Wi-Fi-puheluiden soittaminen

Jos käytössäsi on Wi-Fi-yhteys, voit Wi-Fi-puheluiden avulla soittaa tai vastaanottaa puhelun paikassa, jossa mobiiliverkon kuuluvuus on huono tai sitä ei ole lainkaan. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit soittaa äänipuheluita käyttämällä Wi-Fi-puheluita.

Wi-Fi-puheluiden käyttö edellyttää, että käytössäsi on iPhone 5c tai uudempi ja tuettu operaattori.

Wi-Fi-puheluiden soittaminen iPhonella

Laita Wi-Fi-puhelut päälle kohdasta Asetukset > Puhelin > Wi-Fi-puhelut. Laite pyytää ehkä antamaan tai vahvistamaan osoitteesi pelastuspalveluita varten.*

Jos Wi-Fi-puhelut ovat käytettävissä, tilapalkissa lukee operaattorin nimen perässä Wi-Fi. Siitä tiedät, että puhelusi käyttävät Wi-Fi-puheluita.

*Kun mobiiliverkko on käytettävissä, iPhone käyttää sitä hätäpuheluihin. Jos Wi-Fi-puhelut ovat päällä ja mobiiliverkko ei ole käytettävissä, hätäpuhelut saattavat käyttää Wi-Fi-puheluita. Laitteen sijaintitietoja voidaan käyttää hätäpuheluissa pelastamisyritysten edesauttamiseksi riippumatta siitä, ovatko sijaintipalvelut käytössä.

Wi-Fi-puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen muulla laitteella

Jos operaattorisi tukee Wi-Fi-puheluita iCloudiin yhdistetyissä laitteissa, voit myös soittaa ja vastaanottaa Wi-Fi-puheluita muilla laitteilla. Voit käyttää Wi-Fi-puheluita seuraavilla laitteilla, vaikka iPhonesi ei olisi samassa Wi-Fi-verkossa tai päällä:

• iPad tai iPod touch, jossa on iOS 9 tai uudempi
  • Apple Watch, jossa on watchOS 2 tai uudempi
  • Mac (vuoden 2012 tai uudempi malli), jossa on OS X El Capitan

Wi-Fi-puhelut eivät ole käytettävissä Mac Prossa (vuoden 2012 puoliväli).

Varmista, että olet kirjautunut iCloudiin ja FaceTimeen samalla Apple ID:llä, jota käytät iPhonessa. Varmista myös, että laitteissasi on uusin ohjelmisto.

Voit soittaa Wi-Fi-puhelun iPadilla, iPod touchilla, Apple Watchilla tai Macilla seuraavasti.

Puhelun soittaminen iPadilla, iPod touchilla tai Macilla

1. Jos et ole vielä lisännyt laitettasi, lisää se. Laite pitää lisätä, jotta sillä voi käyttää Wi-Fi-puheluita.
  2. Avaa FaceTime.
  3. Napauta Ääni.
  4. Anna yhteystieto tai puhelinnumero ja napauta Wi-Fi-puhelu.

Voit soittaa puhelun myös napauttamalla puhelinnumeroa Yhteystiedoissa, Mailissa, Viesteissä, Safarissa tai muussa ohjelmassa.

Puhelun soittaminen Apple Watchilla

1. Avaa Puhelin-appi.
  2. Valitse yhteystieto.
  3. Napauta Wi-Fi-puhelu.
  4. Valitse puhelinnumero tai FaceTime-osoite, johon haluat soittaa.

Laitteen lisääminen

Varmista, että lisättävässä laitteessa on uusin versio ohjelmistosta. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Valitse iPhonessa Asetukset > Puhelin ja laita Wi-Fi-puhelut päälle. Laita sitten Puhelut muilla laitteilla päälle.
  2. Napauta Lisää Wi-Fi-puhelut muille laitteille.
  3. Kirjaudu muissa laitteissasi iCloudiin ja FaceTimeen samalla Apple ID:llä ja salasanalla, joita käytät iPhonessasi.
  4. Laita Wi-Fi-puhelut päälle seuraavasti:
    • Valitse iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > FaceTime > Puhelut iPhonesta ja napauta Päivitä Wi-Fi-puheluihin.
    • Avaa Macissa FaceTime ja valitse FaceTime > Asetukset > Asetukset. Valitse sitten Puhelut iPhonesta > Päivitä Wi-Fi-puheluihin.
  5. Kun kuusinumeroinen koodi tulee näkyviin, anna se iPhonessa ja napauta Salli.

Apple Watchissa Wi-Fi-puhelut tulevat käyttöön, kun Puhelut muilla laitteilla on päällä.

Jos laitteen lisääminen ei onnistu, tarkista seuraavat kohdat:

• Varmista iPhonessa, että Wi-Fi-puhelut ja Salli puhelut muilla laitteilla on päällä, ja että laitteesi näkyy Salli puhelut -kohdassa.
  • Varmista, että käytät samaa Apple ID:tä FaceTimessa ja iCloudissa iPhonessasi ja toisessa laitteessasi.

Laitteen poistaminen

Jos et halua käyttää Wi-Fi-puheluita jollakin laitteellasi, voit poistaa sen seuraavasti:

1. Valitse iPhonessa Asetukset > Puhelin > Puhelut muilla laitteilla.
  2. Laita Wi-Fi-puhelut pois päältä laiteluettelossa sen laitteen kohdalla, jonka haluat poistaa.

Jos haluat poistaa Wi-Fi-puhelut Apple Watchissa käytöstä, valitse iPhonessa Watch-appi, napauta Oma Apple Watch, napauta Puhelin ja laita sitten Wi-Fi-puhelut pois päältä.

Näin saat apua

Jos et voi ottaa Wi-Fi-puheluita käyttöön tai käyttää niitä, varmista, että operaattorisi tukee Wi-Fi-puheluita, ja että laitteissasi on uusin ohjelmisto. Noudata sitten seuraavia ohjeita, jos Wi-Fi-puheluiden laittaminen päälle tai soittaminen ei onnistu. Odota kaksi minuuttia, ennen kuin siirryt vaiheesta toiseen.

1. Valitse Asetukset > Puhelin > Wi-Fi-puhelut ja varmista, että Wi-Fi-puhelut ovat päällä.
  2. Käynnistä iPhone uudelleen.
  3. Yhdistä muuhun Wi-Fi-verkkoon. Wi-Fi-puhelut eivät toimi kaikissa Wi-Fi-verkoissa.
  4. Laita Wi-Fi-puhelut pois päältä ja takaisin päälle.
  5. Valitse Asetukset > Yleiset > Nollaa ja napauta Nollaa verkkoasetukset.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.