Apple Watchin Treeni-apin käyttäminen

Vastaanota päivityksiä edistymisestäsi kuntoilun aikana, niin tiedät, milloin saavutat tavoitteesi.

Treenin aloittaminen

1. Avaa Treeni-appi.

2. Etsi treeni, joka vastaa parhaiten sitä, mitä olet tekemässä. Lue lisää treenityypeistä.

3. Aseta tavoite napauttamalla haluamasi treenin vierestä Lisää-painiketta  ...-kuvake. Voit myös asettaa tai aloittaa muokatun treenin. Voit ohittaa tavoitteen asettamisen napauttamalla treeniä.

Apple Watchin Treeni-apin Monta lajia -treenivaihtoehto.
  4. Odota kolmen sekunnin lähtölaskentaa. Voit ohittaa lähtölaskennan napauttamalla näyttöä.

5. Kuntoile. Jos haluat lisätä toisen treenin lopettamatta istuntoa, avaa Treeni-appi ja pyyhkäise oikealle. Napauta Lopeta ja sitten Uusi treeni.

Myös Siri voi auttaa treenin aloittamisessa. Sano esimerkiksi ”lähdetään kahdeksan kilometrin kävelylle”.

Jos sinulla on Apple Watch Ultra, voit määrittää ja aloittaa treenin Toiminto-painikkeella. Toiminto-painikkeen käyttäminen Apple Watch Ultrassa.

Unohditko aloittaa treenin? Apple Watch pystyy automaattisesti havaitsemaan, kun aloitat treenin.

Treenin lopettaminen tai keskeyttäminen ja lukituksen avaaminen

Apple Watchin valinnat (Lopeta, Keskeytä ja Segmentti) sisäjuoksutreenin aikana.
  • Lopeta treeni pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla lopetuspainiketta  X-painike. Jos haluat lisätä tai poistaa treenin yhteydessä näytettävän vahvistuksen, avaa Apple Watchin Asetukset-appi ja napauta sitten Treeni > Lopeta treeni ‑vahvistus.

• Keskeytä treeni pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla keskeytyspainiketta  Keskeytä-painike. Voit myös painaa Digital Crownia ja sivupainiketta samanaikaisesti. Jatka painamalla molempia painikkeita uudelleen.

• Jos aloitat uintitreenin, näyttö lukittuu automaattisesti, jotta vesipisarat eivät vahingossa aiheuta napautuksia. Voit avata näytön lukituksen pitämällä Digital Crownia painettuna. Lue, miten voit keskeyttää tai lopettaa uintitreenin.

Unohditko lopettaa harjoituksen? Lue, miten Apple Watch pystyy automaattisesti havaitsemaan, kun lopetat treenin.

Edistymisen seuraaminen

Juoksutreenin edistyminen Apple Watchissa.

Voit tarkastaa edistymisesi treenin aikana nostamalla rannettasi. Käännä sitten Digital Crownia, niin näet toisen treeninäkymän. Treenityypistä riippuen voit lisätä esimerkiksi seuraavia treeninäkymiä:

• Sykealueet

• Juoksuteho

• Segmentit

• Väliajat

• Korkeus

• Aktiivisuusympyrät.

Kun juokset tai kävelet, Apple Watch napauttaa sinua kilometrin tai mailin välein, jolloin näet tilannepäivityksen näytöllä. Jos pyöräilet, Apple Watch napauttaa sinua viiden kilometrin tai mailin välein.

Treenin muokkaaminen

Voit lisätä jäsenneltyjä aikavälejä useimpiin treeneihin.

1. Avaa Apple Watchin Treeni-appi.

2. Napauta haluamasi treenin vierestä Lisää-painiketta ...-kuvake.

3. Vieritä alas, napauta Luo treeni ja napauta sitten Muokattu.

4. Napauta Lämmittely, jos haluat määrittää tavoitteen tyypin, tai napauta Ohita.

5. Napauta Lisää, napauta sitten Treeni tai Palautuminen ja valitse Tavoitteen tyyppi.

6. Napauta Jäähdyttely, jos haluat määrittää tavoitteen tyypin, tai napauta Ohita.

7. Anna treenillesi muokattu nimi ja napauta sitten Valmis.

Muokatun treenin nimeäminen Apple Watchissa.
  8. Napauta Luo treeni.

Muokattu treeni näkyy valitun treenin tavoitevaihtoehtona.

Treenin mittareiden vaihtaminen

1. Avaa Apple Watchin Treeni-appi.

2. Napauta haluamasi treenin vierestä Lisää-painiketta ...-kuvake.

3. Vieritä alas ja napauta Asetukset.

4. Napauta Treeninäkymät.

5. Napauta Sisällytä, niin voit lisätä mittarin treeninäkymään. Voit myös napauttaa Muokkaa-painikettaMuokkaa-painike mittarin vierestä ja valita sitten muokattavan mittarin.

Apple Watchin treeninäkymän käytettävissä olevat mittarit.

Treenityypistä riippuen voit lisätä esimerkiksi seuraavia treenimittareita:

• Syke

• Virta

• Segmentit

• Väliajat

• Korkeus

• Vauhti

• Askeltiheys

• Matka

• Kesto

• Pystyliike

• Juoksuaskeleen pituus

• Maakosketusaika.

• Nopeus

• Kalorit

Voit myös muuttaa järjestystä napauttamalla Järjestä uudelleen ja painamalla sitten pitkään järjestyksen muuttopainiketta haitarikuvake.

