Apple Watchin Treeni-apin käyttäminen

Vastaanota päivityksiä edistymisestäsi kuntoilun aikana, niin tiedät, milloin saavutat tavoitteesi.

Treenin aloittaminen

1. Avaa Treeni-appi.
  2. Etsi treeni, joka vastaa parhaiten sitä, mitä olet tekemässä. Lue lisää treenityypeistä
  3. Aseta tavoite napauttamalla haluamasi treenin vierestä Lisää-painiketta ...-kuvake. Voit myös asettaa tai aloittaa muokatun treenin. Voit ohittaa tavoitteen asettamisen napauttamalla treeniä.
    Apple Watchin Treeni-apin Monta lajia -treenivaihtoehto.
  4. Odota kolmen sekunnin lähtölaskentaa. Voit ohittaa lähtölaskennan napauttamalla näyttöä.
  5. Kuntoile. Jos haluat lisätä toisenlaisen treenin nykyistä treeniä lopettamatta, avaa Treeni-appi, pyyhkäise oikealle ja napauta Uusi-painiketta pluskuvake.

Myös Siri voi auttaa treenin aloittamisessa. Sano esimerkiksi ”lähdetään kahdeksan kilometrin kävelylle”.

Jos sinulla on Apple Watch Ultra, voit määrittää ja aloittaa juoksutreenin Toiminto-painikkeella. Apple Watch Ultran Toiminto-painikkeen käyttäminen.

Unohditko aloittaa treenin? Apple Watchisi voi tunnistaa automaattisesti, kun alat treenaamaan.

Treenin lopettaminen, keskeyttäminen tai lukitseminen

Apple Watchin valinnat (Lukitse, Uusi, Lopeta ja Keskeytä) sisäjuoksutreenin aikana.

• Lopeta treeni pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla lopetuspainiketta X-painike.
  • Keskeytä treeni pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla keskeytyspainiketta Keskeytä-painike. Voit myös painaa Digital Crownia ja sivupainiketta samanaikaisesti. Jatka painamalla molempia painikkeita uudelleen.
  • Voit lukita näytön tahattomien napautusten estämiseksi pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla lukituspainiketta . Voit avata näytön lukituksen pitämällä Digital Crownia painettuna. Lue, miten voit keskeyttää tai lopettaa uintitreenin

Unohditko lopettaa treenin? Ota selvää, miten Apple Watch pystyy automaattisesti havaitsemaan, kun lopetat treenin.

Edistymisen seuraaminen

Juoksutreenin edistyminen.

Voit tarkastaa edistymisesi treenin aikana nostamalla rannettasi. Käännä sitten Digital Crownia, niin näet toisen treeninäkymän. Treenityypistä riippuen voit lisätä treeninäkymiä, kuten:

• Sykealueet
  • Juoksuteho
  • Segmentit
  • Väliajat
  • Korkeusero
  • Aktiivisuusrenkaat

Kun juokset tai kävelet, Apple Watch napauttaa sinua kilometrin tai mailin välein, jolloin näet tilannepäivityksen näytöllä. Jos pyöräilet, Apple Watch napauttaa sinua viiden kilometrin tai mailin välein.

Treenin muokkaaminen

Voit lisätä jäsenneltyjä aikavälejä useimpiin treeneihin.

1. Avaa Apple Watchin Treeni-appi.
  2. Aseta tavoite napauttamalla haluamasi treenin vierestä Lisää-painiketta ...-kuvake.
  3. Vieritä alas, napauta Luo treeni ja napauta sitten Muokattu.
  4. Napauta Lämmittely, niin voit määrittää tavoitetyypin, tai Ohita.
  5. Napauta Lisää, napauta sitten Treeni tai Palautuminen ja valitse Tavoitteen tyyppi.
  6. Napauta Jäähdyttely, niin voit määrittää Tavoitteen tyypin, tai Ohita.
  7. Anna treenillesi muokattu nimi.
  8. Napauta Luo treeni.

Muokattu treeni näkyy valitun harjoituksen tavoitevaihtoehtona.

Treenin mittareiden vaihtaminen

1. Avaa Apple Watchin Treeni-appi.
  2. Aseta tavoite napauttamalla haluamasi treenin vierestä Lisää-painiketta ...-kuvake.
  3. Napauta tavoitteen vieressä olevaa Muokkaa-painiketta .
  4. Napauta Treeninäkymät ja napauta sitten Muokkaa näkymiä.
  5. Napauta Sisällytä, niin voit lisätä mittarin treeninäkymään. Voit myös napauttaa Muokkaa-painiketta mittarin vierestä ja valita sitten muokattavan mittarin.

Harjoitustyypistä riippuen voit lisätä treenimittareita, kuten:

• Syke
  • Virta
  • Segmentit
  • Väliajat
  • Korkeusero
  • Vauhti
  • Askeltiheys
  • Matka
  • Kesto
  • Pystyliike
  • Juoksuaskeleen pituus
  • Maakosketusaika

Voit myös muuttaa järjestystä napauttamalla Järjestä uudelleen ja painamalla pitkään järjestyksen muuttopainiketta haitarikuvake.

Käytetyn energian ja kuljetun matkan mittayksiköiden valitseminen

1. Avaa Apple Watchin Asetukset-appi.
  2. Napauta Treeni ja napauta sitten Mittayksiköt.
  3. Valitse sopiva mittayksikkö:
    • Valitse Energiayksikkö-kohdassa Kalorit, Kilokalorit tai Kilojoulet.
    • Valitse Allaspituuden yksiköt -kohdassa Jaardit tai Metrit.
    • Valitse pyöräily- tai kävely- ja juoksutreeneille Mailit tai Kilometrit.

