Kuntoileminen Apple Watchin avulla

Vastaanota päivityksiä edistymisestäsi kuntoilun aikana niin tiedät, milloin saavutat tavoitteesi.

Sisäjuoksun aloittaminen avoimella tavoitteella.

Harjoittelun aloittaminen

1. Avaa Harjoittelu-appi.
  2. Etsi harjoittelu, joka vastaa parhaiten sitä, mitä olet tekemässä. Lue lisää harjoitustyypeistä
  3. Aseta tavoite napauttamalla haluamasi harjoituksen vierestä ...-kuvake. Voit ohittaa tavoitteen asettamisen napauttamalla harjoitusta.
  4. Odota kolmen sekunnin lähtölaskentaa. Voit ohittaa lähtölaskennan napauttamalla näyttöä.
  5. Kuntoile. Jos haluat lisätä toisenlaisen harjoituksen nykyistä sessiota lopettamatta, avaa Harjoittelu-appi, pyyhkäise oikealle ja napauta Plus-kuvake

Myös Siri voi auttaa harjoituksen aloittamisessa. Sano esimerkiksi ”lähdetään kahdeksan kilometrin kävelylle”.

Unohditko aloittaa harjoituksen? Kun Apple Watch havaitsee, että kuntoilet, se napauttaa rannettasi ja kysyy asiasta. Käynnistä Harjoittelu-appi napauttamalla ilmoitusta. Saat kaikki kuntoilupisteesi kuntoilun alusta alkaen riippumatta siitä, milloin napautat.

Valinnat lukita, lopettaa, keskeyttää tai lisätä uusi harjoitus.

Harjoittelun lopettaminen tai keskeyttäminen

Lopeta harjoituksesi pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla X-painike. Unohditko lopettaa harjoituksen? Apple Watch napauttaa rannettasi ja kysyy, oletko lopettanut.

Keskeytä harjoituksesi pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla keskeytyspainike. Voit myös painaa Digital Crownia ja sivupainiketta samanaikaisesti. Jatka painamalla molempia painikkeita uudelleen.

Voit asettaa sisä- ja ulkojuoksuharjoitukset keskeytymään automaattisesti, kun pysähdyt. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi, valitse Oma Apple Watch -välilehti ja napauta sitten Harjoittelu > Juoksun autom. keskeytys.

Juoksuharjoituksen edistyminen.

Edistymisen seuraaminen

Voit tarkastaa edistymisesi harjoituksen aikana nostamalla rannettasi. Korosta sitten tärkein mittari kääntämällä Digital Crownia.

Kun juokset tai kävelet, Apple Watch napauttaa sinua kilometrin tai mailin välein, jolloin näet tilannepäivityksen näytöllä. Jos pyöräilet, Apple Watch napauttaa sinua viiden kilometrin tai mailin välein.

Harjoittelunäkymä-näyttö iPhonessa.

Harjoitusten mittareiden vaihtaminen

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten Harjoittelu > Harjoittelunäkymä.
  3. Valitse napauttamalla Useita kohteita tai Yksi kohde.
    • Jos valitset kohdan Useita kohteita, voit lisätä kuhunkin harjoitukseen enintään viisi mittaria. Napauta harjoituksen tyyppiä ja sitten Muokkaa. Lisää tai poista mittareita tai muuta niiden järjestystä pitämällä haitarikuvaketta painettuna.
    • Jos valitset kohdan Yksi kohde, voit selata kaikkia mittareita harjoituksen aikana Digital Crownia kääntämällä.

Käytetyn energian ja matkan mittayksiköiden valitseminen

• Voit vaihtaa kalorien ja kilojoulejen välillä painamalla kaloritavoitenäyttöä voimakkaasti.
  • Voit vaihtaa kilometrien ja mailien välillä painamalla matkatavoitenäyttöä voimakkaasti.
  • Voit vaihtaa jaardien ja metrien välillä uimisen aikana2 painamalla matkatavoitenäyttöä tai uima-altaan pituusnäyttöä voimakkaasti.

