Apple Watchin Treeni-apin käyttäminen

Vastaanota päivityksiä edistymisestäsi kuntoilun aikana, niin tiedät, milloin saavutat tavoitteesi.

Sisäjuoksun aloittaminen avoimella tavoitteella.

Treenin aloittaminen

1. Avaa Treeni-appi.
  2. Etsi treeni, joka vastaa parhaiten sitä, mitä olet tekemässä. Lue lisää treenityypeistä
  3. Aseta tavoite napauttamalla haluamasi treenin vierestä Lisää-painiketta ...-kuvake. Voit ohittaa tavoitteen asettamisen napauttamalla treeniä.
  4. Odota kolmen sekunnin lähtölaskentaa. Voit ohittaa lähtölaskennan napauttamalla näyttöä.
  5. Kuntoile. Jos haluat lisätä toisenlaisen treenin nykyistä sessiota lopettamatta, avaa Treeni-appi, pyyhkäise oikealle ja napauta Uusi-painiketta pluskuvake

Myös Siri voi auttaa treenin aloittamisessa. Sano esimerkiksi ”lähdetään kahdeksan kilometrin kävelylle”.

Unohditko aloittaa treenin? Apple Watch pystyy automaattisesti havaitsemaan, kun aloitat treenin.

Valinnat lukita, lopettaa, keskeyttää tai lisätä uusi treeni.

Treenin lopettaminen, keskeyttäminen tai lukitseminen

• Lopeta treeni pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla lopetuspainiketta X-painike.
  • Keskeytä treeni pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla keskeytyspainiketta Keskeytä-painike. Voit myös painaa Digital Crownia ja sivupainiketta samanaikaisesti. Jatka painamalla molempia painikkeita uudelleen.
  • Voit lukita näytön tahattomien napautusten estämiseksi pyyhkäisemällä oikealle ja napauttamalla lukituspainiketta . Avaa näytön lukitus kääntämällä Digital Crownia. Lue, miten voit keskeyttää tai lopettaa uintitreenin

Unohditko lopettaa treenin? Ota selvää, miten Apple Watch pystyy automaattisesti havaitsemaan, kun lopetat treenin.

Juoksutreenin edistyminen.

Edistymisen seuraaminen

Voit tarkastaa edistymisesi treenin aikana nostamalla rannettasi. Korosta sitten tärkein mittari kääntämällä Digital Crownia.

Kun juokset tai kävelet, Apple Watch napauttaa sinua kilometrin tai mailin välein, jolloin näet tilannepäivityksen näytöllä. Jos pyöräilet, Apple Watch napauttaa sinua viiden kilometrin tai mailin välein.1

Treeninäkymä-näyttö iPhonessa.

Treenin mittareiden vaihtaminen

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten Treeni > Treeninäkymä.
  3. Valitse napauttamalla Useita kohteita tai Yksi kohde.
    • Jos valitset kohdan Useita kohteita, voit lisätä kuhunkin treeniin enintään viisi mittaria. Napauta treenin tyyppiä ja sitten Muokkaa. Lisää tai poista mittareita tai muuta niiden järjestystä pitämällä Muuta järjestystä -painiketta haitarikuvake painettuna.
    • Jos valitset kohdan Yksi kohde, voit selata kaikkia mittareita treenin aikana Digital Crownia kääntämällä.

Käytetyn energian ja kuljetun matkan mittayksiköiden valitseminen

• Voit vaihtaa kalorien ja kilojoulejen välillä painamalla kaloritavoitenäyttöä voimakkaasti.
  • Voit vaihtaa kilometrien ja mailien välillä painamalla matkatavoitenäyttöä voimakkaasti.
  • Voit vaihtaa jaardien ja metrien välillä uimisen aikana2 painamalla matkatavoitenäyttöä tai uima-altaan pituusnäyttöä voimakkaasti.

Treenin osioiden merkitseminen

Osioiden avulla voit seurata treenisi eri vaiheita. Jos esimerkiksi suoritat Ulkojuoksu-treeniä juoksuradalla, voit merkitä jokaisen kierroksen tai matkan. Tai voit jakaa 30 minuutin Sisäpyöräily-treenin kolmeen 10 minuutin osioon. Toimi seuraavasti:

1. Kaksoisnapauta näyttöä treenin aikana.
  2. Odota, että osion yhteenveto tulee näkyviin.
    Ensimmäinen osio kohdassa 9 minuuttia ja 3 sekuntia

Kaikkien osioiden tarkastelu treenin jälkeen:

1. Avaa iPhonen Kuntoilu-appi.
  2. Napauta Harjoittelut-välilehteä.
  3. Napauta treeniä ja vieritä alaspäin.

Uintiharjoitteluissa ei voi merkitä osioita, koska näyttö lukittuu niiden aikana. Allasuinti-treenin aikana setit kuitenkin merkitään automaattisesti aina, kun lepäät altaan reunalla vähintään 10 sekuntia. Automaattiset setit näkyvät iPhonen Kuntoilu-apin treeniyhteenvedossa.