Treenin osioiden merkitseminen

Osioiden avulla voit seurata treenisi eri vaiheita. Jos esimerkiksi suoritat Ulkojuoksu-treeniä juoksuradalla, voit merkitä jokaisen kierroksen tai matkan. Tai voit jakaa 30 minuutin Sisäpyöräily-treenin kolmeen 10 minuutin osioon. Toimi seuraavasti:

1. Kaksoisnapauta näyttöä treenin aikana.
  2. Odota, että osion yhteenveto tulee näkyviin.
    Ensimmäinen osio kohdassa 9 minuuttia ja 3 sekuntia

Kaikkien osioiden tarkastelu treenin jälkeen:

1. Avaa iPhonen Kuntoilu-appi.
  2. Napauta Treenit-kohdan vierestä Näytä lisää.
  3. Napauta treeniä ja vieritä alaspäin.

Uintitreeneissä ei voi merkitä osioita, koska näyttö lukittuu niiden aikana. Allasuinti-treenin aikana setit kuitenkin merkitään automaattisesti aina, kun lepäät altaan reunalla vähintään 10 sekuntia. Automaattiset setit näkyvät iPhonen Kuntoilu-apin treeniyhteenvedossa.

Treenin lisääminen

Voit selata ja lisätä uusia treenityyppejä Treeni-appiin.

1. Avaa Apple Watchin Treeni-appi.
  2. Vieritä alas ja napauta Lisää treeni.
  3. Napauta haluamaasi treeniä.

Valitse Muu, jos et löydä oikeaa treenityyppiä.

Lue lisätietoja siitä, miten saat tarkkoja mittaustuloksia Apple Watchilla, jotta saat treeneistäsi mahdollisimman hyvät pisteet.

Muistutukset treenin aloittamisesta

watchOS 5:ssä ja uudemmissa Apple Watch napauttaa rannettasi ja kysyy asiasta, kun se havaitsee, että kuntoilet. Napauta ilmoituksessa olevaa valintaa, jos haluat tallentaa treenin, muuttaa treenin tyyppiä, mykistää ilmoitukset päivän ajaksi tai hylätä ilmoituksen. Saat kaikki kuntoilupisteesi treenin alusta alkaen riippumatta siitä, milloin napautat.

Se, kuinka kauan kestää, että kello muistuttaa sinua treenin tallentamisesta, vaihtelee treenityypin mukaan. Kello pystyy muistuttamaan sinua seuraavista treenityypeistä:

• Sisäkävely
  • Ulkokävely
  • Sisäjuoksu
  • Ulkojuoksu
  • Ulkopyöräily
  • Crosstrainer
  • Soutulaite
  • Allasuinti
  • Avovesiuinti

Jos haluat laittaa tämän asetuksen päälle tai pois päältä, avaa Asetukset-appi Apple Watchissa, napauta Treeni ja valitse sitten Treenin aloitusmuistutus.

Muistutukset treenin lopettamisesta

watchOS 5:ssä ja uudemmissa Apple Watch napauttaa rannettasi ja kysyy asiasta, kun se havaitsee, että olet lopettanut kuntoilun. Napauta ilmoitusta, jos haluat lopettaa tai keskeyttää treenin, tai hylkää ilmoitus ja jatka treeniä. Jos et vastaa ilmoitukseen tai hylkäät sen, treeniä jatketaan, kunnes päätät lopettaa tai keskeyttää sen.

Se, kuinka kauan kestää, että kello huomaa sinun lopettaneen treenin, vaihtelee treenin tyypin mukaan.

Jos haluat laittaa tämän asetuksen päälle tai pois päältä, avaa Asetukset-appi Apple Watchissa, napauta Treeni ja valitse sitten Treenin lopetusmuistutus.

Keskity-tilan ottaminen käyttöön

Kun otat Keskity-tilan käyttöön Kuntoilu-apille, kaikki Apple Watchin puhelut ja hälytykset hiljennetään, kun aloitat treenin.

1. Avaa Apple Watchisi Asetukset-appi.
  2. Napauta Keskity ja sitten Kuntoilu.
  3. Ota käyttöön Kun aloitetaan treeni.

Kun treeni päättyy, kello vastaanottaa jälleen puhelut ja hälytykset.

Virransäästö kuntoilun aikana

Voit pidentää akun kestoa pitkillä kävely- ja juoksulenkeillä käyttämällä alhaisen virran tilaa. Apple Watchisi laskee edelleen aktiiviset kalorit, matkan, vauhdin ja kuluneen ajan.

Alhaisen virran tilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Avaa iPhonen Watch-appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kohtaa Treeni.
  3. Laita alhaisen virran tila päälle tai pois päältä.

Aktiivisuushistorian, treenihistorian ja palkintojen tarkasteleminen

1. Avaa iPhonen Kuntoilu-appi.
  2. Napauta aktiivisuuden edistymistä.
  3. Voit tarkastella aktiivisuushistoriaasi napauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kalenterikuvaketta .
    Treenihistoria heinäkuulta 2022.

Jos haluat nähdä treenihistoriasi ja palkintosi, napauta Yhteenveto-välilehteä ja napauta sitten Treenit- tai Palkinnot-kohdan vieressä Näytä lisää. Voit tarkastella haluamasi kohteen lisätietoja napauttamalla kohdetta.

Treeni-appi jakaa tietoja Aktiivisuus-apin kanssa Apple Watchissa, joten treenisi huomioidaan aktiivisuustavoitteissasi. Kaikki tietosi tallentuvat automaattisesti Terveys-appiin, jossa muiden valmistajien apit voivat käyttää niitä, jos annat siihen luvan.

Ota treeneistä parempi hyöty

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.