Tietoja Macin käynnistyksen yhteydessä näkyvistä näytöistä

Tässä on muutamia näyttöjä, jotka saatat nähdä näytössä Macin käynnistyksen aikana.

Käynnistysnäytöt voivat vaihdella Macin mallin, käyttöjärjestelmän (macOS) ja muiden tekijöiden mukaan. Jotkin näytöt, kuten kieltomerkki  tai kysymysmerkki, tarkoittavat, että sinun on ratkaistava jokin ongelma, ennen kuin Mac pystyy suorittamaan käynnistyksen loppuun. Kaikissa Mac-malleissa käynnistys on suoritettu loppuun, kun näet Finderin valikkorivin, työpöydän ja Dockin.

Kieltomerkki

Kieltomerkki

Viivalla ylivedetty ympyrä tarkoittaa, että valitulla käynnistyslevyllä on Mac-käyttöjärjestelmä, mutta se on macOS-versio, jota Macisi ei pysty käyttämään. Sinun pitäisi asentaa macOS uudelleen kyseiselle levylle.

Kysymysmerkki

Vilkkuvalla kysymysmerkillä merkitty kansio

Kysymysmerkillä merkitty kansio tarkoittaa, että valittu käynnistyslevy ei ole käytettävissä tai sillä ei ole Mac-käyttöjärjestelmää. Lue, miten voit ratkaista vilkkuvan kysymysmerkin ongelman.

Pimeä (tyhjä) näyttö

Pimeä näyttö  Tyhjä harmaa näyttö

On normaalia, että näyttö pimenee kerran tai useammin käynnistyksen aikana. Se saattaa olla musta, harmaa tai sininen, tai näytössä saattaa näkyä työpöytäkuva. Jos näyttöön ei tule kuvaa hetken kuluttua, varmista, että näyttö on laitettu päälle, se on liitetty ja että se on säädetty tarpeeksi kirkkaalle.

Pyörivä maapallo

Maapallo ja etenemisilmaisin

Kun Mac käyttää verkkopohjaista käynnistyslevyä, Macissa näkyy Apple-logon sijaan pyörivä maapallo. Näytössä näkyy pyörivä maapallo myös silloin, kun käynnistys suoritetaan macOS:n palautustoiminnolla internetin kautta. Kun käynnistys jatkuu, sinun pitäisi nähdä edistymispalkki tai ilmaisin pyörivä edistymisilmaisin, joka saattaa vuorotella useamman kerran pimeän näytön kanssa.

Maapallo ja hälytyssymboli

Maapallon kuvake ja hälytyssymboli

Saatat nähdä huutomerkillä merkityn maapallon, kun Mac ei pysty käynnistymään macOS:n palautustoiminnolla internetin kautta. Mac ei ehkä pysty muodostamaan internet-yhteyttä tai se saattaa käyttää verkkoasetuksia, jotka eivät toimi macOS:n palautustoiminnon kanssa. Kokeile seuraavia ratkaisuja:

• Paina käynnistettäessä komento-R ja yritä käyttää sisäistä macOS:n palautusjärjestelmää internetin kautta suoritettavan macOS:n palautustoiminnon sijaan.
  • Muodosta internet-yhteys Ethernetin sijaan Wi-Fin kautta tai toisin päin.
  • Muodosta internet-yhteys toisesta verkosta.
  • Yritä uudelleen, sillä kyseessä saattaa olla tilapäinen ongelma.

Lukkokuvake

Lukkokuvake ja sen alla salasanakenttä

Jos Macissa käytetään laiteohjelmiston salasanaa, näyttöön tulee lukkokuvake, kun yrität suorittaa käynnistyksen toiselta levyltä tai toisesta taltiosta, kuten ulkoiselta levyltä tai macOS:n palautustoiminnolla. Anna laiteohjelmiston salasana ennen jatkamista.

Järjestelmän lukitus-PIN-koodi

Apple-logo ja sen alla tyhjiä tiloja PIN-koodia varten

Mac pyytää PIN-koodia, jos se on lukittu etäsijainnista Etsi Macini -toiminnolla. Anna neli- tai kuusinumeroinen pääsykoodi ennen jatkamista.

Kirjautumisikkuna

Käyttäjäkuvake ja sen alla salasanakenttä

Kirjaudu Maciin antamalla kirjautumisikkunassa käyttäjätilisi salasana. Jos FileVault on päällä, myös levyn lukitus avataan. Saatat nähdä taustalla työpöytäkuvan, joka saattaa muuttua valitsemaksesi työpöytäkuvaksi, kun valitset tilisi.

Thunderbolt-, USB- tai FireWire-symboli

Näytössä oleva suuri Thunderbolt -, USB - tai FireWire  -symboli tarkoittaa, että Mac on kohdelevytilassa.