Kuntoileminen Apple Watchin avulla

Vastaanota päivityksiä edistymisestäsi kuntoilun aikana, niin tiedät, milloin saavutat tavoitteesi.

Sisäjuoksun aloittaminen avoimella tavoitteella.

Harjoittelun aloittaminen

1. Avaa Harjoittelu-appi.
  2. Etsi harjoittelu, joka vastaa parhaiten sitä, mitä olet tekemässä. Lue lisää harjoittelutyypeistä
  3. Aseta tavoite napauttamalla haluamasi harjoittelun vierestä Lisää-painiketta ...-kuvake. Voit ohittaa tavoitteen asettamisen napauttamalla harjoittelua.
  4. Odota kolmen sekunnin lähtölaskentaa. Voit ohittaa lähtölaskennan napauttamalla näyttöä.
  5. Kuntoile. Jos haluat lisätä toisenlaisen harjoittelun nykyistä sessiota lopettamatta, avaa Harjoittelu-appi, pyyhkäise oikealle ja napauta Uusi-painiketta pluskuvake

Myös Siri voi auttaa harjoittelun aloittamisessa. Sano esimerkiksi ”lähdetään kahdeksan kilometrin kävelylle”.

Unohditko aloittaa harjoittelun? Apple Watch pystyy automaattisesti havaitsemaan, kun aloitat harjoittelun.

Valinnat lukita, lopettaa, keskeyttää tai lisätä uusi harjoittelu.

Harjoittelun lopettaminen, keskeyttäminen tai lukitseminen

• Lopeta harjoittelu pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla lopetuspainiketta X-painike.
  • Keskeytä harjoittelu pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla keskeytyspainiketta Keskeytä-painike. Voit myös painaa Digital Crownia ja sivupainiketta samanaikaisesti. Jatka painamalla molempia painikkeita uudelleen.
  • Voit lukita näytön tahattomien napautusten estämiseksi pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla lukituspainiketta . Avaa näytön lukitus kääntämällä Digital Crownia. Lue, miten voit keskeyttää tai lopettaa uintiharjoittelun

Unohditko lopettaa harjoittelun? Ota selvää, miten Apple Watch pystyy automaattisesti havaitsemaan, kun lopetat harjoittelun.

Juoksuharjoittelun edistyminen.

Edistymisen seuraaminen

Voit tarkastaa edistymisesi harjoittelun aikana nostamalla rannettasi. Korosta sitten tärkein mittari kääntämällä Digital Crownia.

Kun juokset tai kävelet, Apple Watch napauttaa sinua kilometrin tai mailin välein, jolloin näet tilannepäivityksen näytöllä. Jos pyöräilet, Apple Watch napauttaa sinua viiden kilometrin tai mailin välein.1

Harjoittelunäkymä-näyttö iPhonessa.

Harjoittelun mittareiden vaihtaminen

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten Harjoittelu > Harjoittelunäkymä.
  3. Valitse napauttamalla Useita kohteita tai Yksi kohde.
    • Jos valitset kohdan Useita kohteita, voit lisätä kuhunkin harjoitteluun enintään viisi mittaria. Napauta harjoittelun tyyppiä ja sitten Muokkaa. Lisää tai poista mittareita tai muuta niiden järjestystä pitämällä Muuta järjestystä -painiketta haitarikuvake painettuna.
    • Jos valitset kohdan Yksi kohde, voit selata kaikkia mittareita harjoittelun aikana Digital Crownia kääntämällä.

Käytetyn energian ja kuljetun matkan mittayksiköiden valitseminen

• Voit vaihtaa kalorien ja kilojoulejen välillä painamalla kaloritavoitenäyttöä voimakkaasti.
  • Voit vaihtaa kilometrien ja mailien välillä painamalla matkatavoitenäyttöä voimakkaasti.
  • Voit vaihtaa jaardien ja metrien välillä uimisen aikana2 painamalla matkatavoitenäyttöä tai uima-altaan pituusnäyttöä voimakkaasti.

Harjoittelun osioiden merkitseminen

Osioiden avulla voit seurata harjoittelusi eri vaiheita. Jos esimerkiksi suoritat Ulkojuoksu-harjoittelua juoksuradalla, voit merkitä jokaisen kierroksen tai matkan. Tai voit jakaa 30 minuutin Sisäpyöräily-harjoittelun kolmeen 10 minuutin osioon. Toimi seuraavasti:

1. Kaksoisnapauta näyttöä harjoittelun aikana.
  2. Odota, että osion yhteenveto tulee näkyviin.
    Ensimmäinen osio kohdassa 9 minuuttia ja 3 sekuntia

Kaikkien osioiden tarkastelu harjoittelun jälkeen:

1. Avaa iPhonen Aktiivisuus-appi.
  2. Napauta Harjoittelut-välilehteä.
  3. Napauta harjoittelua ja vieritä alaspäin.

Uintiharjoitteluissa ei voi merkitä osioita, koska näyttö lukittuu niiden aikana. Allasuinti-harjoittelun aikana setit kuitenkin merkitään automaattisesti aina, kun lepäät altaan reunalla vähintään 10 sekuntia. Automaattiset setit näkyvät iPhonen Aktiivisuus-apin harjoitteluyhteenvedossa.

