Macin käynnistäminen uudelleen macOS:ään tai Windowsiin

Kun olet asentanut Microsoft Windowsin Intel-pohjaiseen Maciin, voit valita, käynnistyykö Mac macOS:ään vai Windowsiin.

Käynnistäminen macOS:ään Windowsista

1. Klikkaa Windowsin tehtäväpalkin oikealla puolella olevalla ilmaisinalueella sirkumfleksiasirkumfleksi, jolloin kätketyt kuvakkeet tulevat näkyviin.

2. Klikkaa Boot Camp -kuvakettaNo alt supplied for Image.

3. Valitse näkyviin tulevasta valikosta Käynnistä uudelleen macOS:ssä.

Voit myös noudattaa seuraavia ohjeita:

1. Laita Mac päälle tai käynnistä se uudelleen. Jos käytössäsi on Windows, voit käynnistää sen uudelleen valitsemalla aloitusvalikosta Virta. Kun Mac alkaa käynnistyä uudelleen, pidä näppäimistön optionäppäintä (tai alt-näppäintä) ⌥ painettuna. Vapauta näppäin, kun näet kaikki käytettävissä olevat käynnistystaltiot sisältävän ikkunan.

2. Valitse Macin käynnistystaltio (Macintosh HD) ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä tai klikkaa ylänuolta:

Startup Manager screen

Käynnistäminen Windowsiin macOS:stä

1. Käynnistä Mac uudelleen. Kun Mac alkaa käynnistyä uudelleen, pidä näppäimistön optionäppäintä (tai alt-näppäintä) ⌥ painettuna. Vapauta näppäin, kun näet kaikki käytettävissä olevat käynnistystaltiot sisältävän ikkunan (kuva yllä).

2. Valitse Boot Camp -taltio ja paina sitten rivinvaihtonäppäintä tai klikkaa ylänuolta.

Tai toimi seuraavasti macOS Ventura 13:ssa tai uudemmassa:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten sivupalkissa Yleiset.

2. Klikkaa oikealla Käynnistyslevy.

3. Valitse Boot Camp -taltio ja klikkaa Käynnistä uudelleen.

Tai toimi seuraavasti macOS:n aiemmissa versioissa:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Käynnistyslevy.

2. Klikkaa lukkoaNo alt supplied for Image ja anna sitten ylläpitäjän salasana.

3. Valitse Boot Camp -taltio ja klikkaa Käynnistä uudelleen.

Lisätietoja

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.