Tietoja Macin käynnistyksen yhteydessä näkyvistä näytöistä

Tässä on joitakin käynnistyksen yhteydessä mahdollisesti näkyvistä näytöistä niiden todennäköisessä esiintymisjärjestyksessä.

Käynnistysnäytöt voivat vaihdella Macin mallin, käyttöjärjestelmän (macOS) ja muiden tekijöiden mukaan. Käynnistys on suoritettu loppuun, kun näet Finderin valikkorivin, työpöydän ja Dockin. Jos Mac jumittuu johonkin näyttöön, pidä virtapainiketta painettuna, kunnes Mac sammuu, ja irrota sitten kaikki ulkoiset laitteet, joita ei tarvita. Jos tästä ei ole apua, yritä tunnistaa ongelma vikasietotilassa. Jos Mac ei vieläkään suorita käynnistystä loppuun, sinun on ehkä asennettava macOS uudelleen tai palautettava Mac varmuuskopiosta.

Pimeä (tyhjä) näyttö

Pimeä näyttö

On normaalia, että näyttö pimenee kerran tai useammin käynnistyksen aikana. Näytön tausta saattaa olla musta, harmaa tai sininen, tai näytössä saattaa näkyä työpöytäkuva. Jos näyttöön ei tule kuvaa hetken kuluttua, varmista, että näyttö on laitettu päälle, se on liitetty ja että se on säädetty tarpeeksi kirkkaalle.

Kysymysmerkki

Kysymysmerkillä merkitty kansio tarkoittaa, että valittu käynnistyslevy ei ole käytettävissä tai sillä ei ole Mac-käyttöjärjestelmää. Lue, miten voit ratkaista vilkkuvan kysymysmerkin ongelman.

Kieltomerkki

Viivalla ylivedetty ympyrä tarkoittaa, että valitulla käynnistyslevyllä on Mac-käyttöjärjestelmä, mutta se on macOS-versio, jota Macisi ei pysty käyttämään. Sinun pitäisi asentaa macOS uudelleen kyseiselle levylle.

Lukkokuvake

Jos Macissa käytetään laiteohjelmiston salasanaa, näyttöön tulee lukkokuvake, kun yrität suorittaa käynnistyksen toiselta levyltä tai toisesta taltiosta, kuten ulkoiselta levyltä tai macOS:n palautustoiminnolla. Anna laiteohjelmiston salasana ennen jatkamista.

Järjestelmän lukitus-PIN-koodi

Mac kysyy PIN-koodia, kun se on lukittu etäältä Etsi Macini -toiminnon Kadonnut-tilan avulla. Anna neli- tai kuusinumeroinen pääsykoodi ennen jatkamista.

Kirjautumisikkuna

Kirjaudu Maciin antamalla kirjautumisikkunassa käyttäjätilisi salasana. Jos FileVault on päällä, myös levyn lukitus avataan. Saatat nähdä taustalla työpöytäkuvan, joka saattaa muuttua valitsemaksesi työpöytäkuvaksi, kun valitset tilisi.