Hengitys-ohjelman käyttäminen

Hengitys-apin avulla voit rentoutua ja keskittyä hengittämiseen.

Hengitys-ohjelman kuvake

Hengitys-apista saat ohjeita syviin hengityssarjoihin. Se myös muistuttaa sinua ottamaan päivittäin hieman aikaa hengitysharjoituksiin. Valitse, kauanko haluat käyttää hengitysharjoitukseen, ja anna sitten animaation sekä herkkien kosketusten auttaa keskittymisessä.

Hengitys-animaatio

Istunnon aloittaminen

1. Siirry aloitusnäyttöön painamalla Digital Crownia ja avaa sitten Hengitys-ohjelma.
  2. Määritä istunnon kesto kääntämällä Digital Crownia.
  3. Napauta Aloita, kun olet valmis. Muista pysyä aloillasi hengitysharjoituksen aikana.
  4. Vedä henkeä sisään, kun animaatio kasvaa. Kellosi napauttaa rannettasi. Hengitä ulos, kun animaatio pienenee. Napautus pysähtyy.
  5. Hengitä, kunnes istunto päättyy ja kello napauttaa kahdesti sekä antaa äänimerkin.* Lopetettuasi voit tarkastella sykettäsi.

Hengitys-ohjelman käytön aikana kello vaimentaa osan ilmoituksista, jotta voit keskittyä. Jos vastaat puheluun tai liikut liian paljon, istunto päättyy automaattisesti, jolloin et saa pisteitä.

* Jos kellosi ei anna äänimerkkiä, se on äänettömässä tilassa.

Hengitys-asetukset iPhonessa

Istunnon keston määrittäminen

Kun avaat Hengitys-sovelluksen uutta istuntoa varten, voit määrittää istunnon keston kääntämällä Digital Crownia.

Kun löydät mieleisen keston, voit määrittää sen oletusarvoksi iPhonella:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Hengitys ja sitten Käytä edellistä kestoa.

Voit myös muuttaa kunkin hengityksen pituutta:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Hengitys ja sitten Hengitysnopeus.
  3. Muuta napauttamalla hengitysten määrää minuutissa.

Muistutusten säätäminen tai poistaminen

Apple Watch muistuttaa hengittämisestä pitkin päivää. Voit säätää näitä muistutuksia tai poistaa ne käytöstä:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Hengitys > Hengitysmuistutukset.
  3. Valitse, miten usein saat muistutuksia.

Jos muistutus on asetettu samaan aikaan jonkin kalenterissa olevan tapahtuman, kuten kokouksen, kanssa, jos liikut tai harjoittelet tai jos aloitat itse oman istunnon, Apple Watch ajoittaa muistutuksen uudelleen. Saat muistutuksen hieman ennen tapahtuman päättymistä tai jos lopetat liikkumisen.

Mindfulness-minuutit iPhonessa

Hengitys-ohjelman käyttötiheyden tarkastelu

Voit seurata istuntojasi Terveys-ohjelman avulla:

1. Avaa Terveys-ohjelma iPhonessa.
  2. Napauta Terveystiedot-välilehteä.
  3. Napauta Rauhoittuminen ja sitten kuvaajaa nähdäksesi lisätietoja.

Voit myös jokaisen istunnon päätteeksi nähdä, kuinka monta kertaa olet sinä päivänä käyttänyt Hengitys-ohjelmaa. Hengitys-istunnot eivät näy Apple Watchin tai iPhonen Aktiivisuus-ohjelmassa.