Apple ID:n hallitseminen ja käyttäminen

Apple ID on tili, jolla voit käyttää Applen palveluita, kuten App Storea, Apple Musicia, iCloudia, iMessagea ja FaceTimea. Voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin samalla Apple ID:llä ja salasanalla.

Kirjautuminen sisään Apple ID:llä

Käytä aina samaa Apple ID:tä, kun sinua pyydetään kirjautumaan sisään Applen laitteeseen tai palveluun. Voit kirjautua sisään Apple ID:lläsi tai muilla Apple ID -tiliisi liitetyillä sähköpostiosoitteilla tai puhelinnumeroilla. Löydät muut sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot kohdasta Asetukset (tai Järjestelmäasetukset) > oma nimesi > Kirjautuminen ja suojaus.

Jos sinulla ei ole Apple ID:tä, lue, miten voit luoda uuden Apple ID:n.

Voit käyttää Apple ID:tä seuraaviin:

• Voit määrittää automaattisesti kaikki Apple-palvelusi, kun otat käyttöön uuden laitteen ja kirjaudut sisään Apple ID:lläsi.

• Voit pitää henkilökohtaisen sisältösi ajan tasalla kaikissa laitteissasi iCloudin avulla.

• Voit kirjautua iTunes Storeen, Books Storeen ja App Storeen, jotta voit tehdä ostoksia ja käyttää aiempia ostojasi.

• Voit kirjautua Viesteihin ja FaceTimeen1, jotta voit keskustella ystäviesi ja perheenjäsentesi kanssa ja kirjoittaa heille tekstiviestejä.

• Voit kirjautua kolmannen osapuolen appeihin ja sivustoihin Kirjaudu sisään Applella -toiminnolla.

Voit myös tutustua luetteloon muista ominaisuuksista ja palveluista, jotka käyttävät Apple ID:täsi.

Apple ID:n hallinta

Tarvitset Apple ID:tä kaikissa laitteissasi ja käyttämissäsi palveluissa, joten on tärkeää pitää tilitiedot ajan tasalla. Voit hallita tiliäsi kirjautumalla milloin tahansa osoitteeseen appleid.apple.com2:

Voit myös lukea ohjeet siihen, miten voit hallita maksutietojasi iPhonella, iPadilla tai Macilla.

Auta meitä suojaamaan tiliäsi

Apple ID:si tietoturva ja tietosuoja ovat tärkeitä Applelle. Seuraavien toimenpiteiden avulla voit varmistaa, että tilisi tietosuoja ja tietoturva säilyvät:

1. FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.

2. Apple ID:si luontitavasta riippuen sinun pitää ehkä antaa lisätietoja tai vaihtaa Apple ID:n käyttäjätunnuksesi matkapuhelinnumerosta sähköpostiosoitteeksi.

3. Manner-Kiinassa ja Intiassa voit käyttää Apple ID:nä puhelinnumeroa. Manner-Kiinassa sinun on mahdollisesti annettava +86-alkuinen puhelinnumero Apple ID:tä varten. Voit muuttaa numeron myöhemmin tai voit muuttaa maasi tai alueesi sellaiseksi, joka ei edellytä sitä. Tätä numeroa käytetään vain vahvistustarkoituksiin.