Apple ID:n luominen ja käytön aloittaminen

Apple ID on tili, jolla voit käyttää Applen palveluita, esimerkiksi App Storea, Apple Musicia, iCloudia, iMessagea, FaceTimea ja muita. Voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin samalla Apple ID:llä ja salasanalla.

Mac, jonka näytöllä näkyy Apple ID -tilisivu

Joko sinulla on Apple ID?

Tarvitset vain yhden Apple ID:n, jolla voit käyttää kaikkia Applen palveluita. Ennen kuin luot uuden Apple ID:n, mieti, voitko jatkaa vanhan tilin käyttämistä. Muista, että et ehkä pysty siirtämään tietoja tai ostoksiasi vanhasta Apple ID:stä uuteen.

Jos et ole varma, onko sinulla vielä Apple ID:tä, voimme auttaa sinua selvittämään asian. Vaikka sähköpostiosoite1, jolla kirjaudut Apple ID -tilillesi, olisi muuttunut, voit pitää saman Apple ID:n.

Luo Apple ID

Voit luoda Apple ID:n ottaessasi uuden laitteen käyttöön tai kirjautuessasi iTunesiin tai iCloudiin ensimmäistä kertaa. Voit myös siirtyä Apple ID -sivustoon ja valita Luo Apple ID.

Tarvittavat asiat:

Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi

Käytä samaa Apple ID:tä ja salasanaa aina, kun sinua pyydetään kirjautumaan sisään Applen laitteeseen tai palveluun. Apple ID:si avulla voit

Tutustu kaikkiin toimintoihin ja palveluihin, joissa voit käyttää Apple ID:tä.

Apple ID:n hallinta

Tarvitset Apple ID:tä kaikissa laitteissasi ja käyttämissäsi palveluissa, joten on tärkeää pitää tilitiedot ajan tasalla. Kirjaudu vain Apple ID -tilisivullesi aina, kun haluat hallita tiliäsi:

Auta meitä suojaamaan tiliäsi

Apple ID:si tietoturva ja tietosuoja ovat tärkeitä Applelle. Seuraavien toimenpiteiden avulla voit varmistaa, että tilisi tietosuoja ja tietoturva säilyvät:

• Tutustu tietoturvan ja Apple ID:n parhaisiin käytäntöihin.
  • Nollaa turvakysymyksesi varmistaaksesi, että muistat ne itse helposti, mutta muiden on vaikea arvata niitä.
  • Lisää palautussähköpostiosoite. Jos unohdat salasanan tai vastaukset turvakysymyksiin, palautussähköpostiosoitteesi avulla voit jatkaa tilisi käyttämistä.
  • Jos et ole vielä tehnyt niin, paranna tilisi suojausta ottamalla kaksiosainen todennus käyttöön. Apple ID:n luontiajankohdasta riippuen tilisi saattaa olla jo suojattu kaksiosaisella todennuksella. Joissakin iOS 10.3:ssa tai macOS 10.12.4:ssä ja uudemmissa iCloudilla luoduissa Apple ID:issä tämä toiminto otetaan automaattisesti käyttöön.
  • Lue lisää Applen sitoumuksesta tietosuojaan ja tietoturvaan.
  1. Kiinassa ja Intiassa voit käyttää puhelinnumeroa Apple ID:nä.
  2. Kiinassa sinun on mahdollisesti annettava +86-puhelinnumero Apple ID:tä varten. Voit muuttaa numeron myöhemmin tai voit muuttaa maasi/alueesi sellaiseksi, joka ei edellytä sitä. Tätä numeroa käytetään vain vahvistustarkoituksiin.
  3. FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.