Harjoittelun nimeäminen

Kun olet käyttänyt Muu-harjoittelua, voit valita sille nimen. Tämän avulla voit seurata harjoitteluja, kuten tanssia tai voimaharjoittelua.

1. Avaa Apple Watchin Harjoittelu-appi.
  2. Napauta Muu.
  3. Suorita harjoittelu loppuun.
  4. Kun olet valmis, pyyhkäise oikealle ja napauta Lopeta.
  5. Napauta Nimeä harjoitus.
    Nimeä harjoitus -valinta yhteenvetonäytössä.
  6. Napauta harjoittelun tyyppiä ja sitten Tallenna.

Muistutukset harjoittelun aloittamisesta

watchOS 5:ssä ja uudemmissa Apple Watch napauttaa rannettasi ja kysyy asiasta, kun se havaitsee, että kuntoilet. Napauta ilmoituksessa olevaa valintaa, jos haluat tallentaa harjoittelun, muuttaa harjoittelun tyyppiä, mykistää ilmoitukset päivän ajaksi tai hylätä ilmoituksen. Saat kaikki kuntoilupisteesi harjoittelun alusta alkaen riippumatta siitä, milloin napautat.

Se, kuinka kauan kestää, että kello muistuttaa sinua harjoittelun tallentamisesta, vaihtelee harjoittelun tyypin mukaan. Kello pystyy muistuttamaan sinua seuraavista harjoittelutyypeistä:

• Sisäkävely
  • Ulkokävely
  • Sisäjuoksu
  • Ulkojuoksu
  • Crosstrainer
  • Soutulaite
  • Allasuinti
  • Avovesiuinti

Jos haluat laittaa tämän asetuksen päälle tai pois päältä, avaa Asetukset-appi Apple Watchissa, napauta Harjoittelu ja valitse sitten Aloita harjoittelumuistutus.

Muistutukset harjoittelun lopettamisesta

watchOS 5:ssä ja uudemmissa Apple Watch napauttaa rannettasi ja kysyy asiasta, kun se havaitsee, että olet lopettanut kuntoilun. Napauta ilmoitusta, jos haluat lopettaa tai keskeyttää harjoittelun, tai hylkää ilmoitus ja jatka harjoittelua. Jos et vastaa ilmoitukseen tai hylkäät sen, harjoittelua jatketaan, kunnes päätät lopettaa tai keskeyttää sen.

Se, kuinka kauan kestää, että kello huomaa sinun lopettaneen harjoittelun, vaihtelee harjoittelun tyypin mukaan.

Jos haluat laittaa tämän asetuksen päälle tai pois päältä, avaa Asetukset-appi Apple Watchissa, napauta Harjoittelu ja valitse sitten Lopeta harjoittelumuistutus.

Virransäästö kuntoilun aikana

Voit pidentää akun kestoa pitkillä kävely- ja juoksulenkeillä sammuttamalla sykemittarin. Apple Watchisi laskee edelleen aktiiviset kalorit, matkan, vauhdin ja kuluneen ajan.

Virransäästötilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kohtaa Harjoittelu.
  3. Ota Virransäästötila käyttöön tai poista se käytöstä.

Tammikuun 2019 harjoitteluhistoria.

Harjoitteluhistorian, aktiivisuushistorian ja palkintojen tarkasteleminen

1. Avaa iPhonen Aktiivisuus-appi.
  2. Tarkastele harjoittelujen yksityiskohtia napauttamalla Harjoittelu-välilehteä ja sitten kohdetta.

Harjoittelu-appi jakaa tietoja Aktiivisuus-apin kanssa Apple Watchissa, joten harjoittelusi huomioidaan aktiivisuustavoitteissasi. Kaikki tietosi tallentuvat automaattisesti Terveys-appiin, jossa muun valmistajan apit voivat käyttää niitä luvallasi.

Ota harjoitteluista parempi hyöty

1. Voit vaihtaa kilometrien ja mailien välillä pyöräily-, kävely-, juoksu- tai pyörätuoliharjoitteluissa. Uintiharjoitteluissa voit valita metrien ja jaardien välillä.
  2. Apple Watch Series 1 ja Apple Watch (1. sukupolvi) eivät sovellu uimiseen. Lue tietoja Apple Watchin vedenpitävyydestä

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.