Jos jotkin Mac-ominaisuudet eivät toimi, kun Windows käynnistetään Boot Campissa

Kun päivität tai uudelleenasennat Windowsin Maciin, sinun pitää myös mahdollisesti uudelleenasentaa tai päivittää Boot Campin tarjoama Windows-tukiohjelmisto (ohjaimet).

Jos kohtaat seuraavia ongelmia, kun käynnistät Macin Microsoft Windowsin kautta, uudelleenasenna tai päivitä Windows-tukiohjelmisto tämän artikkelin ohjeiden avulla:

• Näyttöön tulee virheilmoitus, jonka mukaan Applen ohjelmistopäivitys on lakannut toimimasta.
  • Yksi tai useampi näyttötarkkuus puuttuu tai ei ole käytettävissä näytölle Windowsissa.
  • Sisäisen näytön kirkkautta ei voi säätää Windowsissa.
  • Applen hiiri, ohjauslevy tai näppäimistö ei toimi Windowsissa. (Huomaa, että Force Touch ei toimi Windowsissa.)
  • Macin sisäisistä kaiuttimista ei kuulu ääntä, kun Windows on käytössä.
  • Macin sisäistä mikrofonia tai kameraa ei tunnisteta, kun Windows on käytössä.

USB-muistitikun liittäminen ja alustaminen

Tarvitset vähintään 16 gigatavun USB 2 -muistitikun, jotta voit ladata ja asentaa uusimmat Boot Camp -ohjaimet Windowsille. (USB 3 -muistitikut eivät toimi asennettaessa Windowsia Boot Campilla.) Sen sisältö poistetaan, joten varmuuskopioi ennen jatkamista kaikki tiedot, jotka haluat säilyttää.

1. Käynnistä tietokone macOS:ään. Jos tietokone on nyt käynnistetty Windowsiin, klikkaa ilmaisinalueella olevaa Boot Camp -kuvaketta ja valitse tietokoneen käynnistäminen uudelleen macOS:ään.
  2. Liitä USB-muistitikku Maciin.
  3. Avaa Levytyökalu Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  4. Valitse USB-muistitikkusi Levytyökalu-ikkunan asemaluettelosta.
    Valitse aseman nimi sen alla olevan taltion nimen sijasta.
  5. Klikkaa Tyhjennä-painiketta tai -välilehteä.
  6. Valitse muodoksi MS-DOS (FAT).
  7. Jos näet Malli-valikon, valitse malliksi Master Boot Record.
  8. Alusta asema uudelleen klikkaamalla Tyhjennä ja poistu sitten Levytyökalusta.

Windows 8.1:n tai uudemman tukiohjelmiston lataaminen

1. Varmista, että Mac on yhteydessä internetiin.
  2. Avaa Boot Camp -apuri Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.
  3. Etsi Boot Camp -apurin ikkunasta valintaruutu, jolla ladataan Applen uusin Windows-tukiohjelmisto. Jos näet valintaruudun, varmista, että se on valittuna. Poista sitten kaikkien muiden valintaruutujen valinta ja valitse Jatka. Jos valintaruutu ei ole näkyvissä, valitse valikkoriviltä Toiminto > Lataa Windows-tukiohjelmisto.
  4. Varmista, että USB-muistitikkusi on valittu kohdeasemaksi. Klikkaa sitten Jatka ja anna tarvittaessa ylläpitäjän nimi sekä salasana. Tämän jälkeen Boot Camp -apuri lataa Windows-tukiohjelmiston kyseiseen asemaan:

Ongelmia?

• Jos apuri ei havaitse USB-muistitikkuasi, klikkaa Takaisin ja varmista, että muistitikku on liitetty suoraan Macin USB-porttiin eikä näyttöön, keskittimeen tai näppäimistöön. Irrota muistitikku ja liitä se takaisin. Klikkaa sitten Jatka.
  • Mikäli apuri ilmoittaa, että USB-muistitikkua ei voi käyttää, varmista että se on alustettu oikein. Varmista myös, että käytät USB 2- etkä USB 3 -muistitikkua.
  • Jos apuri ilmoittaa, ettei ohjelmistoa voi ladata verkko-ongelman takia, varmista että Mac on yhteydessä internetiin.
  • Jos apuri ilmoittaa, että Windows-tukiohjelmistoa ei voi tallentaa valitulle asemalle, varmista että USB-muistitikussa on tallennustilaa vähintään 16 Gt.

Tukiohjelmiston lataaminen Windows 7:ää varten

1. Lataa Windows-tukiohjelmiston asianmukainen versio, joka toimii Macin ja Windows-version kanssa.
  2. Avaa ladattu ZIP-tiedosto kaksoisklikkaamalla sitä.
  3. Vedä ZIP-tiedoston sisältö USB-muistitikulle ja asenna ohjaimet seuraavan osion ohjeiden mukaisesti.

Ladatun Windows-tukiohjelmiston asentaminen

Kun Windows-tukiohjelmisto on ladattu tai kopioitu USB-muistitikulle, poistu Boot Camp -apurista ja asenna ohjelmisto seuraavien ohjeiden avulla.

1. Varmista, että USB-muistitikku on liitetty Maciin.
  2. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, klikkaa Käynnistyslevy ja valitse sitten Windows-taltio levyluettelosta:
  3. Käynnistä Mac Windowsissa klikkaamalla Käynnistä uudelleen ja kirjaudu sitten tarvittaessa sisään.
  4. Avaa USB-muistitikun Boot Camp -kansio (tai uudemmissa versioissa WindowsSupport-kansio). Aloita asennus kaksoisklikkaamalla kohtaa Käyttöönotto (tai tiedostoa setup.exe). Kun järjestelmä kysyy, sallitko Boot Campin tehdä muutoksia, klikkaa Kyllä.
  5. Voit asentaa uudelleen tai päivittää Boot Campin asentaman Windows-tukiohjelmiston klikkaamalla Korjaa. Jos saat varoituksen, jonka mukaan asennettava ohjelmisto ei ole läpäissyt Windows Logo -testausta, klikkaa Jatka silti.
  6. Kun asennus on suoritettu, käynnistä Mac uudelleen klikkaamalla Kyllä.

Jos jokin Mac-ominaisuus ei toimi Windows-tukiohjelmiston päivityksen jälkeenkään, etsi lisätietoja ongelmasta Applen tukisivustolta tai Microsoftin tukisivustolta. Jotkin Mac-ominaisuudet eivät toimi Windowsissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.