Apple Watchin Ohjauskeskuksen käyttäminen

Yhdellä ylöspäin pyyhkäisyllä voit tarkistaa akun ja asetukset. Voit sitten yhdistää kaiuttimeen, hiljentää kellon jne.

Ohjauskeskuksen avaaminen

Pidä kellotaulun alaosaa painettuna. Odota, kunnes Ohjauskeskus tulee näkyviin, ja pyyhkäise sitten ylöspäin. Voit avata Ohjauskeskuksen mistä tahansa näytöstä.

Ohjauskeskuksen sulkeminen

Pyyhkäise kellotaulun yläreunasta alaspäin. Voit myös painaa Digital Crownia.

Asetusten ja akun tarkistaminen

Näet yhdellä silmäyksellä, mitkä asetukset ovat päällä tai pois päältä, ja napauttamalla voit vaihtaa niiden tilaa.

Akku prosentteina -painike näyttää 100 %

Tarkista akun varaus tai ota Virransäästö käyttöön.

mobiiliyhteys-kuvake

Mobiiliyhteyden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä.1

oranssi Lentokonetila-painike

Lentokonetilan laittaminen päälle ja pois päältä.

Hiljainen tila -painike

Hiljaisen tilan laittaminen päälle ja pois päältä.

Kuu- tai Älä häiritse -painike

Älä häiritse -tilan laittaminen päälle ja pois päältä. Lue lisätietoja Älä häiritse -tilasta

Lukkopainike

Apple Watchin lukitseminen.4

Vesilukkopainike

Käytä Vesilukkoa estämään tahattomia napautuksia.2

iPhone-painike

Toista ääni, jos et löydä iPhoneasi. Tai kosketa ja pidä painettuna, jotta se vilkuttaa valoaan.

taskulamppu-kuvake

Kytke taskulamppu päälle. Sammuta taskulamppu pyyhkäisemällä alaspäin.

Teatterinaamiot-kuvake

Laita Teatteritila päälle tai pois päältä. Tällä asetuksella voit kytkeä Hiljainen tila -toiminnon käyttöön. Näytön valo ei syty, ennen kuin napautat tai painat jotain painiketta.3

Yhteyden tarkistaminen

Ohjauskeskuksen yläreunasta näet, onko Apple Watch yhdistetty Wi-Fi-verkkoon, mobiiliverkkoon vai iPhoneen. Ota selvää, miten Apple Watch muodostaa yhteyden muihin verkkoihin ja iPhoneesi.

Älä häiritse -tilan käyttäminen

Älä häiritse -tila estää puheluita ja ilmoituksia antamasta ääntä tai avaamasta näyttöä. Herätykset ja sykeilmoitukset kuuluvat yhä. Kun Älä häiritse -tila on käytössä, näet näytön yläreunassa kuvakkeen Kuun kuvake. Kun otat Älä häiritse -tilan käyttöön, voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

• Päällä. Älä häiritse -toiminto pysyy päällä, kunnes laitat sen pois päältä.
  • Päällä tunnin ajan. Älä häiritse -toiminto laitetaan tunnin kuluttua automaattisesti pois päältä.
  • Päällä iltaan saakka. Älä häiritse -toiminto laitetaan kello 19.00 automaattisesti pois päältä.
  • Päällä kunnes lähden. Älä häiritse -toiminto laitetaan automaattisesti pois päältä, kun lähdet näytössä olevasta sijainnista.
  • Päällä tapahtuman loppuun. Älä häiritse -toiminto laitetaan automaattisesti pois päältä, kun näytössä oleva tapahtuma on päättynyt.

Ohjauskeskuksen uudelleenjärjestäminen

1. Pidä kellotaulun alaosaa painettuna ja avaa sitten Ohjauskeskus pyyhkäisemällä ylöspäin.
  2. Vieritä näytön alalaitaan.
  3. Napauta Muokkaa, jos haluat painikkeiden heiluvan.
  4. Pidä painiketta painettuna, kunnes se muuttuu valkoiseksi, ja vedä se sitten uuteen paikkaan.
  5. Kun olet valmis, napauta Valmis tai paina Digital Crownia.

1. Käytettävissä Apple Watchin mobiiliversioissa.
  2. Käytettävissä vain Apple Watch Series 2:ssa tai uudemmissa. Apple Watch Series 1 ja Apple Watch (1. sukupolvi) eivät sovellu uimiseen. Lue lisää Apple Watchin vedenpitävyydestä
  3. Apple Watch Series 2:lla tai uudemmalla voit myös herättää kellon kääntämällä Digital Crownia.
  4. Jos asetit pääsykoodin ja laitoit Ranteentunnistus-toiminnon pois päältä, tällä asetuksella voit lukita Apple Watchin manuaalisesti Ohjauskeskuksessa. Jos et asettanut pääsykoodia (tai asetit pääsykoodin, mutta laitoit Ranteentunnistus-toiminnon päälle), et näe tätä asetusta.