Vain juoksemisen mittareiden näyttäminen

• Vauhti-ilmoituksen avulla voit valita tavoitevauhdin juoksua varten, jolloin Apple Watch antaa ilmoituksen, jos vauhtisi on nopeampi tai hitaampi. Aseta vauhti-ilmoitus avaamalla Harjoittelu-appi ja napauttamalla sitten Ulkojuoksun vierestä ...-kuvake. Napauta Vauhti-ilmoitus, määritä vauhti ja valitse sitten Keskivauhti tai Rullaava.
  • Kilometrinopeusmittari kertoo vauhtisi viimeisen juoksemasi kilometrin matkalta.
  • Askeltiheysmittari kertoo askelten määrän minuutissa.

Kilometrinopeus- ja askeltiheysmittareiden käyttö edellyttää, että otat käyttöön useita mittareita.

Harjoituksen osioiden merkitseminen

Osioiden avulla voit seurata eri vaiheita harjoituksestasi. Jos esimerkiksi teet Ulkojuoksu-harjoitusta juoksuradalla, voit merkitä jokaisen kierroksen tai matkan. Tai voit jakaa 30 minuutin Sisäpyöräily-harjoituksen kolmeen 10 minuutin osioon. Toimi seuraavasti:

1. Kaksoisnapauta näyttöä harjoituksen aikana.
  2. Odota, että osion yhteenveto tulee näkyviin.
    Ensimmäinen osio kohdassa 9 minuuttia ja 3 sekuntia

Kaikkien osioiden tarkastelu harjoituksen jälkeen:

1. Avaa iPhonessa Aktiivisuus-appi.
  2. Napauta Harjoitukset-välilehteä.
  3. Napauta harjoitusta ja vieritä alaspäin.

Uintiharjoituksissa ei voi merkitä osioita, koska näyttö lukittuu niiden aikana. Allasuinti-harjoituksissa setit kuitenkin merkitään automaattisesti aina, kun lepäät altaan reunalla vähintään 10 sekuntia. Automaattiset setit näkyvät iPhonen Aktiivisuus-apin harjoituksen yhteenvedossa.

Harjoituksen nimeäminen

Kun olet käyttänyt Muu-harjoitusta, voit valita sille nimen. Tämän avulla voit seurata harjoituksia, kuten tanssia tai voimaharjoittelua.

1. Avaa Apple Watchin Harjoittelu-appi.
  2. Napauta Muu.
  3. Suorita harjoitus loppuun.
  4. Kun olet valmis, pyyhkäise oikealle ja napauta Lopeta.
  5. Napauta Nimeä harjoitus.
    Nimeä harjoitus -valinta yhteenvetonäytössä.
  6. Napauta harjoituksen tyyppiä ja sitten Tallenna.

Kellotaulun lukitseminen tai avaaminen

1. Voit lukita näytön tahattomien napautusten estämiseksi pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla vesipisara-kuvake.
  2. Avaa näytön lukitus kääntämällä Digital Crownia.

Lue, miten voit keskeyttää tai lopettaa uintiharjoituksen

Virransäästö kuntoilun aikana

Voit pidentää akun kestoa pitkillä kävely- ja juoksulenkeillä sammuttamalla sykemittarin. Apple Watchisi laskee edelleen aktiiviset kalorit, matkan, vauhdin ja kuluneen ajan.

Virransäästötilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kohtaa Harjoittelu.
  3. Ota Virransäästötila käyttöön tai poista se käytöstä.

Kesäkuun 2018 harjoitushistoria.

Harjoitushistorian, aktiivisuushistorian ja saavutusten tarkasteleminen

1. Avaa iPhonessa Aktiivisuus-appi.
  2. Tarkastele harjoitusten yksityiskohtia napauttamalla Harjoittelu-välilehteä ja sitten kohdetta.

Harjoittelu jakaa tietoja Aktiivisuuden kanssa Apple Watchissa, joten harjoittelusi huomioidaan aktiivisuustavoitteissasi. Kaikki tietosi tallentuvat automaattisesti Terveys-appiin, jossa muun valmistajan ohjelmat voivat käyttää niitä luvallasi.

Ota harjoituksista enemmän irti

1. Voit vaihtaa kilometrien ja mailien välillä pyöräily-, kävely-, juoksu- tai pyörätuoliharjoituksissa. Uintiharjoituksissa voit valita metrien ja jaardien välillä.
  2. Apple Watch Series 1 ja Apple Watch (1. sukupolvi) eivät sovellu uimiseen. Lue tietoja Apple Watchin vedenpitävyydestä

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.