassa saatat nähdä seuraavan tunnin sademäärän, säävaroitukset ja ilmanlaadun olosuhteiden ja sijainnin mukaan. Ilmanlaatu näkyy tunnin sääennusteen yläpuolella, kun kyseisen sijainnin ilmanlaatu saavuttaa tietyn tason.

Jos haluat tarkastella jonkin toisen kaupungin tietoja, pyyhkäise vasemmalle tai tuo kaupunkiluettelosi näkyviin napauttamalla sijaintikuvake. Fahrenheit- ja Celsius-asteiden välillä voi vaihdella vierittämällä luettelon alaosaan ja napauttamalla Fahrenheit ja Celsius-kuvaketta.

Lue lisää Sää-apin tietolähteistä ja käytettävissä olevista ominaisuuksista.

iPhone, jossa näkyy, miten kaupunki poistetaan

Kaupunkien lisääminen, poistaminen ja järjestäminen uudelleen

Voit lisätä kaupungin sääluetteloon seuraavasti:

1. Napauta sijaintikuvaketta sijaintikuvake ja napauta sitten Spotlight-kuvaketta Spotlight-kuvake.
  2. Anna kaupungin nimi, postinumero tai lentokentän sijainti.
  3. Napauta kaupunkia ja napauta sitten Lisää.

Jos haluat poistaa kaupungin sääluettelosta, pyyhkäise vasemmalle kaupungin kohdalla ja napauta sitten Poista. Jos haluat järjestää luettelossa olevat kaupungit uudelleen, kosketa kaupunkia ja pidä sitä painettuna. Voit sitten siirtää sitä ylös- tai alaspäin luettelossa.

iPhone, jonka Koti-valikossa näkyy Sää-widget

Sääolosuhteiden katsominen Sää-widgetissä

iOS 14:ssä voit luoda Koti-valikkoon tai Tänään-näkymään Sää-widgetin, jonka kautta pääset nopeasti katsomaan olinpaikkasi säätietoja. Jos haluat vaihtaa Sää-widgetissä näkyvän sijainnin, pidä widgettiä painettuna, napauta Muokkaa widgettiä, napauta Sijainti ja valitse toinen sijainti.

Lue lisää widgettien luomisesta ja käyttämisestä iPhonessa.

Sääkuvakkeiden näyttäminen

Sääkuvakkeet ilmaisevat sääolosuhteet, kuten sateen ja tuulen. Seuraavassa on luettelo joistakin sääkuvakkeista ja niiden merkityksistä.

auringonnousu
Auringonnousu

auringonlasku
Auringonlasku

Selkeää
Selkeää

Puolipilvistä
Puolipilvistä

Hiekkamyrskyjä

Hiekkamyrskyjä

Usvaista
Usvaista

Savua
Savua

Sumuista
Sumuista

Tuulista
Tuulista

Pilvistä
Pilvistä

Ukkosmyrskyjä
Ukkosmyrskyjä

Sadekuuroja
Sadekuuroja

Rankkasadetta
Rankkasadetta

Tihkusadetta
Tihkusadetta

Räntäsadetta
Räntäsadetta

Pyörremyrskyjä
Pyörremyrskyjä

Lumisadetta
Lumisadetta

Kevyttä lumisadetta
Kevyttä lumisadetta

Sakeaa lumi-/räntäsadetta
Sakeaa lumi-/räntäsadetta

lumimyrskyjä
Lumimyrskyjä

Pakkasta
Pakkasta

Pilvistä yöllä
Pilvistä

Selkeää yöllä
Selkeää