Apple ID:n luominen, hallitseminen ja käyttäminen

Apple ID on tili, jolla voit käyttää Applen palveluita, kuten esimerkiksi App Storea, Apple Musicia, iCloudia, iMessagea ja FaceTimea. Voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin samalla Apple ID:llä ja salasanalla.

Mac, jonka näytöllä näkyy Apple ID -tilisivu

Joko sinulla on Apple ID?

Tarvitset vain yhden Apple ID:n, jolla voit käyttää kaikkia Applen palveluita. Ennen kuin luot uuden Apple ID:n, mieti, voitko jatkaa vanhan tilin käyttämistä. Muista, että et ehkä pysty siirtämään tietoja tai ostoksiasi vanhasta Apple ID:stä uuteen.

Jos et ole varma, onko sinulla vielä Apple ID:tä, voimme auttaa sinua selvittämään asian. Vaikka sähköpostiosoite1, jolla kirjaudut Apple ID -tilillesi, olisi muuttunut, voit pitää saman Apple ID:n.

Apple ID:n luominen

Voit luoda Apple ID:n ottaessasi uuden laitteen käyttöön tai kirjautuessasi iTunesiin tai iCloudiin ensimmäistä kertaa. Voit myös siirtyä Apple ID -sivustoon ja valita Luo Apple ID.

Tarvittavat asiat:

Jos käytössäsi on kaksiosainen todennus, et tarvitse muuta. Olet nyt ainoa henkilö, joka voi käyttää tiliäsi, vaikka joku tietäisi salasanasi. Jos et käytä kaksiosaista todennusta, sinun pitää myös antaa palautussähköpostiosoite.

Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi

Käytä samaa Apple ID:tä ja salasanaa aina, kun sinua pyydetään kirjautumaan sisään Applen laitteeseen tai palveluun. Apple ID:si avulla voit

Tutustu kaikkiin toimintoihin ja palveluihin, joissa voit käyttää Apple ID:tä.

Apple ID:n hallinta

Tarvitset Apple ID:tä kaikissa laitteissasi ja käyttämissäsi palveluissa, joten on tärkeää pitää tilitiedot ajan tasalla. Kirjaudu vain Apple ID -tilisivullesi aina, kun haluat hallita tiliäsi:

Auta meitä suojaamaan tiliäsi

Apple ID:si tietoturva ja tietosuoja ovat tärkeitä Applelle. Seuraavien toimenpiteiden avulla voit varmistaa, että tilisi tietosuoja ja tietoturva säilyvät:

• Tutustu tietoturvan ja Apple ID:n parhaisiin käytäntöihin.
  • Nollaa turvakysymyksesi varmistaaksesi, että muistat ne itse helposti, mutta muiden on vaikea arvata niitä.
  • Lisää palautussähköpostiosoite. Jos unohdat salasanan tai vastaukset turvakysymyksiin, palautussähköpostiosoitteesi avulla voit jatkaa tilisi käyttämistä.
  • Jos et ole vielä tehnyt niin, paranna tilisi suojausta ottamalla kaksiosainen todennus käyttöön. Apple ID:n luontiajankohdasta riippuen tilisi saattaa olla jo suojattu kaksiosaisella todennuksella. Joissakin Apple ID:issä, jotka on luotu iOS 10.3:n tai macOS 10.12.4:n tai uudemman iCloudissa, tämä toiminto otetaan käyttöön automaattisesti.
  • Lue lisää Applen sitoumuksesta tietosuojaan ja tietoturvaan.
  1. Manner-Kiinassa ja Intiassa voi käyttää puhelinnumeroa Apple ID:nä.
  2. Manner-Kiinassa sinun on mahdollisesti annettava +86-alkuinen puhelinnumero Apple ID:tä varten. Voit muuttaa numeron myöhemmin tai voit muuttaa maasi/alueesi sellaiseksi, joka ei edellytä sitä. Tätä numeroa käytetään vain vahvistustarkoituksiin.
  3. FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.