Tietoja Macin käynnistyksen yhteydessä näkyvistä näytöistä

Tässä on muutamia näyttöjä, jotka saatat nähdä näytössä Macin käynnistyksen aikana.

Käynnistysnäytöt voivat vaihdella Macin mallin, käyttöjärjestelmän (macOS) ja muiden tekijöiden mukaan. Jotkin näytöt, kuten kysymysmerkki tai kieltomerkki , tarkoittavat, että sinun on ratkaistava jokin ongelma, ennen kuin Mac pystyy suorittamaan käynnistyksen loppuun.

Kaikissa Mac-malleissa käynnistys on suoritettu loppuun, kun näet Finderin valikkorivin, työpöydän ja Dockin.

Kieltomerkki

Viivalla ylivedetty ympyrä tarkoittaa, että valitulla käynnistyslevyllä on Mac-käyttöjärjestelmä, mutta se on macOS-versio, jota Macisi ei pysty käyttämään. Sinun pitäisi asentaa macOS uudelleen kyseiselle levylle.

Kysymysmerkki

Kysymysmerkillä merkitty kansio tarkoittaa, että valittu käynnistyslevy ei ole käytettävissä tai sillä ei ole Mac-käyttöjärjestelmää. Lue, miten voit ratkaista vilkkuvan kysymysmerkin ongelman.

Pimeä (tyhjä) näyttö

Pimeä näyttö

On normaalia, että näyttö pimenee kerran tai useammin käynnistyksen aikana. Näytön tausta saattaa olla musta, harmaa tai sininen, tai näytössä saattaa näkyä työpöytäkuva. Jos näyttöön ei tule kuvaa hetken kuluttua, varmista, että näyttö on laitettu päälle, se on liitetty ja että se on säädetty tarpeeksi kirkkaalle.

Lukkokuvake

Jos Macissa käytetään laiteohjelmiston salasanaa, näyttöön tulee lukkokuvake, kun yrität suorittaa käynnistyksen toiselta levyltä tai toisesta taltiosta, kuten ulkoiselta levyltä tai macOS:n palautustoiminnolla. Anna laiteohjelmiston salasana ennen jatkamista.

Järjestelmän lukitus-PIN-koodi

Mac kysyy PIN-koodia, kun se on lukittu etäältä Etsi Macini -toiminnon Kadonnut-tilan avulla. Anna neli- tai kuusinumeroinen pääsykoodi ennen jatkamista.

Kirjautumisikkuna

Kirjaudu Maciin antamalla kirjautumisikkunassa käyttäjätilisi salasana. Jos FileVault on päällä, myös levyn lukitus avataan. Saatat nähdä taustalla työpöytäkuvan, joka saattaa muuttua valitsemaksesi työpöytäkuvaksi, kun valitset tilisi.

Thunderbolt-, USB- tai FireWire-symboli

Näytössä oleva suuri Thunderbolt -, USB - tai FireWire  -symboli tarkoittaa, että Mac on kohdelevytilassa.