Virhe 53 iPhonea tai iPadia päivitettäessä tai palautettaessa

Lue tietoja virheestä 53 ja ohjeita siihen, miten toimia, jos näet sen iTunesissa.

Tietoja virheestä 53

Kun yrität päivittää tai palauttaa iOS-laitteen Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa, saatat saada iTunesissa virheen 53. Virhe 53 ilmenee, kun laitteen suojaustesti epäonnistuu. Tämän testin tarkoituksena on tarkistaa ennen laitteen tehtaalta eteenpäin toimittamista, toimiiko Touch ID oikein, eikä sen ole tarkoitus vaikuttaa käyttäjiin.

Apple on julkaissut virheen 53 saaville käyttäjille iOS 9.3 -päivityksen, jonka avulla laite voidaan palauttaa Macin tai Windows-tietokoneen iTunesilla. Voit palauttaa laitteesi tämän artikkelin ohjeiden avulla. Jos olet mielestäsi maksanut korvaavasta laitteesta virheestä 53 johtuvan ongelman vuoksi, ota yhteyttä Apple-tukeen ja pyydä hyvitystä.

Toimintaohjeet

1. Lopeta iTunes, jos se on auki Macissa tai Windows-tietokoneessa.
  2. Jos iOS-laitteesi on liitetty tietokoneeseen, irrota se.
  3. Varmista, että laitteessasi on iTunesin uusin versio.
  4. Yhdistä iOS-laite tietokoneeseen USB-kaapelilla.
  5. Avaa iTunes ja valitse laitteesi.
  6. Kun iTunes kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Päivitä. iTunes yrittää asentaa iOS:n uudelleen ja palauttaa laitteesi tietoja poistamatta.1
  7. Jos et pääse Applen logonäytöstä eteenpäin, pakota iOS-laitteesi käynnistymään uudelleen2. Kun järjestelmä kysyy, haluatko palauttaa vai päivittää, valitse Palauta.
  8. Kun näet iOS-laitteen Hei-näytön, ota laite käyttöön näytön ohjeiden mukaisesti.
  9. Jos laitteen Touch ID ei toiminut ennen virheen 53 ilmenemistä, se ei toimi laitteen päivittämisen tai palauttamisen jälkeenkään. Ota yhteyttä Apple-tukeen ja kysy lisätietoja Touch ID:n huoltovaihtoehdoista.

Jos näet edelleen virheen 53, ota yhteyttä Apple-tukeen.

1. Jos palautus ei onnistu ja saat jonkin muun virhekoodin kuin 53, lue lisäohjeita.
  2. Voit pakottaa laitteen käynnistymään uudelleen painamalla nukkumis- ja Koti-painikkeita yhtä aikaa vähintään kymmenen sekunnin ajan, kunnes näet Applen logon uudelleen.