Viestien lukeminen ja niihin vastaaminen Apple Watchilla

Tunnet kevyen napautuksen, kun Apple Watchiin on tullut uusi viesti. Voit lukea sen ja vastata siihen nostamalla rannettasi.

Viestin lukeminen

Avaa Viestit painamalla Digital Crownia, jolloin näet kaikki apit, ja napauta sitten Viestit-appi. Voit myös avata Viestit Dockista.

Jos saat ilmoituksen viestistä, voit lukea sen nostamalla rannettasi tai pyyhkäisemällä alaspäin kellotaulussa.

Viestiin vastaaminen

Voit vastata vierittämällä viestin loppuun ja valitsemalla kyseisen toiminnon. Uusimmissa watchOS- ja iOS-versioissa voi muun muassa lähettää valmiin vastauksen, käyttää Piirros-toimintoa ja tallentaa vastauksen.

Valmiit vastaukset, kuten ”Hei”, ”Mitä kuuluu” ja ”Nähdään pian”.

Voit käyttää valmiita vastauksia vierittämällä viestin loppuun ja napauttamalla vastausta. Voit myös luoda omat vastauksesi.

Usein käytetyt emojit, kuten sydän ja OK.

Voit lähettää emojin napauttamalla emoji-painike ja kääntämällä Digital Crownia, jolloin näet lisää toimintoja. Lähetä napauttamalla.

Käsinkirjoitetut viestit, kuten ”Kiitos”.

Voit lähettää käsinkirjoitetun viestin tai tarran napauttamalla emoji-kuvake, vierittämällä alaspäin ja napauttamalla Tarrat. Jos haluat käyttää toista viestiä tai tarraa, käytä iPhonen Viestit-appia.

”Kuulostaa hyvältä. Onko sinulla ideoita” -viesti.

Voit tallentaa viestin napauttamalla Mikrofoni-kuvake, sanomalla jotakin ja sitten napauttamalla Lähetä tai Valmis. Jos haluat lähettää viestin tekstinä äänen sijaan, muuta iPhonen Apple Watch ‑apin asetuksia.

piirretty o

Napauta Piirros-kuvake, niin voit kirjoittaa kirjaimia tai sanoja näytölle, minkä jälkeen Apple Watch muuntaa ne tekstiksi. Lisätietoja Piirros-toiminnosta

Vastaa-, Lähetä sijainti-, Lisätietoja- ja Valitse kieli -toiminnot.

Jos haluat näyttää sijaintisi kartalla, paina pitkään näyttöä, kun luet keskustelua, ja napauta sitten Lähetä sijainti.

Sydän-piirros

Voit vastata Digital Touchin avulla napauttamallaDigital Touch -painike, minkä jälkeen voit lähettää esimerkiksi luonnoksen, napautuksen tai sykkeesi.

Sydän-tapback

Käytä Tapback-ominaisuutta kaksoisnapauttamalla viestiä ja valitsemalla sitten Tapback, kuten yläpeukku tai sydän.

Uuden viestin lähettäminen

Voit pyytää Siriä luomaan viestin puolestasi. Voit esimerkiksi pyytää Siriä sanomaan seuraavan komennon: ”Kerro Johnnylle, että saavun paikalle 20 minuutin päästä.” Tämän jälkeen voit lähettää viestin laskemalla ranteesi. Voit myös toimia seuraavasti:

1. Avaa Koti-valikko painamalla Digital Crownia ja napauta sitten Viestit-appi.
  2. Paina näyttöä pitkään ja napauta sitten Uusi viesti.
  3. Napauta Lisää yhteystieto. Voit napauttaa yhteystietoa näyttöön avautuvassa luettelossa. Jos haluat nähdä lisää yhteystietoja, napauta Yhteystiedot-painike . Jos haluat hakea henkilöä tai sanella puhelinnumeron, napauta Mikrofoni-kuvake. Jos haluat antaa puhelinnumeron, napauta Näppäimistö-painike.
  4. Luo viestisi.

Uuden valmiin vastauksen luominen

Voit muokata vastausta seuraavasti:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Valitse Viestit > Oletusvastaukset.
  3. Napauta oletusvastausta, jota haluat muuttaa.

Voit poistaa oletusvastauksen tai vaihtaa järjestystä napauttamalla Muokkaa.

Oletusvastaukset, kuten ”Hei”, ”Mitä kuuluu” ja ”Nähdään pian”.

Keskustelun poistaminen

1. Pyyhkäise vasemmalle keskustelun päältä.
  2. Napauta Roskakori-kuvake.
    Viesti Jane Appleseediltä.
  3. Napauta Roskakori-kuvaketta uudelleen.