Macin Mail pyytää jatkuvasti salasanaa

Mail saattaa ilmoittaa, että se ei saa yhteyttä sähköpostitiliisi, ja pyytää sinua jatkuvasti antamaan tilisi salasanan.

Jos Mac on yhteydessä internetiin, mutta se alkaa yllättäen pyytää salasanaa, sinun kannattaa yleensä yrittää myöhemmin uudelleen ja tarvittaessa tehdä yhteistyötä sähköpostipalveluntarjoajasi kanssa ongelman ratkaisemiseksi. Jos käytät Applen iCloud Mailia, opi ratkaisemaan iCloud Mailiin liittyvät ongelmat.

Miksi Mail pyytää salasanaa?

Mail pyytää salasanaa, kun se pystyy muodostamaan yhteyden sähköpostipalveluntarjoajaasi, mutta se ei pysty muodostamaan yhteyttä sähköpostitiliisi, koska sähköpostipalveluntarjoajasi ei hyväksy sähköpostisalasanaasi.

Mailin yhteysvirhe

Sähköpostipalveluntarjoajasi voi hylätä salasanan useista eri syistä. Alla on lueteltu muutamia niistä:

• Et käytä nykyistä sähköpostisalasanaasi. Jos olet päivittänyt salasanan jollain toisella laitteella, tarkista, että käytät uutta salasanaa myös Macilla.
  • Sähköpostipalveluntarjoajasi saattaa edellyttää, että vaihdat salasanasi tietoturvasyistä. Jos käytät esimerkiksi Googlen kaksivaiheista vahvistusta, Mailin Gmail-tili edellyttää nyt oikeaa ohjelmakohtaista salasanaa.
  • Sähköpostipalveluntarjoajasi on poistanut tilisi käytöstä tai estänyt sen käytön väliaikaisesti. Ota yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajaasi ja kysy heiltä ohjeita.

Tarkista salasanasi internet-tilien asetuksissa

Käyttämäsi sähköpostitilin tyypistä riippuen saatat pystyä korjaamaan salasanan seuraavasti:

1. Sulje Mail. Jos se ei sulkeudu, voit pakottaa sen sulkeutumaan.
  2. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Internet-tilit.
  3. Valitse sähköpostitilisi sivupalkista.
  4. Jos näet tilisi kohdalla salasanakentän, poista salasana ja kirjoita oikea salasana.
  5. Sulje Järjestelmäasetukset, avaa Mail ja yritä käyttää tiliäsi uudelleen.

Jos Mail pyytää edelleen salasanaa, salasana on todennäköisesti virheellinen. Sähköpostipalveluntarjoajasi pystyy tarkistamaan sähköpostiasetuksesi ja varmistamaan, että käytät oikeaa salasanaa.

Testaa käyttämällä webmailia

Monet sähköpostipalveluntarjoajat tarjoavat sähköpostiapin, kuten Mailin, sijaan webmailia, joka on tapa käyttää sähköpostia verkkoselaimella, kuten Safarilla. Jos käytät esimerkiksi iCloud Mail -tiliä, voit käyttää iCloud.comia sähköpostin lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Koska Mailin kanssa käyttämäsi salasana on yleensä sama kuin mitä käytät webmailin kanssa, yritä kirjautua kyseisellä salasanalla webmailiin. Jos tämäkään ei auta, salasanasi on todennäköisesti virheellinen. Sähköpostipalveluntarjoajasi pystyy tarkistamaan sähköpostiasetuksesi ja varmistamaan, että käytät Mail-apissa oikeaa salasanaa.

Lue lisää

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.