Viestien lukeminen ja niihin vastaaminen Apple Watchilla

Tunnet kevyen napautuksen, kun Apple Watchiin on tullut uusi viesti. Voit lukea sen ja vastata siihen nostamalla rannettasi.

Viestin lukeminen

Avaa Viestit painamalla Digital Crownia, jolloin näet kaikki apit, ja napauta sitten Viestit-kuvaketta. Voit myös avata Viestit Dockista.

Jos saat ilmoituksen viestistä, voit lukea sen nostamalla rannettasi tai pyyhkäisemällä alaspäin kellotaulussa.

Viestiin vastaaminen

Voit vastata vierittämällä viestin loppuun ja valitsemalla kyseisen toiminnon. Uusimmissa watchOS- ja iOS-versioissa voi muun muassa lähettää valmiin vastauksen, käyttää Piirros-toimintoa ja tallentaa vastauksen.

valmiit vastaukset

Voit käyttää valmiita vastauksia vierittämällä viestin loppuun ja napauttamalla vastausta. Voit myös luoda omat vastauksesi.

animoitu emoji aurinkolasit päässä

Voit lähettää emojin tai animoidun emojin napauttamalla emoji-kuvake, pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle ja valitsemalla sitten Digital Crownin, jolloin näet lisää toimintoja. Lähetä napauttamalla.

käsinkirjoitettu tervehdys

Voit lähettää käsinkirjoitetun viestin tai tarran napauttamalla emoji-kuvake, pyyhkäisemällä oikealle Äskeiset-kohtaan ja napauttamalla niistä haluamaasi. Jos haluat käyttää toista viestiä tai tarraa, käytä iPhonen Viestit-appia.

Apple Watchin saneluviestit

Voit tallentaa viestin napauttamalla mikrofoni-kuvake, puhumalla haluamasi ja sitten napauttamalla Lähetä tai Valmis. Jos haluat lähettää viestin tekstinä äänen sijaan, muuta iPhonen Apple Watch ‑apin asetuksia.

Piirrostervehdys

Napauta Piirros, niin voit kirjoittaa kirjaimia tai sanoja näytölle, minkä jälkeen Apple Watch muuntaa ne tekstiksi. Lisätietoja Piirros-toiminnosta

Lähetä sijainti -näyttö

Jos haluat näyttää sijaintisi kartalla, paina pitkään näyttöä, kun luet keskustelua, ja napauta sitten Lähetä sijainti.

Sydän-luonnos

Voit vastata Digital Touchin avulla napauttamalla Digital Touch -painike, minkä jälkeen voit lähettää esimerkiksi luonnoksen, napautuksen tai sykkeesi.

Watchin Tapback-toiminnot

Käytä Tapback-ominaisuutta kaksoisnapauttamalla viestiä ja valitsemalla sitten Tapback, kuten yläpeukku tai sydän.

Uuden viestin lähettäminen

Voit pyytää Siriä luomaan viestin puolestasi. Voit esimerkiksi sanoa seuraavan komennon: ”Hei Siri, kerro Johnnylle, että saavun paikalle 20 minuutin päästä.” Tämän jälkeen voit lähettää viestin laskemalla ranteesi. Voit myös toimia seuraavasti:

1. Avaa Koti-valikko painamalla Digital Crownia ja napauta sitten Viestit-appi.
  2. Paina näyttöä pitkään ja napauta sitten Uusi viesti.
  3. Napauta Lisää yhteystieto. Voit napauttaa yhteystietoa näyttöön avautuvassa luettelossa. Jos haluat nähdä lisää yhteystietoja, napauta lisää yhteystieto -kuvake . Jos haluat hakea henkilöä tai sanella puhelinnumeron, napauta mikrofonikuvake.
  4. Luo viestisi.

Uuden valmiin vastauksen luominen

Voit muokata vastausta seuraavasti:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Valitse Viestit > Oletusvastaukset.
  3. Napauta oletusvastausta, jota haluat muuttaa.

Voit poistaa oletusvastauksen tai vaihtaa järjestystä napauttamalla Muokkaa.

Oletusvastaukset-näyttö

Keskustelun poistaminen

Pyyhkäise keskustelua vasemmalle ja napauta sitten Roskiin.

Viestit-näyttö