Käytetyn energian ja kuljetun matkan mittayksiköiden valitseminen

1. Avaa Apple Watchin Asetukset-appi.

2. Napauta Treeni ja napauta sitten Mittayksiköt.

3. Valitse sopiva mittayksikkö:

• Valitse Energiayksikkö-kohdassa Kalorit, Kilokalorit tai Kilojoulet.

• Valitse Allaspituuden yksiköt -kohdassa Jaardit tai Metrit.

• Valitse pyöräily- tai kävely- ja juoksutreeneille Mailit tai Kilometrit.

• Valitse automaattiselle radan tunnistukselle Mailit tai Kilometrit.

Treenin osioiden merkitseminen

Osioiden avulla voit seurata treenisi eri vaiheita. Jos esimerkiksi suoritat Ulkojuoksu-treeniä juoksuradalla, voit merkitä jokaisen kierroksen tai matkan. Tai voit jakaa 30 minuutin Sisäpyöräily-treenin kolmeen 10 minuutin osioon. Toimi seuraavasti:

1. Kaksoisnapauta näyttöä treenin aikana.

2. Odota, että osion yhteenveto tulee näkyviin.

Treenin ensimmäinen osio 12 minuutin ja 36 sekunnin kohdalla Apple Watchissa.

Kaikkien osioiden tarkastelu treenin jälkeen:

1. Avaa iPhonen Kuntoilu-appi.

2. Napauta Historia-kohdan vieressä Näytä lisää.

3. Napauta treeniä ja vieritä alaspäin.

Uintitreeneissä ei voi merkitä osioita, koska näyttö lukittuu niiden aikana. Allasuinti-treenin aikana setit kuitenkin merkitään automaattisesti aina, kun lepäät altaan reunalla vähintään 10 sekuntia. Automaattiset setit näkyvät iPhonen Kuntoilu-apin treeniyhteenvedossa.

Treenin lisääminen

Voit selata ja lisätä uusia treenityyppejä Treeni-appiin.

1. Avaa Apple Watchin Treeni-appi.

2. Vieritä alas ja napauta Lisää treeni.

3. Napauta haluamaasi treeniä.

Valitse Muu, jos et löydä oikeaa treenityyppiä.

Lue lisätietoja siitä, miten saat tarkkoja mittaustuloksia Apple Watchilla, jotta saat treeneistäsi mahdollisimman hyvät pisteet.

Muistutukset treenin aloittamisesta tai lopettamisesta

Muistutus ulkojuoksutreenin tallennuksen aloittamisesta Apple Watchissa.

watchOS 5:ssä ja uudemmissa Apple Watch napauttaa rannettasi ja kysyy asiasta, kun se havaitsee, että kuntoilet. Napauta ilmoituksessa olevaa valintaa, jos haluat tallentaa, lopettaa tai keskeyttää treenin, muuttaa treenin tyyppiä, mykistää ilmoitukset päivän ajaksi tai hylätä ilmoituksen. Saat kaikki kuntoilupisteesi treenin alusta alkaen riippumatta siitä, milloin napautat. Jos et vastaa ilmoitukseen tai hylkäät sen, treeniä jatketaan, kunnes päätät lopettaa tai keskeyttää sen.

Se, kuinka kauan kestää, että kello muistuttaa sinua treenin tallentamisesta, vaihtelee treenityypin mukaan. Kello pystyy muistuttamaan sinua seuraavista treenityypeistä:

• Sisäkävely

• Ulkokävely

• Sisäjuoksu

• Ulkojuoksu

• Ulkopyöräily

• Crosstrainer

• Soutulaite

• Allasuinti

• Avovesiuinti

Jos haluat laittaa tämän asetuksen päälle tai pois päältä, avaa Asetukset-appi Apple Watchissa, napauta Treeni ja valitse sitten Treenin aloitusmuistutus tai Treenin lopetusmuistutus.

Virransäästö kuntoilun aikana

Voit pidentää akun kestoa pitkillä kävely- ja juoksulenkeillä käyttämällä alhaisen virran tilaa. Apple Watchisi laskee edelleen aktiiviset kalorit, matkan, vauhdin ja kuluneen ajan.

Alhaisen virran tilan laittaminen päälle tai pois päältä:

1. Avaa iPhonen Watch-appi.

2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kohtaa Treeni.

3. Laita alhaisen virran tila päälle tai pois päältä.

Aktiivisuushistorian, treenihistorian ja palkintojen tarkasteleminen

1. Avaa iPhonen Kuntoilu-appi.

2. Napauta aktiivisuuden edistymistä.

3. Katso toimintahistoriasi napauttamalla kalenterikuvaketta No alt supplied for Image oikeassa yläkulmassa.

Heinäkuun 2023 treenihistoria iPhonessa.

Jos haluat nähdä treenihistoriasi ja palkintosi, napauta Yhteenveto-välilehteä ja napauta sitten Historia- tai Palkinnot-kohdan vieressä Näytä lisää. Voit tarkastella haluamasi kohteen lisätietoja napauttamalla kohdetta.

Treeni-appi jakaa tietoja Apple Watchin Aktiivisuus Kaikki tietosi tallentuvat automaattisesti Terveys-appiin, josta muiden valmistajien apit voivat käyttää niitä, jos annat siihen luvan.

Ota treeneistä parempi hyöty

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.