Tietoja Apple-tilin sähköpostiosoitteista

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit lisätä, vaihtaa tai poistaa Apple-tilin yhteydessä käytettäviä sähköpostiosoitteita.

Apple-tilin sähköpostiosoitteiden tyypit

Voit kirjautua Apple-tilillesi joko Apple-tilisi ensisijaisen sähköpostiosoitteen tai muun tilisi tiedoissa olevan sähköpostiosoitteen ja salasanan avulla. Voit myös kirjautua sisään käyttämällä tililläsi olevia puhelinnumeroita. Löydät muut sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot kohdasta Asetukset (tai Järjestelmäasetukset) > [nimesi] > Kirjautuminen ja suojaus.

Ensisijainen sähköpostiosoite

Useimmissa tapauksissa Apple-tilillesi kirjautumisen yhteydessä käyttämäsi sähköpostiosoite on myös tilisi ensisijainen sähköpostiosoite. Apple-tiliisi liittyvät viestit lähetetään tähän sähköpostiosoitteeseen.

Apple-tilin ensisijaisen sähköpostiosoitteen vaihtaminen

Lisäsähköpostiosoitteet

Voit lisätä sähköpostiosoitteita, joiden avulla ystäväsi ja perheenjäsenesi löytävät sinut Applen palveluista, kuten FaceTimesta, Viestit-apista, Kuvien jaosta ja Etsi-apista. Näitä sähköpostiosoitteita voidaan käyttää myös Apple-tilille kirjautumiseen.

Muiden sähköpostiosoitteiden lisääminen tai poistaminen

Palautussähköpostiosoite

Apple käyttää sitä lähettääkseen sinulle tiliin ja tietoturvaan liittyviä tärkeitä tietoja. Useimmilla ihmisillä on palautussähköpostiosoitteen sijaan ilmoitussähköpostiosoite.

Palautussähköpostiosoitteen lisääminen, vaihtaminen tai poistaminen

Ennen kuin voit käyttää uutta tai päivitettyä Apple-tiliäsi, Apple varmistaa, että sähköpostiosoite on todella sinun, lähettämällä sinulle vahvistussähköpostin.

Jos saat epäilyttävän sähköpostiviestin, lue, miten voit tunnistaa vilpilliset sähköpostiviestit.

Apple-tilin ensisijaisen sähköpostiosoitteen hallinta

Yleensä kun luot Apple-tilin, syötät sähköpostiosoitteesi. Tämän ensisijaisen sähköpostiosoitteen avulla voit kirjautua Apple-tilille ja Applen palveluihin, kuten Apple Musiciin ja iCloudiin. Se on myös tilisi yhteyssähköpostiosoite. Muista tarkistaa Saapuneet-kansiot säännöllisesti. Apple lähettää sinulle sähköposti-ilmoituksia, joiden avulla voit hallita tiliäsi.

Apple-tilin ensisijaisen sähköpostiosoitteen vaihtaminen

Lue, miten voit muuttaa Apple-tilisi ensisijaisen sähköpostiosoitteen.

Apple-tilin salasanan nollaus

Jos tiedät nykyisen Apple-tilisi salasanan ja haluat vaihtaa sen, katso, miten voit vaihtaa Apple-tilisi salasanan.

Jos olet unohtanut Apple-tilisi salasanan ja se on nollattava, katso, miten voit nollata Apple-tilisi salasanan.*

Vahvistuskoodin hankkiminen

Kun käytät kaksiosaista todennusta, tarvitset vahvistuskoodin, jotta voit kirjautua Apple-tiliin uudessa laitteessa tai selaimessa. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hankkia koodin ja käyttää sitä luotetussa laitteessa tai miten voit saada koodin tekstiviestinä tai puhelimessa.

* Jos käytät kaksiosaista todennusta, joissakin tapauksissa pystyt ehkä nopeuttamaan tilin palautusprosessia tai nollaamaan salasanasi välittömästi vahvistamalla ensisijaiseen sähköpostiosoitteeseesi lähetetyn kuusinumeroisen koodin.

Muiden sähköpostiosoitteiden lisääminen tai poistaminen

Monilla on käytössä useampi sähköpostiosoite, joista ystävät ja perheenjäsenet tavoittavat heidät. Voit lisätä muita tavallisesti käyttämiäsi sähköpostiosoitteita Apple-tilillesi, jotta muut käyttäjät voivat helposti löytää sinut ja kommunikoida kanssasi Applen palveluissa, kuten FaceTimessa, Viestit-apissa, Kuvien jaossa ja Etsi-apissa sekä tehdä yhteistyötä kanssasi Pagesissa, Numbersissa ja Keynotessa. Apple voi myös lähettää tiliä koskevia tietoja tiliisi liitettyihin sähköpostiosoitteisiin.

