Apple ID:n hallitseminen ja käyttäminen

Apple ID on tili, jolla voit käyttää Applen palveluita, kuten esimerkiksi App Storea, Apple Musicia, iCloudia, iMessagea ja FaceTimea. Voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin samalla Apple ID:llä ja salasanalla.

Mac, jonka näytöllä näkyy Apple ID -tilisivu

Kirjautuminen sisään Apple ID:llä

Käytä samaa Apple ID:tä ja salasanaa aina, kun sinua pyydetään kirjautumaan sisään Applen laitteeseen tai palveluun. Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, lue ohjeet uuden Apple ID:n luomiseen. Apple ID:si avulla voit

Tutustu kaikkiin toimintoihin ja palveluihin, joissa voit käyttää Apple ID:tä.

Apple ID:n hallinta

Tarvitset Apple ID:tä kaikissa laitteissasi ja käyttämissäsi palveluissa, joten on tärkeää pitää tilitiedot ajan tasalla. Kirjaudu vain Apple ID -tilisivullesi2, kun haluat hallinnoida tiliäsi:

Voit myös lukea lisätietoja maksutietojesi hallitsemisesta.

Auta meitä suojaamaan tiliäsi

Apple ID:si tietoturva ja tietosuoja ovat tärkeitä Applelle. Seuraavien toimenpiteiden avulla voit varmistaa, että tilisi tietosuoja ja tietoturva säilyvät:

• Jos et ole vielä tehnyt niin, paranna tilisi suojausta ottamalla kaksiosainen todennus käyttöön. Apple ID:n luontiajankohdasta riippuen tilisi saattaa olla jo suojattu kaksiosaisella todennuksella. Joissakin Apple ID:issä, jotka on luotu iOS 10.3:n tai macOS 10.12.4:n tai uudemman iCloudissa, tämä toiminto otetaan käyttöön automaattisesti.
  • Jos et voi ottaa kaksiosaista todennusta käyttöön, nollaa turvakysymyksesi ja lisää palautussähköpostiosoite. Jos unohdat salasanan tai vastaukset turvakysymyksiin, palautussähköpostiosoitteesi avulla voit jatkaa tilisi käyttämistä.
  • Tutustu tietoturvan ja Apple ID:n parhaisiin tietoturvakäytäntöihin.
  • Lue lisää Applen sitoumuksesta tietosuojaan ja tietoturvaan.
  1. FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.
  2. Apple ID:si luontitavasta riippuen sinun pitää ehkä antaa lisätietoja tai vaihtaa Apple ID -käyttäjätunnuksesi matkapuhelinnumerosta sähköpostiosoitteeksi.
  3. Manner-Kiinassa ja Intiassa voi käyttää puhelinnumeroa Apple ID:nä. Manner-Kiinassa sinun on mahdollisesti annettava +86-alkuinen puhelinnumero Apple ID:tä varten. Voit muuttaa numeron myöhemmin tai voit muuttaa maasi tai alueesi sellaiseksi, joka ei edellytä sitä. Tätä numeroa käytetään vain vahvistustarkoituksiin.