Apple Watchin Ohjauskeskuksen käyttäminen

Voit tarkistaa akun tilan, liittää kuulokkeet, mykistää kellon ja suorittaa muita toimintoja pyyhkäisemällä ylöspäin.

Ohjauskeskuksen avaaminen

Pidä kellotaulun alaosaa painettuna. Odota, kunnes Ohjauskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten ylöspäin. Voit avata Ohjauskeskuksen mistä tahansa näytöstä.

Ohjauskeskuksen sulkeminen

Pyyhkäise alaspäin kellotaulun yläosasta tai paina Digital Crownia.

Akun tilan ja muiden asetusten tarkistaminen

Näet yhdellä silmäyksellä, mitkä asetukset ovat päällä tai pois päältä, ja voit vaihtaa niiden tilaa napauttamalla.

Mobiiliyhteys on käytössä.

Ota mobiilidatayhteys käyttöön tai poista se käytöstä, jos Apple Watchissasi on mobiilidatayhteys.

Lentotila on käytössä.

Laita lentotila päälle tai pois päältä.

Hiljainen tila on käytössä.

Laita hiljainen tila päälle tai pois päältä.

Älä häiritse -toiminto on käytössä.

Valitse Älä häiritse -toiminto tai Keskity-tilan vaihtoehto, kuten Nukkuminen, päälle tai pois päältä.

Apple Watch Series 1:n tai sitä vanhemman lukkopainike

Lukitse Apple Watch.1

Apple Watch Series 2:n tai sitä uudemman vesilukkopainike

Voit estää tahattomat napautukset käyttämällä Vesilukkoa.2

Etsi iPhone -painike

Toista ääni, jos et löydä iPhoneasi. Tai kosketa ja pidä painettuna, jotta se vilkuttaa valoaan.

Taskulamppu-painike

Laita taskulamppu päälle. Voit laittaa taskulampun pois päältä pyyhkäisemällä alaspäin.

Teatteritila on käytössä.

Ota Teatteritila käyttöön tai poista se käytöstä.3

Wi-Fi on otettu käyttöön ja yhdistetty.

Katkaise Wi-Fi-yhteys Apple Watch -malleissa, joissa on mobiilidata.

Bluetooth on otettu käyttöön ja yhdistetty.

Muodosta yhteys äänentoistolaitteeseen.

Radiopuhelin on otettu käyttöön.

Valitse, oletko tavoitettavissa Radiopuhelimessa.

Tarkista kuulokkeiden äänenvoimakkuus ja säädä kuulokkeiden äänenvoimakkuutta, jos kuuntelet ääntä Apple Watchista tai iPhonesta.

Ota Puhu ilmoitukset -toiminto käyttöön tai poista se käytöstä, jos Apple Watchiin on liitetty kuulokkeet.

Voit säätää tekstin kokoa apeissa, jotka tukevat Dynaamista tekstiä.

Yhteyden tarkistaminen

Ohjauskeskuksen yläreunasta näet, onko Apple Watch yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mobiiliverkkoon vai iPhoneen. Ota selvää, miten Apple Watch muodostaa yhteyden muihin verkkoihin ja iPhoneesi.

Älä häiritse -tilan tai Keskity-tilan käyttäminen

Älä häiritse -tila estää puheluiden ja ilmoitusten äänet ja valon syttymisen näyttöön. Herätykset ja sykeilmoitukset kuuluvat yhä. Kun Älä häiritse -tila on käytössä, näet näytön yläreunassa kuvakkeen Kuun kuvake. Kun otat Älä häiritse -tilan käyttöön, voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

• Päällä. Älä häiritse -toiminto pysyy päällä, kunnes laitat sen pois päältä.
  • Päällä tunnin ajan. Älä häiritse -toiminto laitetaan tunnin kuluttua automaattisesti pois päältä.
  • Päällä iltaan saakka. Älä häiritse -toiminto laitetaan automaattisesti pois päältä kello 19.00.
  • Päällä kunnes lähden. Älä häiritse -toiminto laitetaan automaattisesti pois päältä, kun lähdet näytössä olevasta sijainnista.
  • Päällä tapahtuman loppuun. Älä häiritse -toiminto laitetaan automaattisesti pois päältä, kun näytössä oleva tapahtuma on päättynyt.

Älä häiritse -painikkeessa näkyy myös Keskity-tilan vaihtoehtoja kuten Ajaminen, Nukkuminen ja mahdolliset muokatut keskittymisvaihtoehdot.

Painikkeita järjestetään uudelleen Ohjauskeskuksessa.

Ohjauskeskuksen uudelleenjärjestäminen

1. Avaa Ohjauskeskus pitämällä kellotaulun alaosaa painettuna ja pyyhkäisemällä sitten ylöspäin.
  2. Vieritä näytön alalaitaan.
  3. Napauta Muokkaa, niin painikkeet alkavat heilua.
  4. Pidä painiketta painettuna, kunnes se muuttuu valkoiseksi, ja vedä se sitten uuteen paikkaan.
  5. Kun olet valmis, napauta Valmis tai paina Digital Crownia.

1. Jos asetit pääsykoodin ja laitoit Ranteentunnistus-toiminnon pois päältä, tällä asetuksella voit lukita Apple Watchin manuaalisesti Ohjauskeskuksessa. Jos et asettanut pääsykoodia (tai asetit pääsykoodin, mutta laitoit Ranteentunnistus-toiminnon päälle), et näe tätä asetusta.

2. Käytettävissä vain Apple Watch Series 2:ssa ja sitä uudemmissa. Apple Watch Series 1 ja Apple Watch (1. sukupolvi) eivät sovellu uimiseen. Lue lisää Apple Watchin vedenpitävyydestä.

3. Tällä asetuksella voit ottaa Hiljainen tila -toiminnon käyttöön. Lisäksi näytön valo ei syty, ennen kuin napautat tai painat jotain painiketta. Voit myös herättää kellon näytön vaiheittain kääntämällä Digital Crownia.

4. Jos haluat lisätä tämän painikkeen Ohjauskeskukseen, vieritä alalaitaan ja napauta sitten Muokkaa. Napauta Kouluaika-painikkeen lisäyspainiketta  ja napauta sitten Valmis.