Lisäsähköpostiosoitteen lisääminen

1. Kirjaudu sisään osoitteessa account.apple.com.

2. Valitse Kirjautuminen ja suojaus.

3. Valitse Sähköposti ja puhelinnumerot ja valitse sitten Lisää-painikeKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

4. Anna lisäsähköpostiosoitteesi. Kyseinen sähköpostiosoite ei voi liittyä jo toiseen Apple-tiliin.

5. Apple lähettää vahvistuksen kyseiseen osoitteeseen. Etkö saanut sähköpostiviestiä?

6. Anna vahvistuskoodi ja valitse Jatka.

Lisäsähköpostiosoitteen poistaminen

1. Kirjaudu sisään osoitteessa account.apple.com.

2. Valitse Kirjautuminen ja suojaus.

3. Valitse Sähköposti ja puhelinnumerot.

4. Jos haluat poistaa jonkin lisäsähköpostiosoitteistasi, klikkaa poistopainikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä osoitteen vieressä.

Palautussähköpostiosoitteen lisääminen, vaihtaminen tai poistaminen

Jos et käytä kaksiosaista todennusta tai kaksivaiheista vahvistusta (katso, miten voit tarkistaa, mitä suojausmenetelmää käytät), voit lisätä tilillesi palautussähköpostiosoitteen lisäsuojausta varten. Jos et käytä kumpaakaan suojausmenetelmää, pelastussähköpostiosoite on valinnainen mutta suositeltu ominaisuus.

Jos unohdat turvakysymysten vastaukset, voit nollata ne palautussähköpostiosoitteesi avulla. Apple lähettää palautussähköpostiosoitteeseesi myös tilisi turvallisuuteen liittyviä ilmoituksia. Jos kaksiosainen todennus tai kaksivaiheinen vahvistus on käytössä, sinulla on ilmoitussähköpostiosoite palautussähköpostiosoitteen sijaan, eikä sinun tarvitse muistaa turvakysymyksiä.

Palautussähköpostiosoitteen lisääminen tai muuttaminen

1. Kirjaudu sisään osoitteessa account.apple.com.

2. Valitse Kirjautuminen ja suojaus.

3. Valitse Palautussähköposti. Sinua saatetaan pyytää vastaamaan yhteen tai useampaan suojauskysymyksiin tai antamaan Apple-tilisi salasana ennen kuin voit jatkaa.

4. Jos haluat lisätä palautussähköpostiosoitteen, valitse Lisää sähköposti. Anna sitten palautussähköpostiosoitteesi ja valitse Tallenna muutokset. Apple lähettää vahvistuksen kyseiseen osoitteeseen. Etkö saanut sähköpostiviestiä?

5. Jos haluat vaihtaa palautussähköpostiosoitteen, anna uusi osoite. Apple lähettää vahvistuksen kyseiseen osoitteeseen. Etkö saanut sähköpostiviestiä?

6. Anna vahvistuskoodi ja napsauta Jatka.

Jos sinulla oli käytössä palautussähköpostiosoite, kun otit kaksiosaisen todennuksen tai kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, palautusosoitteesta tulee ilmoitussähköpostiosoitteesi. Voit myös muuttaa ilmoitussähköpostiosoitteesi seuraavasti. Jos poistat ilmoitussähköpostiosoitteen, et voi lisätä uutta.

Palautussähköpostiosoitteen poistaminen

1. Kirjaudu sisään osoitteessa account.apple.com.

2. Valitse Kirjautuminen ja suojaus.

3. Valitse Palautussähköposti. Sinua saatetaan pyytää vastaamaan yhteen tai useampaan suojauskysymyksiin tai antamaan Apple-tilisi salasana ennen kuin voit jatkaa.

4. Jos haluat poistaa palautussähköpostiosoitteen, valitse Poista sähköpostiosoite ja vahvista poisto valitsemalla Poista.

Turvakysymysten nollaaminen

Jos olet unohtanut turvakysymysten vastaukset, lue, miten voit vahvistaa henkilöllisyytesi ja nollata turvakysymyksesi. Jos otat kaksiosaisen todennuksen tai kaksivaiheisen vahvistuksen käyttöön, sinun ei tarvitse muistaa turvakysymyksiä.