Treenin lisääminen

Voit selata ja lisätä uusia treenityyppejä Treeni-appiin.

1. Avaa Apple Watchin Treeni-appi.
  2. Vieritä alas ja napauta Lisää treeni.
  3. Napauta haluamaasi treeniä.

Valitse Muu, jos et löydä oikeaa treenityyppiä.

Lue lisätietoja siitä, miten saat tarkkoja mittaustuloksia Apple Watchilla, jotta saat treeneistäsi mahdollisimman hyvät pisteet.

Muistutukset treenin aloittamisesta

watchOS 5:ssä ja uudemmissa Apple Watch napauttaa rannettasi ja kysyy asiasta, kun se havaitsee, että kuntoilet. Napauta ilmoituksessa olevaa valintaa, jos haluat tallentaa treenin, muuttaa treenin tyyppiä, mykistää ilmoitukset päivän ajaksi tai hylätä ilmoituksen. Saat kaikki kuntoilupisteesi treenin alusta alkaen riippumatta siitä, milloin napautat.

Se, kuinka kauan kestää, että kello muistuttaa sinua treenin tallentamisesta, vaihtelee treenin tyypin mukaan. Kello pystyy muistuttamaan sinua seuraavista harjoittelutyypeistä:

• Sisäkävely
  • Ulkokävely
  • Sisäjuoksu
  • Ulkojuoksu
  • Crosstrainer
  • Soutulaite
  • Allasuinti
  • Avovesiuinti

Jos haluat laittaa tämän asetuksen päälle tai pois päältä, avaa Asetukset-appi Apple Watchissa, napauta Treeni ja valitse sitten Aloita treenimuistutus.

Muistutukset treenin lopettamisesta

watchOS 5:ssä ja uudemmissa Apple Watch napauttaa rannettasi ja kysyy asiasta, kun se havaitsee, että olet lopettanut kuntoilun. Napauta ilmoitusta, jos haluat lopettaa tai keskeyttää treenin, tai hylkää ilmoitus ja jatka treeniä. Jos et vastaa ilmoitukseen tai hylkäät sen, treeniä jatketaan, kunnes päätät lopettaa tai keskeyttää sen.

Se, kuinka kauan kestää, että kello huomaa sinun lopettaneen treenin, vaihtelee treenin tyypin mukaan.

Jos haluat laittaa tämän asetuksen päälle tai pois päältä, avaa Asetukset-appi Apple Watchissa, napauta Treeni ja valitse sitten Lopeta treenimuistutus.

Älä häiritse ‑tilan ottaminen käyttöön

Voit ottaa Älä häiritse treenauksen aikana -asetuksen käyttöön, jos haluat hiljentää puhelut ja hälytykset Apple Watchissa automaattisesti, kun aloitat treenin.

1. Avaa Apple Watchisi Asetukset-appi.
  2. Napauta Älä häiritse.
  3. Napauta Älä häiritse treenauksen aikana.

Kun treeni päättyy, kello vastaanottaa puhelut ja hälytykset uudelleen.

Virransäästö kuntoilun aikana

Voit pidentää akun kestoa pitkillä kävely- ja juoksulenkeillä poistamalla aina päällä olevan näytön, sykeanturin ja mobiilidatan käytöstä käyttämällä virransäästötilaa. Apple Watchisi laskee edelleen aktiiviset kalorit, matkan, vauhdin ja kuluneen ajan.

Virransäästötilan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Avaa iPhonessa Apple Watch -appi.
  2. Napauta Oma Apple Watch -välilehteä ja sitten kohtaa Treeni.
  3. Ota Virransäästötila käyttöön tai poista se käytöstä.

Tammikuun 2019 treenihistoria.

Treenihistorian, aktiivisuushistorian ja palkintojen tarkasteleminen

1. Avaa iPhonen Kuntoilu-appi.
  2. Tarkastele treenien yksityiskohtia napauttamalla Treeni-välilehteä ja sitten kohdetta.

Treeni-appi jakaa tietoja Aktiivisuus-apin kanssa Apple Watchissa, joten treenisi huomioidaan aktiivisuustavoitteissasi. Kaikki tietosi tallentuvat automaattisesti Terveys-appiin, jossa muun valmistajan apit voivat käyttää niitä luvallasi.

Ota treeneistä parempi hyöty

1. Voit vaihtaa kilometrien ja mailien välillä pyöräily-, kävely-, juoksu- tai pyörätuoliharjoitteluissa. Uintiharjoitteluissa voit valita metrien ja jaardien välillä.
  2. Apple Watch Series 1 ja Apple Watch (1. sukupolvi) eivät sovellu uimiseen. Lue tietoja Apple Watchin vedenpitävyydestä

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.